Most akkor drága a Sziget, vagy sem?

Megjelent ma a Guardien-en egy cikk, ami alapján az összes magyar oldal lehozta: a Szigeten messze a legdrágább a kaja a népszerű fesztiválok közül. Aztán kiderült, hogy az eredeti cikkben valamit elszámolhattak, jöttek is a helyesbítések. És persze közben a Sziget melldöngető sajtóanyaga is befutott, miszerint: A Sziget a legolcsóbb fesztiválok között van. Na most akkor mi  is az igazság?!

Többek mellett a napi költség, a sör- és ételárak tekintetében hasonlította össze az egyik legismertebb brit napilap a The Guardian a világ legnagyobb fesztiváljait a No. 1 Currency adataira hivatkozva. A listán szerepel – mások mellett – a kaliforniai Coachella, a belga Tomorrowland, az angol Glastonburry, a dán Roskilde és természetesen a mi Szigetünk is.

Az összehasonlításból kiderül, hogy szinte minden kategóriában a Coachella a legdrágább, a Sziget pedig a legolcsóbb helyek között végzett. Az biztos, hogy a fesztivál „alapszükségletek”, így a kaja és a sör tekintetébe a Sziget árak igen vonzók (bár az ételárat először rosszul számolta a No. 1 Currency, azóta helyesbített), de a napi költségek tekintetében is csak a lengyel Open ’er és szerb Exit fesztivál  bizonyult olcsóbbnak.

Ezt írta a Sziget, ezt pedig én, a tavalyi beszámolóban:

Sokan, sokszor sírtak már ezen, lerágott csont. Én is, mint sok ezer sorstársam, remegő gyomorralpénztárcával várom az adott év első beszámolóit a Sziget söráraival kapcsolatban. Nos, azt hiszem ez most lépte át azt a határt, amit már abszolút pofátlanságnak tartok. 740 forint egy doboz sörért (amiből barátok közt is megiszik meginna jónéhányat az ember egy nap) szimplán pofátlanság. Oké-oké, ez már nem a magyar pénztárcáknak van kitalálva, meg minekmegyodaakiaztánsírazárakmiatt, ismerjük ezeket, de mégis: ezek az árak (ezres a rövid, a kajáról meg ne is beszéljünk) már egy átlagosan kereső embert is földhöz vág, pláne ha egy hétig van kint. Szóval persze, lehet szendvicsekkel meg combra celluxozott lapossal érkezni a fesztiválra, de őszintén: ne már. Mármint ne már, hogy itt is trükköznöm kelljen, hogy ne várjam teljesen taccsra magamat (mármint anyagilag).

És nem a belépők áraival van gondom: azok szerintem teljesen rendben vannak. Ha leosztja az ember, simán megéri kimenni, már csak ha minden nap csak egy-két koncert érdekel is. Viszont, itt is volt szívatás: hová tűnt a percalapú jegy, emberek?!

Szóval nem a jegyekkel van a bajom, hanem a benti pofátlan lehúzással. Már a VOLTon is meghaltam kicsit minden fizetésnél a fröccsudvarban, de itt… No mindegy, értitek miről beszélek. Jah, és még valami: az hogyan lehet, hogy pl nagy külföldi fesztiválokra (pl Pohoda) _bármilyen alkoholt_ be lehet vinni _bármilyen mennyiségben_ és mégis életben maradnak azok a fesztiválok is? És még csak a jegyár sem vészesebb, napokra lebontva sem. Tényleg érdekel a dolog, tudja ezt valaki?

De igazából mondjátok meg ti: szerintetek drága a Sziget?

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A legizgalmasabb idei fesztiválkoncertek – 1.rész Már több éves hagyomány nálunk itt a fesztblognál, hogy így április tájban, mikor már a legtöbb esemény programja kezd kirajzoldóni, összeszedjük az adott fesztiválszezon legizgalmasabbnak, legérdekesebbnek, legkülönlegesebbnek ígérkező koncertjeit. ...
Pluszok és mínuszok, avagy nekem ilyen volt az idei Sziget Véget ért hát az idei Sziget is - egy szerencsétlen tragédiával -, lássuk hát a tapasztalatokat, ideje a nagyértékelésnek. A tavalyihoz képest azért összességében vidámabb a kép (nálam legalábbis), úgy tűnik, hogy Karcsi bácsiék tanultak a tavalyi hi...
Sűrű és minőségi – NAGY Sziget 2015 értékelés Vasárnap véget ért minden idők talán legsikeresebb Sziget Fesztiválja. A siker nem csak anyagi, azon túl, hogy mindenki Karcsijának, a rózsaszín rövidnadrágok legnagyobb hazai felvásárlójának, Gerendai Charlie-nak sem kell kölcsön kérnie tűzifára tél...