Az idei az utolsó AlteRába Fesztivál! (..ebben a formában)

Na, nem kell megijedni jövőre is lesz, csak teljesen máshogyan! Szóval nevezzük inkább ezt megújulásnak és ne riogassuk a népet.

Az idei fesztivál ebben a formájában az utolsó lesz – hangzott el a 6. AlteRába sajtótájékoztatóján, Körmenden. Aggodalomra azonban nincs ok, a Nyugat-dunántúli régió egyik legmeghatározóbb zenei eseménye nem szűnik meg, csak átalakul. A hazai koncertekre júliusban osztrák vendégeket is várnak, ugyanis a testvérfesztivál, azaz a Picture On látogatóinak ingyenes belépést biztosítanak az AlteRábára.

forrás: vaskarika.hu
forrás: vaskarika.hu

A 2016-os esztendőben a Rába-parti helyszín felépítése és arculata változik meg jelentősen, viszont a családias hangulatot mindenképpen meg szeretnék őrizni – hangsúlyozta Hegedüs László fesztiváligazgató. Jövőre bővül az infrastruktúra, megújulnak a fényelemek és a technikai berendezések, a nagyszínpad pedig teljesen új arcát mutatja majd. Az idei évben is felfigyelhetünk már néhány változásra, de az igazi átalakulás 2016-ra várható, így a főszervező szerint azok, akik a mostani formájában szeretik a fesztivált, már csak ezen a nyáron láthatják olyannak, ahogy az hat esztendeje elindult.

Hegedüs László elmondta, az AlteRába elismert fesztivállá nőtte ki magát országos szinten is, mind a zenekarok, mind a vendégek körében. A rendezvény eltökélt szándéka a bérletek és napijegyek árainak befagyasztása, garantálva ezzel az állandó vendégkör megtartását. A hatodik fesztiválra bérlettel érkezők a jövő évi AlteRábára kedvezményt is kapnak.

Példaként tekintenek az osztrák Picture On főszervezői a körmendi AlteRábára – ezt már Hansjörg Schrammel, a bildeini fesztiváligazgató mondta a sajtótájékoztatón. Az évek óta tartó együttműködést a rendezői kör szeretné hosszan fenntartani és fejleszteni, mivel a partneri kapcsolat jelenleg is gyümölcsöző. Hansjörg Schrammel úgy gondolja, érdemes volna az „AlteRábás” elképzelést a határ túloldalán is meghonosítani, hiszen míg Körmenden csak magyar zenekarok lépnek fel – köztük regionális, fiatal és helyi együttesek – addig náluk a fesztivál egyelőre nem tud megélni külföldi formációk nélkül. A két rendezvény egyébként nem csak szellemiségében partnere egymásnak: évről évre kedvezményes áron juthatnak hozzá a fesztiválozók a társrendezvények bérleteihez. Így lesz ez 2015-ben is: az AlteRába bérletesek mindössze 25 euróért válthatnak belépőt (63€ helyett) a Picture On-ra, míg a bildeini program részvevői térítésmentesen látogathatják a körmendi koncerteket.
Az ausztriai fesztiválon többek között fellép a The Subways, de mint minden évben magyar zenekarok is megfordulnak a falucska nagyszínpadán, idén ilyen a 30Y és az Ocho Macho.

A sajtótájékoztatón Hegedüs László azt is elmondta, 2015-ben újra vendégül látják a helyi Szociális Szolgáltató és Információs Központ, Fogyatékos Nappali Intézményének tagjait, akikkel már régi barátságot ápolnak. A főszervező felhívta a figyelmet arra is, hogy érdemes időben beszerezni az 5 napos bérleteket, mivel a várakozásoknak megfelelően a bérleteknek már több mint a fele elfogyott. A jegyelővételesek két további körmendi rendezvényt is kedvezménnyel látogathatnak, a woodstocki hangulatot idéző RÁBASTOCK Fesztivált és a Hip-hop fesztivált, ahol fellép a Halott Pénz és a Hősök is.
A kempingezők az idén is számíthatnak a Szentgotthárdi Spa & Wellness belépőjegyeire, valamint számos egyéb ajándékra. Sátrazni ezúttal is rendkívül kedvezményes feltételekkel lehet a Bárkaházban a Körmendi Kulturális Központ jóvoltából.

További információkat megtalálhatjátok a fesztivál oldalán:
http://www.alterabafesztival.hu/

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

1200 program az idei Művészetek Völgyén Július 21-30. között kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a 27. Művészetek Völgye Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A tíznapos fesztivál közel 1200 programmal és produkcióval - köztük koncertekkel, színház...
A megszokások Szigete langyos, amolyan se hal, se hús volt ez a Sziget hét. egy hét lődörgés, hol együtt, hol külön. soha ilyen kevés koncerten még nem voltam. soha ilyen kevés helyszínt még nem látogattam meg. soha ilyen nyugalmas, unalmas Szigetem nem volt még. kezdem ...
Az agyad eldobod: a 15 legrendkívülibb fesztivál világszerte Azt hitted, hogy a taktaharkányi falunapok a legkirályabb rendezvény a világon? Szerinted a helyi egyetemi napoknál nincs királyabb a Földön? Komolyan gondolod, hogy a vasútállomás restijében Marika néni szülinapján a legjobb a látvány (főleg ha tort...