A csodálatos hangú Sinead O’Connor is Budapestre jön!

Újabb világsztárral bővült a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál impozáns névsora.  A Grammy-díjas ír énekes-dalszerző, Sinéad O’Connor I’m Not Bossy, I’m The Boss turnéjának egyik állomása lesz április 21-én a Művészetek Palotája.

Sinéad O’Connor a ’80-as évek végén robbant be a zenei életbe, The Lion and the Snake című albumával. Igazán ismertté azonban csak a pár évvel később feldolgozott Prince dal, a Nothing Compares 2 U és a hozzá készített minimalista videóklip tette.  Három évtizede van a zenei pályán, és mindig félelem nélkül keverte a különböző zenei stílusokat, a klasszikus jazzsztenderdektől kezdve a jamaikai ritmusokon át az ír népzenéig minden területen tett már kalandozásokat. A koncertjein áradó zsigeri energia láttán nem csoda, hogy a mai napig ő hazájának egyik ikonikus művésze.

Legújabb albumának – I’m not bossy, I’m the boss – címét az amerikai Ban Bossy kampány ihlette, amely a bossy (parancsolgató, ellenséges) jelző fiatal nőkre gyakorolt negatív hatására kívánta felhívni a figyelmet.  Ennek kapcsán Sinéad többször is kiemelte, hogy a zeneipar kifejezetten nehéz terep, ha valaki nőként szeretne érvényt szerezni a döntésének.  Az ír énekesnő sorban tizedik albuma egyébként egy igazi kuriózumnak számító dallal indul. A How about I be me (Mi lenne, ha önmagam lehetnék?) O’Connor szokásától eltérően személyes élményekből táplálkozik, eredetileg az előző albumra készült, de nem sikerült időben befejezni. A másik különlegessége a korongnak, hogy ez az első olyan lemez, ami kizárólag szerelmes dalokból áll – persze ezek is igazi Sinéad stílusban.

Sinéad O’Connor
2015. április 21. 20.00 Művészetek Palotája — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
További információ: http://btf.hu/program?id=67647
Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/396375013868202/