Nick Cave volt gitárosa érkezik az A38-ra

Az egykori Nick Cave-gitáros, Bad Seeds-alapító Hugo Race több mint negyedszázada hozta létre (legfontosabb) saját együttesét, a True Spiritet. A súlyos, mély, bluesos-balladás rockot játszó zenekar hét év kihagyás után idén jelentette meg új albumát. Mick Harvey, Blixa Bargeld, Kid Congo Powers, James Johnston után újabb ex-Bad Seeds-tag az A38 Hajón!

Ha Hugo Race csak annyit tett volna, hogy a Birthday Party feloszlása után csatlakozott Nick Cave-hez, és részt vett a Bad Seeds megalapításában, már aranybetűkkel írnák a nevét a rock nagykönyvében. Ám Hugo Race, ez a fantasztikus hangú, delta bluesból, rock and rollból, balladákból súlyos elegyet gyúró gitáros-énekes ennél jóval többet tett. A nyolcvanas évek vége óta legalább három együttesben zenél egyszerre, és a nemzetközi artrock egyik fontos producere.

Az 1989-ben alapított True Spirit nevéhez méltón Hugo Race „igazi szelleme”. Az évek során számtalan tagcserén átesett zenekar kulcsfigurája, zeneszerzője, frontembere a karizmatikus Race. Színpadi kiállása, orgánuma, zenei stílusa valóban Nick Cave-re – vagy ha már a Bad Seedsnél tartunk, Barry Adamsonéra – emlékezet. Hugo Race sötét, sűrű atmoszférájú, bugyborékolós elektronikával megtámogatott, groove-os bluesrockja egészen rendkívüli, elemi erejű koncertekben csúcsosodik ki. A True Spiritet utoljára hét éve, Race másik zenekarát, a Dirtmusicot hat éve lehetett utoljára Budapesten látni, úgyhogy a mostani, új lemezt bemutató koncert biztosan különleges élmény lesz.

Az előzenekar, a Tod Cklorox & His Band tulajdonképpen „filmzenekar”: Super8-as filmeket vetítenek improvizatív kísérőzenével. A zenekarban a hagyományos – gitárok és dob – felálláshoz ezen a koncerten theremin, hegedű, és nagybőgő  társul, az összhangzás pedig erősen torzított -karcos, repülő/elszállós hangulatzene.

Hugo Race & The True Spirit (AU), Tod Cklorox And His Band
2015. november 18., szerda 20:00
A38 Hajó Kiállítótér – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.