Orfűn indul az idei nyarunk is

Hamarosan belecsapunk az idei lecsóba is – indul a hazai fesztiválszezon, rögtön az elején az egyik örök kedvencünkkel, a Fishing On Orfűvel. Hiszen hol is lehetne jobban megünnepelni, hogy végre vége a vizsgáknak/sulinak/tavaszi hajtásnak a melóban, itt a nyár, happiness és sunshine, mint Orfű már talán túl sokszor is emlegetett szépségű tópartján. Bár a motivációs tényezők az évek során nem sokat változnak, azért van egy-két újdonság is, lássuk hogy miért is kezdjük a fesztiválszezont idén is Orfűn!

Az orfűi táj szépségének, nyugodtságának, a falu barátságosságának ecsetelésétől idén eltekintenék – sok újdonságot nem tudok mondani ez ügyben, a helyzet Orfűn változatlan. Illetve amúgy is már milliószor leírták a Pécs melletti községgel kapcsolatban az összes pozitív jelzőt, így ezek újbóli felsorolásával nem untatnám az olvasót.

Nézzük inkább a tartalmat a remek külső mögött, lássuk a programokat! Kezdjük a nem hagyományos, a Fishingre oly jellemző OFF programokkal. Idén is indulnak a szokásos sör és fröccstúrák, viszont ezek nagyon gyorsan betelnek, csapjatok le a helyekre mihamarabb! Ha nem hiszitek el, hogy ez tényleg egy jó program („ki akar túrázni, amikor egy helyben ülve is lehetne fröccsözni?”), akkor olvassátok el beszámolónkat a két évvel ezelőtti fröccstúráról!

Áj láv Orfű! – avagy szürreális élmények az idei Fishingen

Vagy a tavalyiról:

Orfű mi vagyunk – ilyen volt az idei Fishing On Orfű

Vagy a 2010-es túráról:

Hosszúlépés turné

Kell még bizonygatnunk, hogy ez tényleg egy jó móka? A Fröccs és sörtúrák mellett lesznek még sportprogramok, barlangtúra, sárkánytúra, minden egyéb infó és jelentkezés pedig itt található.

És akkor térjünk is rá a nyári fesztiválok kvintesszenciájára, a legfontosabb összetevőre: a zenei programokra. Először is természetesen meg kell említenünk az elméletileg utoljára a Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpadra lépő Kispál és a Borzt, akik az utolsó lemezek dalaival még adósak nekünk, ezeket most meg is kapjuk majd egy másfél órás performansz keretében a 0.napon.

Azonban azoknak is lesz érdekes program, akik esetleg nem rajonganak Lovasiért vagy Kispi fantasztikus színpadi kígyómozgásáért: idén két külföldi zenekar kapott helyet a felhozatalban, az egyik csütörtökön (Arcane Roots), a másik pénteken (Black Peaks) 22:30-kor kezd a PMFC színpadon. Amennyiben nektek sem mondana semmit ez a két név, emlékezzünk rá, hogy pár éve a letlive.-ot sem ismertük, aztán azóta is emlegetjük azt a rövidke bulit.

A szokásosnak hazai fesztiválfelhozatal mellett még igazi különlegesség lesz a pár éve létező Víziszínpad programja, aminek sikere egyszerűségében rejlik: van egy stég a tó közepén, délután pedig kiáll oda egymás után három banda, játszanak egy jót, oszt jónapot. Lesz Ricsárdgír, Esti Kornél, Elefánt, Szabó Benedek és még egy csomó más banda. Hangulatos, sörözős, fürdős, jókedvű program, kihagyhatatlan.

Ezen kívül idén még annyival kedveskedtek nekünk a szervezők, hogy rengeteg tavalyi koncertet feltettek a Youtube-ra szinte teljesen egészében, ennél jobban kevés dologgal lehet hangolódni az idei FOO-re. Ha érdekel titeket, ezeket a felvételeket három csokorba gyűjtöttük össze nektek.

Fishing on Orfű 2016 – Az építkezés

Gőzerővel zajlik a munka a Fishing helyszínéül szolgáló Panoráma Campingben, ahol soha nem történt még annyi fejlesztés, mint az elmúlt egy évben. A legfőbb újdonságokra a fejlesztések építésvezetője hívja fel a figyelmet az alábbi videóban, de szövegesen is összefoglaljuk: – Minden vizesblokkot felújítottunk, kivül-belül. – A bejárathoz tartozó épületegyüttest felújítottuk.

Szóval, már csak két hét és újra találkozunk Pécs mellett, az ország (és a világ) legnagyobb orfűi fesztiválján. Ezt a rövid időt már egy fél fröccsel is…