Vintage rock est ma a hajón – Middlemist Red és PAUW @A38

Egy magyar és egy holland banda áll ma este színpadra az A38-on. Bár mindkettejüknek csak 1-1 lemezük jelent még meg, a Middlemist Red már ezzel a koronggal igen szép karriert indított be az elmúlt években itthon – és nagy eséllyel hasonló sikerek várnak a fiatal holland PAUW bandára is. 

A még mindig elképesztően fiatal, de első lemezével már óriási sikereket arató Middlemist Red 2012 végén alakult. Az együttes zenéje a hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik. Első EP-jét, az As If You Could Mess This Up című bemutatkozó lemezét “az év egyik legerősebb hazai bemutatkozásaként” jellemezték a zenei blogok. 2014-ben Single Switcheroo című dalával elsöprő fölénnyel nyerte meg A számot az Index alternatív dalversenyét.

Ugyanebben az évben a Deezer 182 ország zenekarai közül a Middlemist Redet beválasztotta Young Guns című programjának legígéretesebb négy produkciója közé. A végső döntést a hallgatókra bízták, és a viadalból pedig toronymagas pontszámmal a Middlemist Red került ki győztesen. Ekkorra a zenekar már az összes jelentős hazai fesztiválon fontos fellépő volt, és a Supersonic Overdrive című debütáló nagylemezt telt házas koncerten mutatta be az A38-on.

MIDDLEMIST RED – ALAS (BalconyTV)

MIDDLEMIST RED performs the song “ALAS” for BalconyTV. Subscribe to us right now at http://bit.ly/15yj4oc ‘Like’ us on Facebook – http://Facebook.com/balconytv Follow us on Twitter – http://Twitter.com/balconytv PRESENTED BY DOROTTYA TÓTH Middlemist Red is a hungarian psychedelic-rock band, founded in late 2012.

A holland rockszíntér egyik legfrissebb befutója a 2014-ben alakult PAUW. A szó jelentése nemes egyszerűséggel PÁVA, és az elnevezés igencsak találó: a kvartett kaleidoszkópszerű, irizáló, pszichedelikus vintage-poprockot játszik. A Tame Impala, a Kasabian vagy az Elephant Stone nyomdokaiban járó zenekar zenéje tele van keleti hatásokkal, hippifílinggel, ugyanakkor elképesztő slágerérzékenysége hatalmas népszerűséget hozott neki.

A PAUW első lemeze alig két hete jelent meg, de a holland rádiók és tévék már tavaly folyamatos rotációban játszották dalait. Nem kérdéses, hogy az elkövetkező évek egyik legnagyobb holland befutójával van dolgunk, ami hamarosan nemzetközi fesztiválkedvenc lesz.

Pauw – Memories

Listen to PAUW new single Memories from MACROCOSM MICROCOSM upcoming album. Release date 23rd of October 2015 Release show 7th of November at Poppodium Metropool Tickets: http://bit.ly/1QmbAhM Album pre-order: http://bit.ly/1QIteMl Limited edition coloured vinyl pre-order: http://bit.ly/1Wt357Z

Middlemist Red, PAUW (NL)
2016. április 22., péntek 20:00
A38 Hajó
Jegyár: 1900 Ft, elővételben: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Karácsonyi nyereményeső a fesztblogtól! JÁTÉK! Nyerni mindenki szeret. Ez tény. Jön a karácsony. Ez is tény. A fesztblog pedig idén decemberben meghálálva az ezévi sok-sok kattintást és elolvasott karaktert, egészen karácsonyig tartó nyereményesőt tart! Lesz itt minden, lemezek, belépők, pólók, k...
El lesz kenve a szánk – Black Lips az Akvárium Klubban Nyáron az embernek előbb jut eszébe valamilyen szabadtéri szórakozóhelyen tölteni az estét vagy egy üveg borral egy tó partján átvészelni az izzasztó kánikulát, mint egy zárt koncerthelyiségbe zsúfolódni sokadmagunkkal és megkezdeni egy több órás izz...
Best of 2014, avagy kedvenc lemezeink idén (I. rész) Nekiültem idén is megírni az idei kedvenc lemezes cikket, és arra lettem figyelmes, hogy 2014 elég foscsi egy év volt albumok terén. Tavaly zokogva húztam ki címeket a 25-ös listáról, hogy helyet szorítsak egy másik kedvencnek. Ehhez képest idén elég...