Zola Jesus ezúttal új lemezét hozza az A38-ra

Zola Jesus, az orosz származású amerikai művésznő nem először látogat majd el hazánkba idén márciusban. Korábbi nagysikerű koncertjei után most ötödik, tavaly októberben megjelent lemezét hozza el az A38ra Zola Jesus, melynek címe Taiga.

.Bár Zola Jesus (aki, igen, egyfajta lázadásként, Jézus Krisztuséból és Émile Zoláéból gyúrta össze saját művésznevét) rengeteg és meglehetősen sokféle hatásra hivatkozik interjúiban, a kortérs zene egyik alapító atyjától, Karlheinz Stockhausentől Kate Bushon át Alicia Keysig és Tina Turnerig, igazából teljesen önálló utakon jár. Egyedi hangja, grandiózusan hangszerelt, elektronikára és vonósokra épülő dalai, femme fatale-os imidzse, ugyanakkor megkapó közvetlensége és őszintesége korunk legeredetibb, de mindenképp legautentikusabb előadói közé emelik.

A sokáig a Sacred Bones kiadóval dolgozó Zola Jesus 2014 őszén jelentette meg ötödik nagylemezét – egyúttal az elsőt a nagynevű Mute Recordsnál. Az új album némiképp „poposabb”, az R&B felé kacsintgató irányvonala nagy közönségsikert aratott – anélkül, hogy a korábban filozófiát hallgató, Schopenhauerért rajongó Zola Jesus bármilyen művészi engedményt tett volna. Ezt a lemezt, a Taiga című albumot mutatja be márciusban az A38 Hajón.

Zola Jesus (USA) – Taiga lemezbemutató
2015. március 18., szerda 20h A38 Hajó
Jegyár: 5500 Ft, elővételben: 4900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (http://www.a38.hu/hu/program/zola-jesus-us-2), illetve személyesen az A38 Hajón.