Nem vicc – A Sziget Fesztiválköztársaságba tényleg csak érvényes okmánnyal léphetsz be

Idén eddig a Volt és Sound beléptetésnél olvashattátok, hogy valami megváltozott a Sziget Produkciók beléptetésnél. Igen, macerásabb lett meg és ha elképesztő meleg van, vagy esik az eső netán fúj a szél, az ember pokolba is kívánja a rövidebb-hosszabb ácsorgást. Ennek ellenére ekkora nemzetközi tömegrendezvényen nem árt a biztonság. Sajnos történtek az elmúlt hetekben olyan terrorcselekmények, hogy indokolt legyen ez a fajta ellenőrzött beléptetés, az új check-in.

check-in_final_jav_cs6.ai

Nézzük mi változott?!

Ha indultok a Szigetre első és legfontosabb, hogy hozzátok magatokkal érvényes személyi igazolványotokat vagy útleveleteket! A beléptetetés kétféleképpen történik vouher-rel vagy vócser nélkül. Nézzük az elsőt! Tehát azt amikor a 5 vagy 7 napos bérletet esetleg a napijegyet a neten vetted. Akkor a rajta lévő QR kód-ot leolvassák, beszkennelik a hivatalos okmányokat, aztán kapod is szalagot. A másik ha személyesen veszed a jegyet – és most már csak azt mert minden bérlet elfogyott szóval érdemes iparkodni-, voltaképp a fizetés előtt regisztrálják az okmányt, ha minden okés, kapod a szalagot. Ennyike.

Így az a gyakorlat, amikor egy haver, több barátja vócserét is egyszerre cserélte be karszalagra kényelmi okokból, jófejségből – az most most a megszemélyesítés miatt nem fog működni. A karszalagot tehát minden látogató csak saját magára válthatja ki.

Sziget Útlevél 2016

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s millions of monthly readers. Title: Sziget Útlevél 2016, Author: Sziget, Name: sziget_utlevel, Length: 69 pages, Published: 2016-07-22T00:00:00.000Z

Tanács:

Persze érdemes előbb jóval érkezni, hogy elkerüld a torlódást. A szervezők ennek ellenére azt kommunikálják, hogy ebből majd nem sokat veszünk észre. Mi a szerkesztőségből nem egyszer még program kezdés délelőttjén vagy amikor elindul a beköltözés kimegyünk feltetetni a szalagot. Így az esemény napján – most ugye ez augusztus 10-dike – csak elegánsan besétálunk a fesztivál területére.

Frissítés

Ha BMV-vel (busz, metró, villamos) vagy HÉV-vel érkezel?

 • Keresd a K-híd bejáratát!
 • Itt mutasd majd be vócsered és érvényes személyi igazolványod / útleveled a beváltópontoknál
 • Vedd át karszalagodat!

 Ha BMW-vel, biciklivel, Citypass különbusszal, taxival vagy lakókocsival érkezel?

 • Menj a H-hídnál található bejárathoz, vedd át karszalagot!
 • Minden egyéb karszalag (kempingjegyek, extra értékmegőrző, stb. egy másik beváltóponton vehetőek át – részletek itt)

Ha hajóval érkezel?

 • Akkor a Hajó kikötőnél fogsz kiszállni és itt kell bemutatni a vócseredet és átvenni a karszalagot

Mindenféle térképek itt, megközelíthetőségi lehetőségek itt

Kapunyitási és beköltözési időpontok

Bérletesek figyelem!

Magát a szalagot augusztus 7-én bármely bérletes ki tudja kérni és csuklóján tudhatja a fesztivál előtt, elkerülve így a várakozást. Belépni a Szigetre természetesen csak a jegy érvényességének megfelelően tudtok.

 • A kempingesek érvényes beköltözőjeggyel a Fesztiválterületre augusztus 7-én, vasárnap délután 6 órától léphetnek
 • 7 napos bérlettel – augusztus 10. szerda,6 órától
 • 5 napos bérlettel – augusztus 12. péntek, 6 órától
 • Napijeggyel – az adott napon, 6 órától

Upgrade kempingek (VIP, Alternativa, Apéro, Siesta, Bridge, Családi, Ability + Karaván Kemping)

 • Ha bármelyik upgrade kempingbe szól a jegyed, érvényes beköltözőjeggyel augusztus 7. vasárnap délután 5 órától léphetsz be.
 • Faház, telepített lakóautó, deluxe telepített lakóautó, Farm ház, Accordion ház, kunyhó, előre telepített sátor vagy extra comfort sátor tulajdonos vagy, karszalagodért keresd a kempinged recepcióját.
 • Ha Karaván Kempingjegyed van, karszalagodat a Karaván Kemping recepcióján veheted át!

És egy jó tanács kezdő szigetelőknek:

A karszalagot mindig arra a kezünkre tegyük amelyikkel nem a hátsónkat szoktuk törölni.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Várakozások viharában – The Last Shadow Puppets lemezkritika... 8 évvel bemutatkozó albuma után hozta ki második lemezét az Arctic Monkeys vezér Alex Turner, és Miles Kane barátságából sarjadó kvázi supergroup, a The Last Shadow Puppets. A bemutatkozó, zsenialitásában és barokkos, westernes hangzásvilágában is fo...
Sziget, VOLT és a Balaton Sound a Spotify-on Két napja a Sziget egy posztjában, tegnap meg a Balaton Sound hivatkozott a kék közösségin, hogy fent vannak a zöld zenei megosztón hivatalosan is, és lehet hangolódni az idei fellépőkre. Efféle zenei listákat a fesztblog is szokott összeállítani, de...
Bejelentett a Sziget, de még miket! A Sziget úgy tűnik, idén is nagyon belecsap a lecsóba. Az eddig sem gyenge felhozatal mellé most új neveket villantott, mégpedig olyan nagy sztárokat, mint Sia, Noel Gallagher, a Crystal Castles és a remek Jake Bugg. Illetve még egy csomó más fellépő...