Sziget ajánló – augusztus 10, szerda, mínusz első nap

Hello Szitizenek!

Gondoltuk majd minden napra adunk egy kis mozgóképes ajánlót a teljesség igénye nélkül, (a kevéskén és az élő vizuálison lesz a hangsúly), hogy mely színpadnak menjetek a közelébe és melyiket kerüljétek el kisebb-nagyobb ívben. Tesszük ezt azért, hogy ne unatkozzunk, meg Ti sem.

Senkinek nem lehet nyafoghatnékja, hogy az idei Sziget nem tartogat számára kedvencet, ismert előadót, vagy hogy nem elég aktuálisak a zenekarok. Nagyon kevés mellé tudjuk odabiggyeszteni, hogy tavaly vagy idén nem jelent meg vagy nem fog megjelenni valamilyen EP-je, LP-je. Mivel a magyar zenekarok többségét ismeritek innen-onnan vagy máshonnan, így elsősorban csak akkor ajánljuk  a hazait, ha semmi izgalmasat nem találunk a Nagyszínpadon, az A38-on vagy a Világzenein vagy ha szerelmesek vagyunk beléjük esetleg új albummal készülnek.

Nézzük az első napot!

Ha ideje korán feltetetted  szalagot a kis kacsódra, akkor négykor nem érdemes lemaradni a Marky Ramone’s Blitzkrieg délután négy órási koncertjéről a Dan Panaitescu Nagyszínpadnál. Marky a Ramone a legismertebb amerikai punk-rock banda, a Ramones utolsó életben maradt tagja, igazi kőék zenét játszanak, aki nem látta erősen bakancslistás a sztori. Előtte pedig még simán érdemes meghallgatni a VOLT Színpadnál a 60-as, 70-es évek életérzését megidéző, 2012 és ’16-ban Fonogram győztes Ozone Mamaba.

https://www.youtube.com/watch?v=2Q6BqxKh49s

A Skunk Anasie angol rock formáció nem először jár a Szigeten, most év elején megjelent albumukkal jönnek, amit a kritika erős közepessel fogadott. Aki még nem látta őket, vacsi előtt pár számot érdemes meghallgatni. Skin az énekesnő specialitása a rajongók kezén való járás.

Die Antwoord-nél van baj, kicsit betegek, annyira szarok, hogy már jók. Nem kimondott trendi zenét játszanak, mégis teltházzal vagy nagy réteket betöltő közönség előtt lépnek fel. Keverik a ’90-es évek eleji rave zenét a hip-hoppal.

https://www.youtube.com/watch?v=MtG0rD-dldM

The Chemical Brothers se azok közé tartozik, aki nem lépte már volna többször országhatárunkat. Tavaly jelent meg új albumuk, amiről a setlsit statikat elnézegetve négy számot fognak elhozni a Nagyszínpadra. Az elejét és végét fogják várhatóan meghúzni, közte meg lehet haverokat vadászni, de ne nekünk legyen igazunk. És onnan még simán át lehet majd battyogni a Szabó Balázs Bandája koncertre a VOLT Színpadhoz.

borítókép: sziget fb