Új dallal készül a Middlemist Red következő koncertjére

Egy éves a Middlemist Red debütáló nagylemeze, a Supersonic Overdrive: a zenekar az évforduló után kicsivel a Dürer Kertben, Jimi Hendrix szülinapján új dalt mutat be készülő második lemezéről.

A Middlemist Red az elmúlt két év egyik legüdítőbb zenei meglepetése: egyedi, örvénylő neo-psych-rock zenéjével meghódította a jelentősebb hazai fesztiválok közönségét, bekerült a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatóba és egyre több külföldi fesztiválra is hívják. Nyáron így játszottak cseh és szerb rajongóiknak a Rock For People és az Exit fesztiválokon is. Júniusban a világ egyik legrangosabb fesztiválján és zenei konferenciáján a zeneipar legismertebb arcai előtt bizonyíthattak a cannes-i MIDEM-en, 2016 januárban pedig a Eurosonic-on mutathatják meg a szakma európai képviselői előtt, mit tudnak. A szinte szemtelenül fiatal zenekar egy éve, teltház előtt mutatta be első nagylemezét. A mozgalmas év után a tagok most új számok írásának szentelik idejüket. A november 27-ei Dürer Kert-es koncerten a közönség már friss dalt is hallhat:

„Nemrég leutaztunk egy hétvégére Deli Somáék nyaralójába Balatonakarattyára, és elkezdtünk jobban ráfeküdni az új ötletekre. Ennek eredménye az új szám, amit biztosan el fogunk játszani. Azóta már egy másik is kezdi elnyerni végső formáját, meglátjuk, a koncertig összeáll-e. Aznap lesz Jimi Hendrix születésnapja is, aki ha nem is hatott közvetlenül a zenénkre, nem tudunk elmenni amellett, mennyire ikonikus szerepet töltött be abban a korban, ami ránk is hatással van. Ennek apropóján is szeretnénk valami pluszt adni a fellépéshez” – meséli Ürögdi Ábel, a zenekar dobosa.

A Middlemist Red vendégzenekara a Meteo lesz, a zenekar egyik új kedvence, amelynek ez lesz az első igazi fellépése.

Middlemist Red, Meteo
2015. november 27. 20.00, Dürer Kert
Belépő: elővételben 1000 Ft, helyszínen 1500 Ft, jegyek a Tixa hálózatán és a helyszínen kaphatók: http://tixa.hu/mmr_151127_durerkert