Már csak két hét és… SLASH!

Bizony, már csak két hetet kell várni a bongyor hajú gitáristen budapesti koncertjére! Nyár előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül kétszer láthatom majd őcilinderségét, de nagy duzzogva megbarátkoztam a dologgal.

Melegítsünk be addig a november 18-i koncertre a nyári VOLT-os beszámolóval és ezzel a fasza kis koncertfelvétellel:

22:50. Végre, elérkezett. Itt van Ő, akit leginkább csak magázni lehet, akkora név. Volt pár éve egy Slash koncert Budapesten, amire nem mentem el, azóta is sajnálom azt a napot. Na de most! Pontban tíz perccel tizenegy előtt megjelent a színpadon az a cilinder és az a haj, amire mindenki várt: nyakába akasztotta a Gibson Les Pault és tolt egy olyan showt, hogy az ember szava elakadt.

Nem viccelek, úgy szólt az a kibaszott gitár, mint nagyon kevés embernek a kezében. Oké, hogy már az 50. évét tapossa, lehet mondani, hogy az elmúlt években nem tett le semmit az asztalra, kicsit meg is hízott, de attól még ő egy élő legenda, akit hallani kell élőben. Hiszen nem véletlenül választ meg valakit a Time minden idők 6. legjobb gitárosának!

Na de visszatérve a koncertre: a hangzás perfekt volt. Gyönyörűen sírt a gitár Slash kezében, de annyira, hogy voltak pillanatok, amikor nem csak a gitárnak támadt sírhatnéka. Egyszerűen hihetetlen, mit tud művelni ez az ember ezzel a hangszerrel, legyen az egy vagy kétnyakú (mert volt ilyen is, méghozzá milyen szép)!