Jól áll nekik a színpad – Versenyben a Run Over Dogs

Már egy ideje tart a Nagy-Szín-Pad rendezvénye, eddig stream-elve nézegettük a fellépőket, de a Kutyuliknál gondoltuk úgy, hogy elmegyünk duzzasztani a közönséget. Több okból is. Imádtuk első albumukat, szerettük a másodikat, egy szutyok téli esténket tette a zenekar feledhetetlenné és nem mellesleg az egyik legérettebbek az indulók közül.

2016. 05. 01. Run Over Dogs @Nagyszínpad

Nem is teljesen tejfölös képűek, tudják, hogy mit és hogyan akarnak létrehozni a színpadon. Van mögöttük nem kevés hazai és külföldi fellépés, így rutin, magabiztosság, összeszokás és jól kezelték az eddig főleg a szakmában jött hirtelen figyelmet. Hisz pár kezdő nyeszlettke ezúttal is azt gondolta zavarában vagy magától értetődve – ez a rosszabbik mondjuk-, ha riporteri kérdésre rezignált arccal és nagyon modorosan válaszol – mintha épp valami életmű filmet forgatnának róla-, akkor ettől ő valami művésszé vagy valami különleges extravagáns figurává fog válni az elalélt néző szemében. De nem baj, az ilyen ficsúrok pont a Run Over-nek kedveznek.

Az együttesnek van már annyi saját száma, hogy tényleg kiállhat egy bármekkora nagyságú színpadra eltolni majd másfél órát. (Rock)zenéjük nem túl divatos, mert a stoner, desert postpunk stílusnak nem most van a leges legnagyobb keletje. Hisz hamarabb lehet mostanában nagy mellénnyel Coelho-t, esetenként post-Gesztit énekelve vagy pendrive-ot hurcolászva, zenegépet otthagyva puncstortát dobálva nagyszínpadra kerülni.

Itt vagyunk az @akvariumklubban Nagyszínpadnál, már zenél a Cece és a Kutyusok aka @runoverdogs. Mióta ismerjük őket egy hashtag-et használunk #gopuppiesgo mára tanuljunk meg újat: #nsz #rod stream itten: http://nagyszinpad.com/

See this Instagram photo by @fesztblog * 8 likes

Mivel forgott a közszolgálati kamera, Cece nem ihatta magát cukira, és nem bazmegolhatta végig a versenyprogramot. Nagy kár érte, mert akkor hitelesebb lett volna az este. Azért így is kihozta a jófiús közegből, amit lehetett. A statikus színpadképet Gál Máté (Kapitány) színpadról a kordonra való kilépegetéseivel, Vilczek Áron a közönség dobozos söréből való kortyolásával, és a versenyprogram előtti bemelegítésben Cece mosolygos, riga-laza, rocker felkonfjaival színesítette. A warm up kifejezetten jól sikerült, pörgött sodort, feszes volt mindvégig, és pont olyan amiért a fesztiválozó leragad vagy szívesen elmegy egy nagyszínpadhoz. Aki először látta srácokat az is érezhette, hogy szóló és riff, dob és basszer a helyén volt, és dallamot sem kellett mikroszkóppal keresni. Valódi nagyszínpadokon a zenei kíváncsiságomat külföldi zenekarok negyedennyire nem tudják kielégíteni vagy fenntartani.

A versenyprogram azonban elmaradt a várakozásaimtól. Inkább a dallamosabb számokat vették elő, és sajna nem volt minden hang a helyén a gitár is olykor hamiskásan szólt, de az életérzés, amit át akartak adni azzal nem volt baj. A vékonka Nóvé Soma vendégszerepeltetését és jelenlétét a Middlemist Red-ből, inkább zavaró téblábolásnak éreztem a meglett külsejű férfiak között, azontúl, hogy az ő hangjával sem voltam kibékülve aznap este. A közönség megénekeltetése sem sült el túl jól, az még lehet korai egy annyira nem ismert zenekarnak. Elég lett volna csak magukat kristálytisztán adni.

Összeségében a ROD nem az a rádióból ismerem egy, jó esetben két számukat oszt ennyi, öt-tízezernyi lájkot pár hónap alatt összevadászó zenekar. Az eddigi szavazatok alapján úgy fest, hogy a Kutyusok benne lesznek a legjobb háromban, akikre újra szavazni lehet május ötödikétől. A zsűri és a közönség elismerte, hogy ez a produkció, itt van egy produkció. Ami persze sok-sok gyakorlással már most készen áll arra, hogy megfeleljen a main stage kívánalmainak.

#Gopuppiesgo

A versenyprogram megtekintéséért katt a képre:

Video lejátszó

Video lejátszó

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Best of 2015 – A legnagyobb slágerek és kedvenc dalaink idén... Hamarosan véget ér ez a 2015 nevű izé, és jön helyette a 2016-os. Búcsúzásképp számba vettük az év legjobb lemezeit két részben, most pedig azokat a dalokat gyűjtöttük ki, amelyeket legjobban szerettünk. Lesznek itt tipikus indei slágerek az MR2-Tesc...
Most már hivatalos – Axl Rose az AC/DC élén Az AC/DC honlapján és Facebook oldalán is megerősítette az elmúlt napok szóbeszédjét, miszerint Brian Johnson énekesi posztját betegsége miatt Axl Rose veszi át és az együttes vele folytatja a Rock or Bust turnét. A Guns N' Roses tegnapi Coachell...
Böfögj bele a hajamba! – Run Over Dogs lemez- és koncertkiritka Az év elején csináltunk egy nagyobb klubtúrát és próbáltunk magunknak és Nektek felfedezni pár olyan együttest, akikben van vagy lehet potenciál, de még egyáltalán nem futottak be. Köztük volt a Run Over Dogs, akiknek produkciója első látásra szerele...