Három újabb név a FeZenre: Finntroll, DevilDriver, Tankcsapda

IDÉN MEGŐRÜLSZ! – csábítóan szól a 2016-os FEZEN fesztivál jelmondata, és be kell vallani, mi is hasonló élményekben reménykedtünk. A tavalyi nézőcsúcs után a fesztivál története legnagyobb húzására készül: az eddigi kétarcúságot ügyesen megtartva két nagyszínpadot állítanak majd a MÁV-pályán. Egyiket a zúzósabb rock/metal zenekarok sajátítják ki maguknak, míg a másikon némivel családbarátabb alteres-popos produkciók kapnak helyet.

A Within Temptation és a Powerwolf fellépése már korábban bejelentésre került, most viszont újabb három zenekar csatlakozik a szigorúbb színpadhoz: a skandináv Finntroll, az amerikai DevilDriver, és a Tankcsapda!

Többször is bizonyította a FEZEN közönség, hogy a skandináv bandák igazán közel állnak a szívükhöz, így természetesen idén sem maradnak el az északi zenekarok. Ha fogjuk a finnek polkáját, a humppát és egy adag viking mondát, majd mindezt leöntjük sötétre hangolt metallal megkapjuk a Finntrollt. Persze itt semmit nem kell megfejteni, pont ez a lényege a finn csapat polka-metaljának; amint megszólal az első hang, maguktól nyílnak az üvegek, pörög a haj és indul a láb. Kell is a finn buliarcok lendülete, hiszen addigra már három súlyos napon leszünk túl, a Finntroll a fesztivál zárónapján, augusztus 6-án érkezik a FEZEN-re.

FINNTROLL – Under Bergets Rot (OFFICIAL VIDEO)

FINNTROLL – Under Bergets Rot (OFFICIAL VIDEO). Taken from the album “Nifelvind”, Century Media Records 2010.

Durva, groove-os, és jól érzed magad tőle – így jellemezte egy interjúban Dez Fafara a DevilDrivert. És hiába telt el az interjú óta jó pár év, az alapító énekes szerint a most érkező új album is ezen az ösvényen halad: “tele lesz gyilkos riffekkel és masszív refrénekkek, a groove-ok meg csak úgy jönnek egymás után.” Májusban érkezik a Trust No One címre keresztelt új anyag, az amerikai DevilDriver pedig a fesztivál első napján, augusztus 3-án érkezik Székesfehérvárra.

DEVILDRIVER – Sail (Official Lyric Video) | Napalm Records

Taken from the album “Winter Kills” http://shop.napalmrecords.com/devildriver Devildriver overlord Dez Farara will readily acknowledge the basic tenet of heavy metal is to achieve the essence of power and complete freedom.

A magyar rock leghíresebb triója, a Tankcsapda is visszatér a FEZEN-re. A debreceni rockhősök augusztus 5-én fogják bebizonyítani, hogy több mint 25 év folyamatos rock and roll után még mindig urai a helyzetnek.

TANKCSAPDA – LÉLEKHANGOKBÓL (Official Video)

A Tankcsapda Lélekhangokból című dalának hivatalos videója. HÁROM ROHADÉK ROCKCSEMPÉSZ – Lévai Balázs dokumentumfilmje DVD-n 2016. május 13-tól a MOL kutakon. Album: Urai vagyunk a helyzetnek (2014) Zene: Lukács L.-Fejes T.- Sidlovics G. Szöveg: Lukács L.

A lista még messze nem teljes, az elkövetkezendő napokban pedig a lazább színpadra is megérkezik pár headliner. Aki nem akar lemaradni, mindenképp figyelje az esemény oldalát. Az augusztus 3-6-ra szóló 4 napos bérleteket a Ticketportaltól rendelhetitek meg, február 15-ig még 11990 Ft-os áron.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

FEZEN 2016 – az első fellépők! A FeZen nem árul zsákbamacskát: lassan tendenciává válik, hogy az ősz kezdetével csöndfátyolba burkolózó fesztiválok közül mindig kedvenc fehérvári mulatságunk dugja ki először az orrát. Nyilvánvalóan az elmúlt hetek csodálatos napsütése ihlette meg ...
Fesztivál, hangulat, Vad Fruttik, Tankcsapda: SZIN nulladik nap Igaz, hogy csak későn keveredtem ki tegnap a SZIN nulladik napjára, de onnantól nem volt megállás. Tömeg, nem nagy; sok színpad és helyszín; 300 a borsó Korsodi, meg a jó zene. Nekem erről szólt tegnap. A SZIN-ről már magam is elmondtam, hogy igazáb...
Tankcsapdát énekel a Budapest Voices Magyarországon eddig egyedülálló könnyűzenei produkció állt össze az elmúlt hónapokban. A Budapest Voices nevű, 12 tagú énekegyüttes egy ütőhangszeressel kiegészülve mai magyar underground slágereket ad elő. A kórus első dala, amit a nyilvánosság elé...