FEZEN 2016 – tele a rockszínpad, itt a napi bontás

IDÉN MEGŐRÜLSZ! – a FEZEN rockerei legalábbis mindenképp, nemrégiben ugyanis teljessé vált a fehérvári fesztivál „kemény” színpadának programja. A két végső headliner pedig a reggae-rock keverék Skindred, illetve a New York-i thrash legenda, az Anthrax!

A szerdai nyitónapon rögtön a súlyos, komor dalcsokorral támadó DevilDriver indítja, majd jön a reggae-t bólogatós gitárhangzással ötvöző Skindred, a koronát pedig a thrash metal Big Four-jának legendás bandája, az Anthrax teszi fel a nyár egyik legzúzósabb estéjére. Csütörtökön a magyar rock-klasszikus Lord adja a stafétát a The Subways néven ismert gátlástalan punk triónak, végül egy igazi zenei csemege, a nem csak nevében kultikus, post-punkkal és gótikus elemekkel is operáló rock’n’roll csapat, a The Cult zárja az aznapi felhozatalt. Pénteken az európai dallamok uralják majd a színpadot: a farkasmániás Powerwolf és a szimfonikus ízekkel tűzdelt Within Temptation előadásában, de két magyar büszkeség, a Depresszió és a Tankcsapda is helyet kap mellettük. A zárónap pedig teljes zenei kavalkádnak ígérkezik: a Road kedvcsinálóját a Finntroll humppa népzenés metal-táncháza követi; a The 69 Eyes éjfekete gothic rockkal érkezik, szintén Finnországból, végül a Guano Apes ugrálós muzsikája pörgeti csúcssebességre a bulit.

A tavalyi nézőcsúcs után idén szintlépésre készül a FEZEN: két nagyszínpadot is indítanak, egyiket a keményebb rock/metal zenéknek, másikat lazább alter/pop/elektro produkcióknak. Utóbbi szintén gazdag felhozatallal csalogatja a látogatókat: fellép a hamisítatlan UK-feelinget hordozó electrohouse Faithless, a Stolen-Dance-ról elhíresült német folk duó, a Milky Chance; itt lesz az utcazene-herceg Dub FX, az eklektikus psytrance-vihar Infected Mushroom, továbbá a Nouvelle Vague, és Maxi Jazz & The E-Type Boys. Emellett számíthatunk a magyar alter és pop színe-javára: úgymint Quimby, Wellhello, Halott Pénz, Brains és társaik.

Infected Mushroom – Becoming Insane

Infected Mushroom lança clipe do novo Single A dupla israelense Erez e Duvdev (Infected Mushroom) acabaram de lançar seu primeiro single, “Becoming Insane”. Prometido também para este ano o laçamento do 6º album, “Vicious Delicious”.

A 2016-os FEZEN Fesztivál augusztus 3-6 között kerül megrendezésre, a székesfehérvári MÁV-Pályán. Lényeges változás, hogy a dupla nagyszínpad és a nagyobb befogadóképesség érdekében helyet cserél a kemping és a fesztiválterület. Elővételes áron 15190 Ft-os áron juthattok hozzá a négynapos FEZEN bérletetekhez, de van lehetőség kétnapos, hétvégi bérlet, és napijegy váltására is. A telhetetlenek számára a FEZEN a Rockmaratonnal, illetve az EFOTT-al is kínál kombinált; a jegyeket a Ticketportal hálózatában keressétek. Az országos diákkezvezmény továbbra is fenn áll: tehát érvényes diákigazolvánnyal bárki 3990 Ft-ért juthat hozzá napijegyéhez. További információkért csatlakozzatok a fb-eseményhez, vagy kövessétek a fesztivál hivatalos oldalát.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A gótikustól az ugrálósig – tovább bővült a FEZEN névsora Igazi multikulti csemegének ígérkezik az idei FEZEN Fesztivál: a rendezvény védjegyévé vált kétarcúság jegyében idén két nagyszínpad is ontja majd a zenét a MÁV-pályára: egyik a rock/metal szolgálatába állítva, a másik a könnyebben befogadható alter-...
FEZEN 2016 – az első fellépők! A FeZen nem árul zsákbamacskát: lassan tendenciává válik, hogy az ősz kezdetével csöndfátyolba burkolózó fesztiválok közül mindig kedvenc fehérvári mulatságunk dugja ki először az orrát. Nyilvánvalóan az elmúlt hetek csodálatos napsütése ihlette meg ...
FEZEN 2016 – A Children Of Bodom az Anthrax helyén, kész az idei men... Túlzás azt állítani, hogy nem sajnáljuk az Anthrax és a The Cult visszalépését, ám a FEZEN szervezőinek sikerült igazán minőségi cserékkel feledtetni ezt a foltot. Az már korábban kiderült, hogy a csütörtöki napra két új produkció is érkezik, a gitár...