Bejelentett a Sziget, de még miket!

A Sziget úgy tűnik, idén is nagyon belecsap a lecsóba. Az eddig sem gyenge felhozatal mellé most új neveket villantott, mégpedig olyan nagy sztárokat, mint Sia, Noel Gallagher, a Crystal Castles és a remek Jake Bugg. Illetve még egy csomó más fellépőt is, nézzük őket!

Az első igazi nagy név a most bejelentett nevek közt Ausztrália egyik legtehetségesebb dalszerző-énekesnője, Sia, kinek nevéhez fűződik 2014 egyik legnagyobb slágere, a több mint egymilliárdos nézettségű Chandelier. Az elmúlt években többször is lett hazájában az év énekesnője, üde színfoltja az utóbbi idők popzenei életének. A titokzatos hölgyet a Szigeten láthatja először a magyar közönség, már amennyire, hisz az „anonimitás iránti kényszeres vágyáról” ismert művész rendszeresen elrejti arcát a közönség elől, de hipnotikus hangja bizonyára elvarázsolja majd hallgatóit.

No Title

No Description

Noel Gallagher az elmúlt két évtized megkerülhetetlen előadója és dalszerzője. Még 2000-ben járt volna a Szigeten egykori zenekarával, az Oasis-szel, Noel Gallagher azonban a megromlott testvérviszony miatt nem tartott akkor a többiekkel, így ezt az elmaradást is pótolja mostani fellépése. Az Oasist követően saját zenekart alapított, a Noel Gallagher’s High Flying Birds két hatalmas sikerű nagylemezen van már túl. A frontember-dalszerző nem távolodott el nagyon a gyökereitől, a britpopos, rockos balladák és fülbemászó slágerek ugyanúgy kisujjból jönnek, mint az Oasis idején. Több teltházas turné és a legnagyobb fesztiválfellépések után érkezik az egyik legnagyobb brit ikon és zenekara a Szigetre, hozva a nagy Oasis slágereket is.

Noel Gallagher’s High Flying Birds – Ballad Of The Mighty I

Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Ballad Of The Mighty I” (Official Video) New album ‘Chasing Yesterday’ is out now!

A Crystal Castles, már ismerős lehet a hazai rajongóknak, hiszen 2013-ban zseniális bulit tolt az A38 hajón. Most a Sziget egyik színpadára érkezik az élőben is elsöprő energiájú zenekar. A Crystal Castles-ből két éve vált ki Alice Glass, de a producer-dalszerző Ethan továbbvitte a projektet: a vadiúj énekesnővel rögzített Frail tavaly debütált, és hamarosan érkezik is az új lemez is.

Crystal Castles – Frail (2015)

(https://soundcloud.com/crystal-castles/frail) FRAIL (E.

Jake Bugg, a brit énekes, gitáros és dalszerző, aki a maga egyszerűségében megnyerő, közvetlen, őszinte és egyedi hangvételű inde-folk rock zenéjével lett Nagy-Britannia egyik legkeresettebb fiatal előadója. Bár még csak a húszas évei elején jár, már a harmadik nagylemeze jelenik meg nyáron. Munkáival kivívta a kritikusok elismerését, a legnagyobb presztízzsel rendelkező szigetországi fesztiválokon lépett már fel, nem kis sikerekkel övezve.

No Title

No Description

A további bejelentések: Travis Scott, Wilkinson, Molotov, Excision, Dyro, UNKLE, Aurora, Oscar and the Wolf, Jain, Tourist.

 

 

 

Oscar And The Wolf – Strange Entity

‘Strange Entity’ is taken from the debut album ‘Entity’ out now.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Szigeti veszedelmek- Nagyon NAGY Sziget ajánló 2014 25 nap múlva veszi kezdetét az idei Sziget Fesztivál. Ha így nézem, akkor ez még elég sok, addig le kell még dolgozni nem kevés munkaórát, szerencsésebbeknek még van lehetősége beiktatni még egy fesztivált (EFOTT, Bánkitó, Művészetek Völgye, stb.).  ...
Sziget – itt vannak az első nevek! Egy rendkívül izgalmas Sziget előszelét hozzák a most bejelentett nevek. Bár a főműsoros előadók még nincsenek a sorban, a mostani csokor is érzékelteti, milyen változatos is a Szabadság Szigetének zenei felhozatala. Sziget 2016: hosszú évek óta újra...
Sziget, VOLT és a Balaton Sound a Spotify-on Két napja a Sziget egy posztjában, tegnap meg a Balaton Sound hivatkozott a kék közösségin, hogy fent vannak a zöld zenei megosztón hivatalosan is, és lehet hangolódni az idei fellépőkre. Efféle zenei listákat a fesztblog is szokott összeállítani, de...