Tuti (?), hogy ezt hallgattad te is!

Igaz, hogy itthon már nem kellenek túl nagy számok egy arany vagy platinalemezhez, de azért mégis mutat egyfajta képet egy ország ízléséről (még ha torz is ez a kép) a albumok eladási listája vagy a zeneszámok rádiós játszási TOP-ja. Most kijött a Mahasz a 2014-es adatokkal, mi pedig megnéztük és összeszedtük a leglényegesebb dolgokat belőle. 

2014-es album és válogatáslemez-lista eladási számok alapján:

  1. Tankcsapda – Urai vagyunk a helyzetnek (megőrizte a tavalyi első helyét a TCS)
  2. Kowalsky meg a Vega – Még nem éden
  3. Ákos – Igazán EP
  4. Ákos – Karcolatok 20 koncertalbum
  5. Hooligans – Társasjáték

Érdekesség, hogy a TOP 100-ba a Tankcsapda 15 lemezzel fért fel (köszönhetően az újra kiadott korongoknak), De ott van a TOP 50-ben Guetta (még jó hogy, az Évi Legalább Egy Guetta Koncert Országában), Dynamic, a Depresszió, az AC/DC, az LGT, Ákos még jópárszor és a Református Kórusok nevű, valószínűleg hardcore metálbanda.

Próbál a banda. (elől a frontember, természetesen)

2014-es rádiós lejátszási listák alapján:

  1. Mohamed Fatima – Ragyog a szívem (én személy szerint agyérgörcsöt kapok már ettől a számtól, de ezek szerint velem lehet a gond)
  2. Dér Heni – Ég veled
  3. Mr. Probz – Waves (tudod, táccsdöszkáj)
  4. Faul & Wad Ad vs. Pnau – Changes
  5. Newik – My Love

Befért még a TOP 10-be a Happy, Rúzsa Magdi és természetesen Lilly Wood, de ott van még a lista első felében a mindenki kedvenc fürdőkádrímét fabrikáló Honeybeast, ByeAlex és a Nemzet Költője, Ákos.

Ezeken felül még érdemes megemlíteni a Stream TOP 100-at, ebben az első ötben végzett Calvin Harris, Mr. Probz, Pharrell Williams,  Guetta és Avicii. A többi lista itt érhető el, jó böngészést, kellemes szörnyülködést!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Rövidhírünk: Ákos még mindig jó. Nem mindennapi rekordokat dönt a decemberi dupla koncertjére készülő Ákos, korábban ugyanis egyetlen előadónak sem volt annyi kiadványa a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének (MAHASZ) toplistáin, mint a Kossuth-díjas énekesnek. Jelenleg 4 listán ...
2013 legjobb albumai a MOJO, a Q, az Uncut, a Rolling Stone és az NM... Az év utolsó hónapjába érve az internetet böngészve egyre gyakrabban jönnek szembe különböző toplisták és összeállítások 2013 legjobb/legrosszabb/legabszurdabb produkcióiról. Pista (akinek ugyebár jó lesz) óta tudjuk, hogy a listázással érdemes óvato...
20%-kal lesz kommerszebb idén a Nagyszínpad A kommerszséget kizárólag annak alapján vizsgáltam, hogy az egyes előadók hogyan szerepeltek a hivatalos brit slágerlistán. Minél jobb helyezést ér el valaki a slágerlistán, nyilván annál kommerszebb, hiszen a brit lista kizárólag a (legális) lemezel...