Mi az a helter seltzert? A We Are Scientists első A38-as koncertjén kiderül!

Ha júniusban „a legamerikaibb angol” zenekar, a Heavy érkezik a hajóra, akkor júliusban „a legangolabb amerikai” együttes lép fel az A38-on. A funkos-punkos indie rockot britpopba oltó We Are Scientists friss, ötödik nagylemezével koncertezik Budapesten.

Bár a két nagy zenebohóc, Keith Murray és Chris Cain duója, a We Are Scientists amerikai, igazából Angliában nagyon népszerű. Ennek sok oka van, kezdve a tagok elképesztő humorától a zenéjükből kihallható kifejezetten britpopos hatásokig. Annyi bizonyos, hogy a We Are Scientists eddigi négy lemeze mind az UK50-ben végezte, a második, a Brain Thrust Mastery határozottan nagy siker volt. Az együttes visszatérő vendég Glastonburyben, a reading-i fesztiválon sőt, 2010-ben a We Are Scientists még egy szurkolói himnuszt is írt az angol csapatnak a focivébére.

We Are Scientists – Nobody Move, Nobody Get Hurt

Official video of We Are Scientists performing Nobody Move, Nobody Get Hurt from the album With Love & Squalor. Buy It Here: http://smarturl.it/ylao7e Like We Are Scientists on Facebook: http://www.facebook.com/wearescientists Follow We Are Scientists on Twitter: http://twitter.com/scientistbros Official Website: http://wearescientists.com/ See more videos: http://www.youtube.com/user/wearescientists

Murray és Cain több mint tíz éve zenél együtt, és bár rengetegen megfordultak a zenekarban (többek között a Razorlight dobosa, Andy Burrows, vagy Katy Perry billentyűse, Max Hart, aki egyébként a legutóbbi album producere is volt), a We Are Scientists alapvetően megmaradt duónak. Olyannyira, hogy a két zenésztárs egyéb ügyeit is közösen intézi, mint például azt a pár évvel ezelőtt Nagy-Britanniában bemutatott vígjáték-sorozatot, amely egy amerikai zenekar bolyongását meséli el rém szórakoztatóan a brit zeneipar útvesztőjében.

We Are Scientists – The Great Escape

Official video of We Are Scientists performing The Great Escape from the album With Love & Squalor. Buy It Here: http://smarturl.it/b1lcen Like We Are Scientists on Facebook: http://www.facebook.com/wearescientists Follow We Are Scientists on Twitter: http://twitter.com/scientistbros Official Website: http://wearescientists.com/ See more videos: http://www.youtube.com/user/wearescientists

Nagyon vidám, nagyon laza, végtelenül szellemes ‒ főleg ezek a jellegzetességek emelik ki a We Are Scientistst az indie hullámból. Murray több helyen említi fő hatásként a Rapture-t és Bowie berlini korszakát. A WAS ezeknél azért jólfésültebb, ha úgy tetszik, „poposabb”, rengeteg funk-, posztpunk-, diszkópunk-hatást beemelve zenéjébe. Hol bombasztikus powerpop, hol sodró elektropunk, mindez végtelen mennyiségű humorral megspékelve.

Ahogy Murray fogalmaz a rá jellemző nyíltsággal:

Nem punkot játszunk, mert ahhoz túlságosan is szeretünk csini kis számokat írni. Nem rockot játszunk, mert ahhoz túlságosan eltérünk a megszokottól. Nem indie-t játszunk, mert ahhoz nem vagyunk eléggé elszállva magunktól. Szóvel rengeteg gondolkodás után (tíz perc, sörök fölött) kitaláltuk, hogy helter seltzert játszunk.

We Are Scientists (USA)
2016. július 24., vasárnap 20:00
A38 Hajó
Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.