Bejelentett a Sziget, de még miket!

A Sziget úgy tűnik, idén is nagyon belecsap a lecsóba. Az eddig sem gyenge felhozatal mellé most új neveket villantott, mégpedig olyan nagy sztárokat, mint Sia, Noel Gallagher, a Crystal Castles és a remek Jake Bugg. Illetve még egy csomó más fellépőt is, nézzük őket!

Az első igazi nagy név a most bejelentett nevek közt Ausztrália egyik legtehetségesebb dalszerző-énekesnője, Sia, kinek nevéhez fűződik 2014 egyik legnagyobb slágere, a több mint egymilliárdos nézettségű Chandelier. Az elmúlt években többször is lett hazájában az év énekesnője, üde színfoltja az utóbbi idők popzenei életének. A titokzatos hölgyet a Szigeten láthatja először a magyar közönség, már amennyire, hisz az „anonimitás iránti kényszeres vágyáról” ismert művész rendszeresen elrejti arcát a közönség elől, de hipnotikus hangja bizonyára elvarázsolja majd hallgatóit.

No Title

No Description

Noel Gallagher az elmúlt két évtized megkerülhetetlen előadója és dalszerzője. Még 2000-ben járt volna a Szigeten egykori zenekarával, az Oasis-szel, Noel Gallagher azonban a megromlott testvérviszony miatt nem tartott akkor a többiekkel, így ezt az elmaradást is pótolja mostani fellépése. Az Oasist követően saját zenekart alapított, a Noel Gallagher’s High Flying Birds két hatalmas sikerű nagylemezen van már túl. A frontember-dalszerző nem távolodott el nagyon a gyökereitől, a britpopos, rockos balladák és fülbemászó slágerek ugyanúgy kisujjból jönnek, mint az Oasis idején. Több teltházas turné és a legnagyobb fesztiválfellépések után érkezik az egyik legnagyobb brit ikon és zenekara a Szigetre, hozva a nagy Oasis slágereket is.

Noel Gallagher’s High Flying Birds – Ballad Of The Mighty I

Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Ballad Of The Mighty I” (Official Video) New album ‘Chasing Yesterday’ is out now!

A Crystal Castles, már ismerős lehet a hazai rajongóknak, hiszen 2013-ban zseniális bulit tolt az A38 hajón. Most a Sziget egyik színpadára érkezik az élőben is elsöprő energiájú zenekar. A Crystal Castles-ből két éve vált ki Alice Glass, de a producer-dalszerző Ethan továbbvitte a projektet: a vadiúj énekesnővel rögzített Frail tavaly debütált, és hamarosan érkezik is az új lemez is.

Crystal Castles – Frail (2015)

(https://soundcloud.com/crystal-castles/frail) FRAIL (E.

Jake Bugg, a brit énekes, gitáros és dalszerző, aki a maga egyszerűségében megnyerő, közvetlen, őszinte és egyedi hangvételű inde-folk rock zenéjével lett Nagy-Britannia egyik legkeresettebb fiatal előadója. Bár még csak a húszas évei elején jár, már a harmadik nagylemeze jelenik meg nyáron. Munkáival kivívta a kritikusok elismerését, a legnagyobb presztízzsel rendelkező szigetországi fesztiválokon lépett már fel, nem kis sikerekkel övezve.

No Title

No Description

A további bejelentések: Travis Scott, Wilkinson, Molotov, Excision, Dyro, UNKLE, Aurora, Oscar and the Wolf, Jain, Tourist.

 

 

 

Oscar And The Wolf – Strange Entity

‘Strange Entity’ is taken from the debut album ‘Entity’ out now.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Sziget – itt vannak az első nevek! Egy rendkívül izgalmas Sziget előszelét hozzák a most bejelentett nevek. Bár a főműsoros előadók még nincsenek a sorban, a mostani csokor is érzékelteti, milyen változatos is a Szabadság Szigetének zenei felhozatala. Sziget 2016: hosszú évek óta újra...
Íme egy csomó koncertfelvétel a Szigetről! A mai nap folyamán érkezett egy rakás élő felvétel az idei Szigetről. Ám a Szigetes híreknek nincs még itt vége, december 15-én érkeznek az első nevek a jubileumi, 25. Sziget Fesztiválra! Tehát kérem, maradjon vonalban csütörtökig, addig is itt vanna...
Sziget ajánló – negyedik nap A mai program erősre sikeredik, rengeteg friss és hazánkban még nem járt előadót üdvözölhetünk. A nap fénypontja pedig kétségtelenül az ausztrál Sia lesz. Élő videódiszkónkat szépen sorjában kattinthatjátok. Reméljük kiérünk a Years & Year...