Magashegyi Underground – jubileum és új dalok az Akváriumban

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepeli idén a Magashegyi Underground. A zenekar számos rendhagyó és nagyszabású dologgal készül ennek apropóján. A sort egy nagykoncerttel nyitják meg április 2-án Budapesten, az Akvárium Klub NagyHalljában.

A budapesti koncert előtt néhány héttel jelenik meg a csapat várva várt harmadik albuma, így itt már az új dalok is terítékre kerülnek a régi nagy slágerek mellett. A zenekar ismét különleges kalandot ígér, innovációs kedvük továbbra sem lankad. A tavaszi koncerten tovább fejlesztik a novemberben Budapesten nagy sikerrel bemutatott új látvány- és hangszerelés világot.

”Legutóbb már bemutattunk három új dalt a készülő lemezről, új színpadi megközelítésben. Ennek a tovább gondolása az április 2-i koncert, ahol további új szerzemények is lesznek. Ahogy azt megszokhatta az Akváriumba járó közönség, a füleik mellett a szemeiket sem hagyjuk unatkozni, ismét csavarunk egyet a dalokat kísérő látványon-vetítésen.” – nyilatkozta a csapat énekesnője Bocskor Bíborka.

A zenekar nemrég bemutatott új dala, a „Végtelen Kékség” már az új lemez előfutára volt. A megszokottabbnál líraibb hangütésű pop-spirituálé tematikájában folytatja a Magashegyi dalok megszokott pozitív gondolat-keresését.

A tizedik, jubileumi évre tíz meglepetéssel készül a zenekar, melyeket folyamatosan tesz közzé az év során megújuló weblapján és Facebook oldalán. A csapat néhány hete ismét úton van, járják az ország klubjait-fesztiváljait. A lemez stúdiómunkálatai mellett pedig még egy rendhagyó filmes anyag elkészítéséről is futja az energiáikból. A lemez beharangozását támogató kisfilm – a hazai megszokott gyakorlattól eltérő módon – három új dalhoz készülő videóklipből áll össze egy körülbelül tízperces, kerek film-etűddé.

Magashegyi Underground
2016. április 2.
Akvárium Klub