Jól áll nekik a színpad – Versenyben a Run Over Dogs

Már egy ideje tart a Nagy-Szín-Pad rendezvénye, eddig stream-elve nézegettük a fellépőket, de a Kutyuliknál gondoltuk úgy, hogy elmegyünk duzzasztani a közönséget. Több okból is. Imádtuk első albumukat, szerettük a másodikat, egy szutyok téli esténket tette a zenekar feledhetetlenné és nem mellesleg az egyik legérettebbek az indulók közül.

2016. 05. 01. Run Over Dogs @Nagyszínpad

Nem is teljesen tejfölös képűek, tudják, hogy mit és hogyan akarnak létrehozni a színpadon. Van mögöttük nem kevés hazai és külföldi fellépés, így rutin, magabiztosság, összeszokás és jól kezelték az eddig főleg a szakmában jött hirtelen figyelmet. Hisz pár kezdő nyeszlettke ezúttal is azt gondolta zavarában vagy magától értetődve – ez a rosszabbik mondjuk-, ha riporteri kérdésre rezignált arccal és nagyon modorosan válaszol – mintha épp valami életmű filmet forgatnának róla-, akkor ettől ő valami művésszé vagy valami különleges extravagáns figurává fog válni az elalélt néző szemében. De nem baj, az ilyen ficsúrok pont a Run Over-nek kedveznek.

Az együttesnek van már annyi saját száma, hogy tényleg kiállhat egy bármekkora nagyságú színpadra eltolni majd másfél órát. (Rock)zenéjük nem túl divatos, mert a stoner, desert postpunk stílusnak nem most van a leges legnagyobb keletje. Hisz hamarabb lehet mostanában nagy mellénnyel Coelho-t, esetenként post-Gesztit énekelve vagy pendrive-ot hurcolászva, zenegépet otthagyva puncstortát dobálva nagyszínpadra kerülni.

Itt vagyunk az @akvariumklubban Nagyszínpadnál, már zenél a Cece és a Kutyusok aka @runoverdogs. Mióta ismerjük őket egy hashtag-et használunk #gopuppiesgo mára tanuljunk meg újat: #nsz #rod stream itten: http://nagyszinpad.com/

See this Instagram photo by @fesztblog * 8 likes

Mivel forgott a közszolgálati kamera, Cece nem ihatta magát cukira, és nem bazmegolhatta végig a versenyprogramot. Nagy kár érte, mert akkor hitelesebb lett volna az este. Azért így is kihozta a jófiús közegből, amit lehetett. A statikus színpadképet Gál Máté (Kapitány) színpadról a kordonra való kilépegetéseivel, Vilczek Áron a közönség dobozos söréből való kortyolásával, és a versenyprogram előtti bemelegítésben Cece mosolygos, riga-laza, rocker felkonfjaival színesítette. A warm up kifejezetten jól sikerült, pörgött sodort, feszes volt mindvégig, és pont olyan amiért a fesztiválozó leragad vagy szívesen elmegy egy nagyszínpadhoz. Aki először látta srácokat az is érezhette, hogy szóló és riff, dob és basszer a helyén volt, és dallamot sem kellett mikroszkóppal keresni. Valódi nagyszínpadokon a zenei kíváncsiságomat külföldi zenekarok negyedennyire nem tudják kielégíteni vagy fenntartani.

A versenyprogram azonban elmaradt a várakozásaimtól. Inkább a dallamosabb számokat vették elő, és sajna nem volt minden hang a helyén a gitár is olykor hamiskásan szólt, de az életérzés, amit át akartak adni azzal nem volt baj. A vékonka Nóvé Soma vendégszerepeltetését és jelenlétét a Middlemist Red-ből, inkább zavaró téblábolásnak éreztem a meglett külsejű férfiak között, azontúl, hogy az ő hangjával sem voltam kibékülve aznap este. A közönség megénekeltetése sem sült el túl jól, az még lehet korai egy annyira nem ismert zenekarnak. Elég lett volna csak magukat kristálytisztán adni.

Összeségében a ROD nem az a rádióból ismerem egy, jó esetben két számukat oszt ennyi, öt-tízezernyi lájkot pár hónap alatt összevadászó zenekar. Az eddigi szavazatok alapján úgy fest, hogy a Kutyusok benne lesznek a legjobb háromban, akikre újra szavazni lehet május ötödikétől. A zsűri és a közönség elismerte, hogy ez a produkció, itt van egy produkció. Ami persze sok-sok gyakorlással már most készen áll arra, hogy megfeleljen a main stage kívánalmainak.

#Gopuppiesgo

A versenyprogram megtekintéséért katt a képre:

Video lejátszó

Video lejátszó

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Ezek a mai fiatalok – beszámoló 6 friss magyar zenekar koncert... A hagyományosan szar januári koncertfelhozatalban sem kell az embernek suttyó külvárosi diszkók félhomályába húzódnia, csak kicsit jobban el kell merülni az internet bugyraiban, és adni egy esélyt még kevésbé befutott zenekaroknak. Igen, tudjuk, Kiss...
Magyarország – Lovasi 1:0 – Kispál retrospektív volume 3. Megint eltelt egy év így végéhez érkezett a Kispál életmű utolsó harmadának búcsúztatása. Mi kispálosok lassan hozzászoktunk az elmúlt években, hogy egy napra birtokba vesszük a festői orfűi kempinget. Az első koncert nagyon jó hangulatúra míg a máso...
Jól áll neki a halál – Florance + The Machine koncertvélemény... A második napon Sziget időszámítás szerint még mindig csak a nulladik napon járunk, leginkább a Florance-ra voltam a kíváncsi, de azért benéztem Salah Sue-ra és a Quimby-be is belehallgattam. Viszonylagosan későn az esti headliner-erekre értem ki, rá...