Bánkitó Fesztivál, a nyugalom kicsiny tava

Húszat kell már csak aludni és kezdődik a nyár legbékésebb fesztiválja, ami annyira elüt a hazai felhozataltól, hogy a szervezők előszeretettel hagyják el még a „fesztivál”-jelzőt is neve mellől. Erre minden okuk meg is van, mondjuk miért.

Ha már unod a pesti éjszakai pörgést, ha már nincs új az éjszakai hold alatt számodra a Kazinczyben, ha minden nap túltolod a melót és amúgy is a tököd televan mindennel és mindenkivel, akkor gyere velünk a Bánkitóra, ez a te helyed!

Mert Bánk annyira chill, annyira goin’ easy, annyira leisure and pleasure hogy arra szavak sem nagyon vannak. Itt nem látsz egyetlen reklámos molinót sem (esetleg valamelyik civil szervezet nevével feliratozottat, de az más tészta). Nem nyomnak a kezedbe repi strandlabdát ha beregisztrálsz egy iPaden valami nyereményjátékra. És itt nem látsz nagyon zenekaros pólókat áruló merch sátrat sem. Amit itt látsz, az egy igen magas egy főre eső szakáll-man bun-szarukeretes szemüveg és vádlira tetovált Om-jel arány. Meg persze láthatsz remek koncerteket meg színházi és közéleti programokat, mert végső soron azért jöttél, nem?

A zenei programokat tekintve az idén négynaposra hízott fesztiválon nem fogunk unatkozni: idén érkeznek fellépők a svédektől, angliából, ukrajnából, de persze a program gerincét a hazai zenekarok adják. A rendkívül hangulatos Tószínpadon lép fel Hó Márton és a Jégkorszak, Szabó Benedek és a Galaxisok, az Anima és a Csaknekedkislány is.

Az Északi színpadra érkezik az izraeli Miss Red, a Bohemian Betyars, a Middlemist Red, a VHK, a Fran Palermo és Ivan is, a Parazollal együtt. Kedvenc helyünkön, a cirkuszi sátorban lép majd fel a Sör és Fű (SÉF), a remek nevű Húrkúrók és Sonya is. A többi programhelyszín fellépőit is tudjátok csekkolni a részletes beosztásban.

A Bánkitó azonban nem csak a zenéről szól, itt kiemelt szerepet kapnak a civil és egyéb programok is. A teljesség igénye nélkül lesz egy csomó beszélgetés, színházi előadások (Táp Színház – Egyperces Színház), Szociális Cirkusz, illetve több, mint 50 kitelepült civil szervezet. Ennek a részletes programja erre található.

Ha eddig még nem lettél volna biztos abban, hogy a július közepi chillelésre a legjobb hely a Bánkitó, akkor nézd csak meg ezt a képet! Hát nem gyönyörű? Szinte már látom magam a tóparton egy üveg borral!

Akit még tovább kell győzködni, az üsse be a gúgliba, hogy Bánki-tó és ámuljon, milyen csodálatos helyszínen rendezik a fesztivált. Vagy olvassa el a két évvel ezelőtti beszámolónkat, amiből kiderül, miért került be idén az elsők között a naptárunkba az idei Bánkitó dátuma. Szóval a stégeknél találkozunk, rosszkedvet, hétköznapokat és stresszt tessék otthon hagyni. Vagy végül is jöhetnek, az érkezés után úgyis azonnal szertefoszlanak.

Bánkitó Fesztivál
Bánk
2016.07.13-16.
További infók, jegyek: http://bankitofesztival.hu
A sátorhelyek már nagyrészt elfogytak, de legyetek résen!

fotók: Bánkitó Facebook

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Bánkitó Fesztivál beszámoló: Hideg nincs! (De kaja se.) Idén hatodik alkalommal rendezték meg a híres bán és a zseniális feltaláló, Donát szülőhelyén a Bánkitó Fesztivált. Bennünk pedig a hosszú mérlegelés után végre megérett a gondolat, hogy le kéne nézni. Így a fesztivál zárónapján le is mentünk. Ugyeb...
Egy hétvége nyugi: idén is a Bánkitó Fesztiválon!  Idén hatodik alkalommal, minden eddiginél nagyobb összefogás eredményeképp, ismét lesz Bánkitó Fesztivál! A rendezvény a gazdag zenei választékon túl a folyamatos civil / kulturális programokkal köti le minden érzékszervünket három napon kereszt...
Ezért megyünk mi idén a Bánkitó Fesztiválra! Mivel már nincs sok hátra az idei Bánkitó Fesztiválig, összeszedtük nektek, hogy minket mi motivált, amikor megterveztük idei utunkat Bánk felé. Téged más motivált? Nosza, kommenteld oda! További részletek: www.tekerjatora.hu