Kamelot: saját turnéján, svéd énekessel tér vissza a zenekar

Haven című 2015-ös lemezével minden korábbinál sikeresebb turnékon van túl a Kamelot. A Tommy Karevik énekessel, és vendégénekesnővel színpadra lépő zenekar október 13-án tér vissza Budapestre a Barba Negra Music Clubba, ahol a német Aeverium és a norvég Withem is játszik majd.

A szimfonikus power metal mestereinek tekinthető Kamelot zenekar Haven című 2015-ös lemezével új magasságokba emelte a rájuk jellemző nagyívű és érzelmes hangzást. Mivel a lemez az alkotók szándékai szerint mozifilmekhez illő felejthetetlen hatást hivatott kiváltani, egyszerre tartalmaz komor melankóliát, erőteljes metal futamokat és lelkesítő dallamokat is. A készítést Sascha Paeth producer irányította és Jacob Hansen hangmérnök végezte a keverést. Olyan illusztris vendégeket is hallhatunk a dalokban, mint Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Troy Donockley (Nightwish) és Charlotte Wessels (Delain). A borítót és a látványvilágot Stefan Heilemann és Gustavo Sazes tervezte.

A monumentális összhatás, valamint az új és modern elemek mellett az album a zenekar korai éveit is megidézi; a zenészek a sok érzelemmel és számos szimbólummal is operálnak, és kifejezik a zenekar érzéseit a világ és a civilizáció jelen állapotával kapcsolatban: „A Haven lemezen kitapintható az a nyugtalanító érzés, hogy a világ megőrül körülöttünk, egy hatalmas szürke felhő gomolyog a fejünk felett. A mi feladatunk, hogy megtaláljuk a dolgok napos oldalát, egy olyan lemezzel, amely sötét, melankolikus és felemelő pillanatokat egyaránt kínál a hallgatónak egy megrendült világban. Nagyon büszkék vagyunk ezekre a dalokra és a Haven album sokszínűségére.” – mondta el a lemezről a zenekart vezető gitáros, Thomas Youngblood. Az albumon szereplő My Therapy videóját itt nézhetjük meg

KAMELOT – My Therapy (Official Video) | Napalm Records

Get a copy of HAVEN! https://shop.napalmrecords.com/kamelot North America: http://www.napalmrecordsamerica.com/store/kamelot http://www.kamelothaven.com iTunes: http://smarturl.it/HavenDL Kamelot’s new video My Therapy serves to put a spotlight on social anxiety that effects up to 20% of adults worldwide. Kamelot vocalist Tommy Karevik adds: “The original idea of the song was based on experiments done years ago on children where they would be clinically taken care of, but never held, loved or nurtured.

A lemezt afféle fordulópontként megélő Kamelot masszív világkörüli turnén mutatja be az új dalokat a közönségnek, mely még 2015 nyarán kezdődött egy észak-amerikai és egy európai ággal. Tavaly a Dream Theater oldalán jártak Budapesten, idén ősszel pedig a Haven turné harmadik része kezdődik, melynek második állomása lesz Budapest október 13-án. Ahogy minden alkalommal, ezúttal is vendég énekesnő szerepeltetését tervezi a Kamelot, akinek a kilétéről a CONCERTO Music oldalán értesülhetünk hamarosan.

A turnén két vendégzenekar vesz részt. A német Aeverium 2013-ban állt össze, és arra törekszik, hogy ötvözze a gótikus, szimfonikus és nu metal elemeit, egyedülálló színt képviselve ezzel a modern metal zenekarok között. Debütáló nagylemezük 2015-ben jelent meg Break Out címmel, a címadó videója pedig itt látható.

Aeverium – Break Out (Official Video Clip)

From the album “Break Out” – get it here: http://www.outofline.de/albumteaser/aeverium_breakout.html Directed by Carlo Roberti Director of photography Alessandro Leone Starring Claudio Compagno Written and Edited by Carlo Roberti and Marco Colassi Camera assistants Luigi Maracino and Francis J.

A turné másik vendége a norvég Withem, mely 2011-ben indult, és a tagokat többek között a Symphony X, a Pagan’s Mind, a Dream Theater és a Circus Maximus ihlette. A progresszív metal zenekar The Point Of You című első lemeze 2013-ban jelent meg, melyet idén követett a The Unforgiving Road című friss album. Stílusát tekintve a zenekar dalaiban megtalálhatók a direkt metal himnuszok, az emlékezetes énekdallamok és a szimfonikus elemek is. Exit című videójukat itt láthatjuk.

Withem “Exit” (Official Music Video)

From the album THE UNFORGIVING ROAD.

a 20 éves Concerto Music bemutatja: Haven World Tour
2016. október 13., csütörtök 19 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Kamelot, Aeverium, Withem koncertek
Belépő: 5900 Ft, a koncert napján 6900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Express országos hálózatában, a CD Pincében, a Headbangerben, a Barba Negra jegypénztárában, valamint a www.tixa.hu és a www.concerto.hu weboldalakon.

Az esemény hivatalos oldala itt érhető el.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Akusztikus lemezt mutat be a visszatérő Anna & the Barbies + JÁ... 2013 vitathatatlanul az Anna & the Barbies zenekar legsikeresebb éve volt. Fesztiválokon mi is meglepetten láttuk, hogy alkalomról alkalomra egyre nagyobb közönség előtt, egyre nagyobb színpadokon bizonyítanak Annáék. Ehhez kellett egy izgalmas ú...
Márciusban Sabaton és Accept a Barba Negrában! Mindenkinek, aki ezidáig a falat kaparta egy újabb Sabaton koncertért, megnyugtató hírünk van: igaz, idén kivételesen nem látogat el hozzánk a svéd csatametal brigád, március 5-ét viszont már most érdemes kék-sárga filccel kihúzni a koncertnaptárban,...
#Borgore #BarbaNegra #11.22. ACHTUNG, ACHTUNG! November 22-én teljes szétesés várható a Barba Negra Music Pub-ban, hiszen Borgore adja az ütemet a népnek! Az izraeli származású dj fenegyerek ismét tiszteletét teszi hazánkban, hogy egy kellemes estén minden porcikánkat megmozgas...