Teljes a Világzenei színpad programja a Szigetre

Gyakorlatilag készen van a Világzenei színpad programja az idei Sziget fesztiválra. Rengeteg izgalmas fellépő, plusz nulladik nap, friss tehetségek, visszatérő vendégek és egyéb finomságok. Mondjuk a részleteket!

A Világzenei nagyszínpad és környéke idén is rendkívül sokszínűnek ígérkezik: magába olvasztja Roma Sátor, Afro-Latin-Reggae Színpad és Hungarikum falu programját – egy olyan világzenei színteret teremtve, ahol koncentráltan érhetők el a műfaj képviselői.

Ez a helyszín, ami gyakorlatilag a Sziget világzenei központja lesz, az elmúlt két évhez hasonlóan az éjszakai órákban is működik, részben – akusztikus jellegű – élő zenével, részben nemzetközi világzenei sztár DJ-k szerepeltetésével. Így – a „rendes” fesztiválnapokon – naponta öt zenekar és egy DJ produkcióját élvezheti a közönség.

És lássuk akkor a felhozatalt!

Buika – No habrá nadie en el mundo

No Description

A nulladik nap három produkciót kínál. Itt lesz napjaink egyik legkeresettebb énekese, a korábbi Grammy jelölt Buika, aki a flamenco, az afrikai poliritmusok, a dzsessz, a soul és a pop világában egyaránt otthonos.  Az indiai szülők gyermekeként San Franciscóban született Rupa Marya, egy kirívóan ragyogó előadó, akinek esetében a legmélyebb személyesség és a pörgős buli-fíling remekül összefér, valamint  Ilaria Graziano és Francesco Forni duója, kiknek tavaly megjelent folkos-bluesos lemezük  azt példázza, hogy egy szál gitárral és egy – olykor két – énekhanggal nemcsak bámulatos érzékenységű, de elképesztően sokszínű dalokat lehet előadni.

No Title

Label and copyright: Goran Bregović Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale! Music: lyrics: Arr:

A „rendes” napokon pedig jön a szerb Goran Bregovic – akinek évtizedek óta a Balkán himnuszaiként terjednek örökzöldjei – az elmaradhatatlan Wedding and Funeral Orchestra élén; a húszéves fennállását ünneplő román Fanfare Ciocarlia; kareliai etnopopjával a tavaly újjászületett Värttinä; az elementáris orosz ska klasszikusa, a Leningrad; az algériai rai hagyományt forradalmasító Rachid Taha; az olasz Baro Drom Orkestar, melynek zenéje a Balkán cigányzenéjének, a klezmernek, valamint az örmény és a salentói muzsikáknak a keverékea berlini székhelyű, tíz évvel ezelőtt Django Reinhardt által inspirált gypsy szvingjével feltűnt Django Lassi.

Rajtuk kívül még fellépnek:

 • Aziza Brahim
 • Dudu Tassa & The Kuwaitis
 • The Džambo Aguševi Orchestra
 •  Les Hurlements d’Leo
 •  Enzo Avitabile & BottariScorribanda
 • Mau Mau
 • Yiddish Twist Orchestra
 • Systema Solar
 • LA-33
 • La Dame Blanche
 • Soviet Suprem
 •  Kultur Shock
 • Malasañers
 • Hackney Colliery Band.
 • illetve magyar frontról a PASO, Cimbaliband, Lajkó Félix feat. Óperentzia, Psycho Mutants

Ha éjszakai seggrázásra adjátok a fejeteket ti is, találkozunk a Világzenei központjában, mi tuti ott leszünk!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Csúcsra járatás minden szinten – Sziget 2016 értékelés A hét közepén, szerdán ért véget a 24. Sziget Fesztivál. Idén is itt volt Európa (a világ?) apraja-nagyja, együtt bulizott majd' félmillió ember a Hajógyári-szigeten. Mi is végigtoltuk a fesztivált (még jó, hogy, ez egy fesztiválblog vagy mi a fene!)...
Civilkedj a Szigeten! Pályázatot hirdet a Sziget civil szervezetek és a civil társadalommal együttműködő közintézmények számára. A nyertesek a Fesztiválköztársaság Civil Szigetén mutathatják be tevékenységüket. Pályázatot nyújthatnak be azok a - legalább egy év...
Világok találkozása – Sziget 4. nap Az utolsó előtti nap volt a hétfő esti a Szigeten, ideje volt még magasabb fokozatba kapcsolni, főleg hogy már érződik a Sziget-YOLO feeling hatása is (értsd: Úristen, mindjárt vége a Szigetnek, gyorsan veressünk még egyet!!!) Érkezik majd később bes...