Már nincs sok idő az EFOTTig – DubFX is nagyon készül!

 

Hangjával és néhány elektromos eszközzel menővé tette az utcazenélést, pár év alatt meghódította egész Európát, milliók érte, ő pedig értünk rajong. Dub Fx azt mondja, bármikor szívesen látogat Magyarországra, legyen szó fellépésről, vagy kikapcsolódásról. Az ausztrál zenész az EFOTT-ra készülve üzent hazai rajongóinak.

 

„Emlékeimben az EFOTT egy igen jól szervezett fesztiválként él, a 2012-es velencei buli nagyon klassz volt. Örülök, hogy ismét visszatérhetek oda! – jelentette ki a beatbox-zseni.

A 32 éves Benjamin Stanford az ausztráliai Melbourne-ben született, és mára világszerte ismert utcai előadóvá vált. Szájdobolással, dub és dubstep, reggae, hiphop, drum and bass, és popzenei műfajokkal egyaránt dolgozik, gazdag hangzású számait élő hangminták, effekt pedál és saját torka segítségével állítja össze.

Ezúttal a Velencei-tó partján két olyan barátommal lépek majd színpadra, akikkel 12 éve együtt jammelünk, és igazi örömzenélésre készülünk! Gyertek el, találkozzunk ott, én már alig várom!

buzdít Dub Fx, akihez néhány szám erejéig a magyar származású Gregory G. Ras is csatlakozik majd. A show különlegessége abban áll, hogy a maréknyi zenész annyi hangszert szólaltat majd meg a közel 90 perc alatt, mintha egy 10 fős zenekar állna a színpadon.

Az ausztrál nagyágyú egyébként azt tervezi, hogy a fellépés után basszusgitáros és szaxofonos barátaival még néhány napot eltölt nálunk.

„Imádok Magyarországra járni, szeretem belevetni magam a magyar életstílusba, rajongok azért a kultúráért és az ottani közönségért. Az emberek nagyszerűek ott! Soha nem zenéltem még az utcán annyi ember előtt, mint például tavaly nyáron, az Erzsébet téren. Azóta hivatalosan is Budapest a kedvenc városom, ha utcazenélésről van szó!”

Dub Fx július 17-én lép majd az EFOTT színpadára. A pénteki nap azonban nemcsak miatta lesz felejthetetlen: többek között Majka & Curtis, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a The Carbonfools, Borgore és Szabó Balázs Bandája is ekkor táncoltatja meg a közönséget, előkészítvén a hangulatot a szombati szuper show-ra, az EFOTT40!-re. A július 18-ai, négy órás megakoncerten nyolc zenészpáros eleveníti majd fel az elmúlt négy évtized magyar dalait, így például meghallgathatjuk milyen a Magashegyi Underground és Bornai Tibor előadásában a legendás 1986-os KFT sláger, a Balatoni nyár, vagy az Intim Torna Illegál és Kozsó duettjében az Ámokfutók Szerelem hajnalán című száma. De színpadra áll a Mary PopKids és Somló Tamás, a Kaukázus és Vincze Lilla, a Wellhello és Náksi Attila, a Punnany Massif és Ganxsta Zolle & Big Daddy Laca, a Hősök és az Animal Cannibals, valamint a Brains és Kállay-Saunders András furcsa formációja is. Az együttműködések sikerességéről a közönség dönt majd, a produkciók között pedig Buda Marci és Dj Lennard hangolja az egyes korszakoknak megfelelő dalokkal a nagyérdeműt.