Péntek lesz A Nap, Amikor Új Zenék Jönnek

Bár valószínűleg sokan még nem hallottunk az IFPI nevű egyesületről (International Federation of the Phonographic Industry aka. Nemzetközi Lemezipari Szövetség), de most olyan dolgot jelentettek be, ami minden zenekedvelőt érinteni fog. 2015 nyarától egységesen, péntekenként fognak megjelenni az új albumok. A világ minden táján.

Eddig ugyanis ez nem volt így: míg az USÁban jellemzően minden kedden, Európában hétfőnként, a távol-keleten pedig teljesen össze-vissza jelentek meg az új albumok. Ezeket egységesíti most a több, mint 1000 kiadóval kapcsolatban lévő IFPI és azt mondta: ezentúl a világ minden részén, egységesen péntekenként 00:01-kor legyenek elérhetőek a zenék az online store-okban (és a lemezboltokban is, természetesen).

És hogy miért épp a péntek lett a jeles nap? Mert az IFPI felmérései szerint a péntek-szombat a legnagyobb a zenehallgatási kedv (68%, bármit is jelentsen ez), így logikusnak tűnt ezt a napot választani. Valamint szintén a szövetség közleménye szerint így a rajongóknak is egyszerűbb lesz a friss zenéket mindig egy napon keresni a neten/boltokban (bár ez eddig is így volt, ha nem költözött sokat az ember) és az előadóknak sem kell majd különböző marketingstratégiákat kidolgozniuk a más-más megjelenési időpontok mellé.

Egy a lényeg tehát: nyár elejétől a friss zenéket pénteken 00:01-kor keressétek (hogy melyik időzóna szerint, vagy helyi idő szerint, azt persze még nem tudjuk)!

(via ifpi.org)