Vidéki koncertexpressz

Vidéki koncertexpressz

Véget ért a nyár, ezzel együtt a fesztiválszezon is: az egyszeri zenerajongó szomorú szívvel int búcsút a nagyszínpadoknak, miközben kénytelen-kelletlen visszatér kis hétköznapi életéhez. A vekker kíméletlen csörgése rosszabb ébresztő bármelyik holland szomszéd karattyolásánál, gyros sincs már reggelire, és a Balatonhoz sem rohanhat le csobbanni egyet, ha már nagyon kínozza a pokoli hőség, na meg a még pokolibb másnap.

expresszo

Ugyan már, másnap… az esőáztatta fakó utca látványa munkába/suliba menet ezerszer rosszabb. Emberünk már-már sarkon fordulna, hogy otthonába vackolva téli álomban vészelje át a fesztiválmentes hónapokat, mikor is egy hatalmas színes plakáttal találja szembe magát, rajta csupa-csupa ismerős névvel. Szája azonnal vigyorra görbül, amint rádöbben: kezdődik a klubszezon!

fotó: Expresszó Facebook

Hasonlóképpen futottam össze én is a veszprémi Expresszó őszi programkínálatával. A belvárosban, a Hangvilla alagsorát elfoglaló klub az élő bizonyíték arra, hogy nem kell Pestig menni, ha egy jófajta zenés mulatságra vágyunk. Ráadásul – ahogy azt már megszokhattuk –  a magyar könnyűzenei szintér minden számottevő zenekara legalább egyszer megfordul itt évente. Idén sincs ez másképp: az Expresszó naptárában már most foglalt az összes hétvége karácsonyig. A Tankcsapda már a második héten teltházat hozott a helynek, de ha esetleg lemaradtál volna az eseményről, még bőven kipogózhatod magad az Alvin és a Mókusok vagy a Depresszió koncertjén. Az altereseknek érkezik a 30y, az Intim Torna Illegál, zárásként pedig a színtér egyik szent tehene, Lovasi András lép fel a Kiscsillaggal. A hip-hop kínálat is igen impozáns: lesz Hősök, Tykd, továbbá a stíluson kívül is megkerülhetetlennek számító Punnany Massif. Ráadásként pedig az az idei fesztiválszezon két főszereplője, a Halott Pénz és a Wellhello is tiszteletét teszi a veszprémi éjszakában.