Sziget ajánló – augusztus 10, szerda, mínusz első nap

Hello Szitizenek!

Gondoltuk majd minden napra adunk egy kis mozgóképes ajánlót a teljesség igénye nélkül, (a kevéskén és az élő vizuálison lesz a hangsúly), hogy mely színpadnak menjetek a közelébe és melyiket kerüljétek el kisebb-nagyobb ívben. Tesszük ezt azért, hogy ne unatkozzunk, meg Ti sem.

Senkinek nem lehet nyafoghatnékja, hogy az idei Sziget nem tartogat számára kedvencet, ismert előadót, vagy hogy nem elég aktuálisak a zenekarok. Nagyon kevés mellé tudjuk odabiggyeszteni, hogy tavaly vagy idén nem jelent meg vagy nem fog megjelenni valamilyen EP-je, LP-je. Mivel a magyar zenekarok többségét ismeritek innen-onnan vagy máshonnan, így elsősorban csak akkor ajánljuk  a hazait, ha semmi izgalmasat nem találunk a Nagyszínpadon, az A38-on vagy a Világzenein vagy ha szerelmesek vagyunk beléjük esetleg új albummal készülnek.

Nézzük az első napot!

Ha ideje korán feltetetted  szalagot a kis kacsódra, akkor négykor nem érdemes lemaradni a Marky Ramone’s Blitzkrieg délután négy órási koncertjéről a Dan Panaitescu Nagyszínpadnál. Marky a Ramone a legismertebb amerikai punk-rock banda, a Ramones utolsó életben maradt tagja, igazi kőék zenét játszanak, aki nem látta erősen bakancslistás a sztori. Előtte pedig még simán érdemes meghallgatni a VOLT Színpadnál a 60-as, 70-es évek életérzését megidéző, 2012 és ’16-ban Fonogram győztes Ozone Mamaba.

Michale Graves e Marky Ramone’s Blitzkrieg – Dig up her bones

Rock in Rio 2013

A Skunk Anasie angol rock formáció nem először jár a Szigeten, most év elején megjelent albumukkal jönnek, amit a kritika erős közepessel fogadott. Aki még nem látta őket, vacsi előtt pár számot érdemes meghallgatni. Skin az énekesnő specialitása a rajongók kezén való járás.

Skunk Anansie – Weak as I am [ Live @ Pinkpop 2016 ]

Skunk Anansie – Weak As I Am – Live @ Pinkpop 2016

Die Antwoord-nél van baj, kicsit betegek, annyira szarok, hogy már jók. Nem kimondott trendi zenét játszanak, mégis teltházzal vagy nagy réteket betöltő közönség előtt lépnek fel. Keverik a ’90-es évek eleji rave zenét a hip-hoppal.

DIE ANTWOORD – I Fink U Freeky @ Hurricane 2015, Germany

Copyright Statement** This video is not intended to infringe any copyright laws in any way. This is for the sole purpose of entertainment; no profit is gained from this. It is the copyrighted property of its respective owners: [Merlin] PIAS IODA INgrooves Im Auftrag von: Downtown Music

The Chemical Brothers se azok közé tartozik, aki nem lépte már volna többször országhatárunkat. Tavaly jelent meg új albumuk, amiről a setlsit statikat elnézegetve négy számot fognak elhozni a Nagyszínpadra. Az elejét és végét fogják várhatóan meghúzni, közte meg lehet haverokat vadászni, de ne nekünk legyen igazunk. És onnan még simán át lehet majd battyogni a Szabó Balázs Bandája koncertre a VOLT Színpadhoz.

The Chemical Brothers – Live @ Пикник Афиши, Moscow 30.07.2016 (Full Show)

The Chemical Brothers – Live in Moscow 2016 https://vk.com/shock3r999 – Subscribe! Подпишись! https://www.instagram.com/shocker999/ – Subscribe! Подпишись!

borítókép: sziget fb

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Sziget ajánló – második nap Már négy napja toljátok és még csak most jöttök bele igazán a bulizásba? De még nem táncoltatok egy igazán jót? Ha nem voltál a Világzenei Nagyszínpadnál és Rihanna-ra meg a Guetta-ra jöttél ki, akkor Te csak Sound-on voltál, nem a Szigeten. S...
Kicsit egysíkú a hangulatom máma – Emilíana Torrini az A38-on... Üdv a klubban újra! Egy ideje nem írtam, mert ilyen deriválós partikra járok hétköznap esténkét, ami kábé annyira hiányzott nekem, mint Noénak a kisrepülőgép tanfolyam. De erőt vettem magamon, matek könyvet a sarokba vágtam és belecsaptam a lecsóba é...
Egy féladagnyi Kaktuszliget lemezbemutató – A Quimby a Trafóban... Az előző esti szabadtéri tökös party önjelölt konyhatündér klubjának maroknyi kis csapata – chillis sütőtök leves, zsályás, baconos parmezános sütőtökös rizottó és szegfűszeges, borsos, fahéjas, whiskey-s sütőtök torta fogyasztása közepette elhatároz...