A gótikustól az ugrálósig – tovább bővült a FEZEN névsora

Igazi multikulti csemegének ígérkezik az idei FEZEN Fesztivál: a rendezvény védjegyévé vált kétarcúság jegyében idén két nagyszínpad is ontja majd a zenét a MÁV-pályára: egyik a rock/metal szolgálatába állítva, a másik a könnyebben befogadható alter-pop-elektronikus műfajok kedvelőinek. Legutóbb a lazább színpad kapott külföldi erősítést, most ismét a keményvonalasok jönnek.

Bár a The Cult, a Guano Apes, a The Subways és a The 69 Eyes messze nem az a mintapolgár-űző muzsika, melyet ne élvezhetne a diszkós tini, a Corvintető-törzsvendég egyetemista vagy a fesztiválra hétvégi programot szervező fehérvári család. Sőt, megeshet, hogy pont ez a négy zenekar egyesít majd egy színpad alatt rockert, alterost és elektróst – szép is lenne, nemde?

A komoran lebegőstől a feszes rock témákig mindenben alkottak már Ian Astburyék. És bár a rock and roll őket is tépte, gyűrte, szerencsére még mindig ezt teszik. Az idén már 33 éves brit The Cult új albummal kezdte a 2016-os évet. A február elején megjelent Hidden Cityt pedig Székesfehérváron hallhatja először a magyar közönség augusztus 4-én.

Ki nem ugrált páros lábbal a kilencvenes évek végén a Lords of the Boards-ra? A Guano Apes ezzel a slágerével, és első albumával rögtön felrobbantotta az európai listákat. És nem csak a listákat, több mint 4 millió eladott lemez és MTV Music Award díj is kísérte útjukat. Augusztus 6-án a FEZEN közönség fülébe üvöltik majd, hogy “Open your eyes, open your mind.”

Ütős témák, zúzós riffek, pörgős tempó – tökéletes alaprecept, amit a The Subways tagjai mesterien űznek. Punkos lendület és üvölthető refrének teszik a brit triót kihagyhatatlan fesztiválkedvencé. Augusztus 4-ére ne is tervezzen senki más programot.

A punkos lendület helyett a darkos komorságnak hódolnak inkább a The 69 Eyes tagjai. A finn gothic rock csapat a garázsrockból indulva jutott el a sötétebb tónusokhoz. Az északi vámpírok vadonatúj lemezzel érkeznek augusztus 6-án a FEZEN-re, Universal Monsters címre keresztelt legújabb stúdióalbumuk április 22-én lát napvilágot.

A Fezen 2016-ban augusztus 3-6 között kerül megrendezésre, tegnap óta pedig az eddig bejelentett fellépők napi bontásban is megtekinthetők a fesztivál fb-oldalán. Március 16-ig még kedvezménye, 12790 Ft-os áron juthattok hozzá a négynapos bérlethez és 4990 Ft-ért a napijegyekhez. Az országos diákkezvezmény továbbra is fenn áll: tehát érvényes diákigazolvánnyal bárki 3990 Ft-ért juthat hozzá napijegyéhez.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Három újabb név a FeZenre: Finntroll, DevilDriver, Tankcsapda IDÉN MEGŐRÜLSZ! – csábítóan szól a 2016-os FEZEN fesztivál jelmondata, és be kell vallani, mi is hasonló élményekben reménykedtünk. A tavalyi nézőcsúcs után a fesztivál története legnagyobb húzására készül: az eddigi kétarcúságot ügyesen megtartva ké...
FEZEN 2016 – az első fellépők! A FeZen nem árul zsákbamacskát: lassan tendenciává válik, hogy az ősz kezdetével csöndfátyolba burkolózó fesztiválok közül mindig kedvenc fehérvári mulatságunk dugja ki először az orrát. Nyilvánvalóan az elmúlt hetek csodálatos napsütése ihlette meg ...
Gyorshír: mégsem lesz The Cult és Atnhrax a FEZEN-en Csere és két új fellépő a FEZEN egyik nagyszínpadán. Nagyjából egyszerre érkezett a hír a The Cult és az Anthrax zenekaroktól, hogy az élő szerződés ellenére mégsem tudnak fellépni idén Székesfehérváron. A fesztivál szervezői külföldi zenekarokkal pó...