Teljes a Világzenei színpad programja a Szigetre

Gyakorlatilag készen van a Világzenei színpad programja az idei Sziget fesztiválra. Rengeteg izgalmas fellépő, plusz nulladik nap, friss tehetségek, visszatérő vendégek és egyéb finomságok. Mondjuk a részleteket!

A Világzenei nagyszínpad és környéke idén is rendkívül sokszínűnek ígérkezik: magába olvasztja Roma Sátor, Afro-Latin-Reggae Színpad és Hungarikum falu programját – egy olyan világzenei színteret teremtve, ahol koncentráltan érhetők el a műfaj képviselői.

Ez a helyszín, ami gyakorlatilag a Sziget világzenei központja lesz, az elmúlt két évhez hasonlóan az éjszakai órákban is működik, részben – akusztikus jellegű – élő zenével, részben nemzetközi világzenei sztár DJ-k szerepeltetésével. Így – a „rendes” fesztiválnapokon – naponta öt zenekar és egy DJ produkcióját élvezheti a közönség.

És lássuk akkor a felhozatalt!

Buika – No habrá nadie en el mundo

No Description

A nulladik nap három produkciót kínál. Itt lesz napjaink egyik legkeresettebb énekese, a korábbi Grammy jelölt Buika, aki a flamenco, az afrikai poliritmusok, a dzsessz, a soul és a pop világában egyaránt otthonos.  Az indiai szülők gyermekeként San Franciscóban született Rupa Marya, egy kirívóan ragyogó előadó, akinek esetében a legmélyebb személyesség és a pörgős buli-fíling remekül összefér, valamint  Ilaria Graziano és Francesco Forni duója, kiknek tavaly megjelent folkos-bluesos lemezük  azt példázza, hogy egy szál gitárral és egy – olykor két – énekhanggal nemcsak bámulatos érzékenységű, de elképesztően sokszínű dalokat lehet előadni.

No Title

Label and copyright: Goran Bregović Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale! Music: lyrics: Arr:

A „rendes” napokon pedig jön a szerb Goran Bregovic – akinek évtizedek óta a Balkán himnuszaiként terjednek örökzöldjei – az elmaradhatatlan Wedding and Funeral Orchestra élén; a húszéves fennállását ünneplő román Fanfare Ciocarlia; kareliai etnopopjával a tavaly újjászületett Värttinä; az elementáris orosz ska klasszikusa, a Leningrad; az algériai rai hagyományt forradalmasító Rachid Taha; az olasz Baro Drom Orkestar, melynek zenéje a Balkán cigányzenéjének, a klezmernek, valamint az örmény és a salentói muzsikáknak a keverékea berlini székhelyű, tíz évvel ezelőtt Django Reinhardt által inspirált gypsy szvingjével feltűnt Django Lassi.

Rajtuk kívül még fellépnek:

 • Aziza Brahim
 • Dudu Tassa & The Kuwaitis
 • The Džambo Aguševi Orchestra
 •  Les Hurlements d’Leo
 •  Enzo Avitabile & BottariScorribanda
 • Mau Mau
 • Yiddish Twist Orchestra
 • Systema Solar
 • LA-33
 • La Dame Blanche
 • Soviet Suprem
 •  Kultur Shock
 • Malasañers
 • Hackney Colliery Band.
 • illetve magyar frontról a PASO, Cimbaliband, Lajkó Félix feat. Óperentzia, Psycho Mutants

Ha éjszakai seggrázásra adjátok a fejeteket ti is, találkozunk a Világzenei központjában, mi tuti ott leszünk!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Die Antwoord és Afrojack is érkezik a Szigetre Újabb nevek érkeztek a Szigetre az imént, mi pedig nem habozunk, máris tolmácsoljuk őket nektek. Az új bejelentésben van Grammy díjas zenész, vén punk fellépő és az elektronikus zene hívei sem lehetnek csalódottak, ők is kaptak új arcokat. Tehát, ról...
Íme egy csomó koncertfelvétel a Szigetről! A mai nap folyamán érkezett egy rakás élő felvétel az idei Szigetről. Ám a Szigetes híreknek nincs még itt vége, december 15-én érkeznek az első nevek a jubileumi, 25. Sziget Fesztiválra! Tehát kérem, maradjon vonalban csütörtökig, addig is itt vanna...
Fesztiválra születtem, sokan mondták már nekem Végett ért a 24-dik kell egy hét köztársaság rendezvénye. Lemostuk a Sziget porát, elmentünk még egy Foalsra, aludtunk egy nagyot vagy többet, és most kicsit visszatekintünk a mögöttünk álló egy hétre. Volt itt minden, ami szem, szájnak és fülnek ing...