Sziget ajánló – augusztus 10, szerda, mínusz első nap

Hello Szitizenek!

Gondoltuk majd minden napra adunk egy kis mozgóképes ajánlót a teljesség igénye nélkül, (a kevéskén és az élő vizuálison lesz a hangsúly), hogy mely színpadnak menjetek a közelébe és melyiket kerüljétek el kisebb-nagyobb ívben. Tesszük ezt azért, hogy ne unatkozzunk, meg Ti sem.

Senkinek nem lehet nyafoghatnékja, hogy az idei Sziget nem tartogat számára kedvencet, ismert előadót, vagy hogy nem elég aktuálisak a zenekarok. Nagyon kevés mellé tudjuk odabiggyeszteni, hogy tavaly vagy idén nem jelent meg vagy nem fog megjelenni valamilyen EP-je, LP-je. Mivel a magyar zenekarok többségét ismeritek innen-onnan vagy máshonnan, így elsősorban csak akkor ajánljuk  a hazait, ha semmi izgalmasat nem találunk a Nagyszínpadon, az A38-on vagy a Világzenein vagy ha szerelmesek vagyunk beléjük esetleg új albummal készülnek.

Nézzük az első napot!

Ha ideje korán feltetetted  szalagot a kis kacsódra, akkor négykor nem érdemes lemaradni a Marky Ramone’s Blitzkrieg délután négy órási koncertjéről a Dan Panaitescu Nagyszínpadnál. Marky a Ramone a legismertebb amerikai punk-rock banda, a Ramones utolsó életben maradt tagja, igazi kőék zenét játszanak, aki nem látta erősen bakancslistás a sztori. Előtte pedig még simán érdemes meghallgatni a VOLT Színpadnál a 60-as, 70-es évek életérzését megidéző, 2012 és ’16-ban Fonogram győztes Ozone Mamaba.

Michale Graves e Marky Ramone’s Blitzkrieg – Dig up her bones

Rock in Rio 2013

A Skunk Anasie angol rock formáció nem először jár a Szigeten, most év elején megjelent albumukkal jönnek, amit a kritika erős közepessel fogadott. Aki még nem látta őket, vacsi előtt pár számot érdemes meghallgatni. Skin az énekesnő specialitása a rajongók kezén való járás.

Skunk Anansie – Weak as I am [ Live @ Pinkpop 2016 ]

Skunk Anansie – Weak As I Am – Live @ Pinkpop 2016

Die Antwoord-nél van baj, kicsit betegek, annyira szarok, hogy már jók. Nem kimondott trendi zenét játszanak, mégis teltházzal vagy nagy réteket betöltő közönség előtt lépnek fel. Keverik a ’90-es évek eleji rave zenét a hip-hoppal.

DIE ANTWOORD – I Fink U Freeky @ Hurricane 2015, Germany

Copyright Statement** This video is not intended to infringe any copyright laws in any way. This is for the sole purpose of entertainment; no profit is gained from this. It is the copyrighted property of its respective owners: [Merlin] PIAS IODA INgrooves Im Auftrag von: Downtown Music

The Chemical Brothers se azok közé tartozik, aki nem lépte már volna többször országhatárunkat. Tavaly jelent meg új albumuk, amiről a setlsit statikat elnézegetve négy számot fognak elhozni a Nagyszínpadra. Az elejét és végét fogják várhatóan meghúzni, közte meg lehet haverokat vadászni, de ne nekünk legyen igazunk. És onnan még simán át lehet majd battyogni a Szabó Balázs Bandája koncertre a VOLT Színpadhoz.

The Chemical Brothers – Live @ Пикник Афиши, Moscow 30.07.2016 (Full Show)

The Chemical Brothers – Live in Moscow 2016 https://vk.com/shock3r999 – Subscribe! Подпишись! https://www.instagram.com/shocker999/ – Subscribe! Подпишись!

borítókép: sziget fb

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Fesztiválra születtem, sokan mondták már nekem Végett ért a 24-dik kell egy hét köztársaság rendezvénye. Lemostuk a Sziget porát, elmentünk még egy Foalsra, aludtunk egy nagyot vagy többet, és most kicsit visszatekintünk a mögöttünk álló egy hétre. Volt itt minden, ami szem, szájnak és fülnek ing...
Novemberem @nekedirom – Dalpremierek októberből Ebben a szép trutyis időben már egyre inkább szorulunk be a négy fal közé, a friss levegőre is csak cigizni jár ki a valamire való audiofil vagy a leveleket gereblyézni. Nézzük mire lesz érdemes feltekerni a volumét vagy épp mikor áttekerni egy másik...
Die Antwoord és Afrojack is érkezik a Szigetre Újabb nevek érkeztek a Szigetre az imént, mi pedig nem habozunk, máris tolmácsoljuk őket nektek. Az új bejelentésben van Grammy díjas zenész, vén punk fellépő és az elektronikus zene hívei sem lehetnek csalódottak, ők is kaptak új arcokat. Tehát, ról...