Egy ingyenes Deladap! koncert jöhet?

Az eredetileg hagyományos cigány népzenét korszerű elektronikával vegyítő nu-roma mozgalom zászlóshajója, a DELADAP a Prágából Bécsbe származott zenész és ötletzsák, Stani Vana elsöprő sikerű projektje alaposan kibővült az utóbbi években, és egy komplett közép-európai koncertkavalkáddá nemesült. Nu jazz, elektroszving, manouche, és turbófolk kavarog a DELADAP nagyon táncos muzsikájában.

deladap
Deladap!

A DELADAP-ot igazán nem kell bemutatni: számtalanszor játszott már az A38 Hajón is, mindannyiszor hatalmas táncmulatságot varázsolva a hajó koncerttermébe. Elektronikus alapok, élő hangszerek, remek énekesnők, sodró balkáni hangulat, és zúzós „dirty jazz” – nagyjából ennyi a DELADAP minden búra gyógyírként szolgáló receptje.

DELADAP – Merry Go Round [Official Music Video]

DELADAP new single…Turn It On!

A mostani koncert aktualitását az adja, hogy végre-valahára elkészült a zenekar régóta húzódó új nagylemeze: a Bring It On júniusban jelent meg, és a DELADAP most mutatja be európai koncertturnén. A korábbi modernizált roma muzsikába egyre több elektroszving-elem keveredett, és Vana egyre nagyobb örömmel nyúlt a hagyományos cigányzene egy, a balkánitól némiképp eltérő irányzatához: a Django Reinhardt fémjelezte manouche-hoz. Laza, jazzy szvingek, sodró lüktetés, cigányzene és minden egyéb, ami egy felhőtlen estéhez kell.

 

DELADAP! (Bring It On lemezbemutató)
2016. december 7., szerda 20:00
A38 Hajó
A belépés díjtalan, de helyfoglalás szükséges az A38 Hajó honlapján!