Szépen telik a 2015-ös fesztiválnaptár (folyamatosan frissülő cikk)

Ugyan csak pár nap telt el a sikítva virsli/lencse/pezsgőhányás és a három perc alatt eldurrantott tízezer forintok estéje (gyengébbeknek: szilveszter) óta, máris nyugodtan kezünkbe vehetjük a karácsonyra a nagypapitól kapott határidőnaplónkat és körmölhetjük serényen, mely napokon egészentutibiztosan elkerüljük nagy ívben a melóhelyet, ugyanis, valamelyik zenei fesztiválon fogunk kulturáltan szórakozni.  Naptárt tehát elő, mondjuk, hogy Debrecentől Sopronig, metálostól technósig ki, mikor merre találja meg a számítását a nyári fesztiváldömpingben!

Április

23-26. Park nyitóhétvége, Budapest (Jó, nem feszt, de attól még a nyár első jele, hiperkarmával, remélhetőleg jó idővel)

Május

??? Egyelőre semmi komoly, mi van veled Pannónia Fesztivál???

Június

4-6. Deja Vu Fesztivál, Szeged (Egyelőre ami biztos, hogy lesz Vengaboys meg Bon-Bon 25 éves élő koncert. Illetve ide a rozsdás bökőt, hogy Mr. President is, tekintve, hogy a csávó Pécelen lakik.)

10-14. Open Road Fest, Alsóörs (Metálhörgés, siralom? Utóbbi tuti nem, helyette kőkemény csávók szép motorokon és persze rengeteg sör reggelire, ebédre és vacsorára. Zenei programokról egyelőre nincs sok, infó, annyi tuti, hogy a Hamarosan! zenekart ide is meghívták)

11-14. Budavári Sörfesztivál, Budapest (Vár+Sör? Azt ne mondjátok, hogy sárkány is lesz!)

12-14. Nova Rock, Nickelsdorf (Sógorék kirakatprogramja szokásosan brutális lineuppal. Pl.: Mötley Crüe, Eagles of Death Metal, Slipknot, stb.)

17-20. Fishing On Orfű, Orfű (Kedvenc kis kedvencünk, amit annyira szeretünk, hogy nyugodtan nevezhetjük a kedvencünknek. Kispál tuti lesz 0. nap)

19-20. Urban Art Forms, Wiesen ( Annyit tudni egyelőre, hogy a fesztivál visszaköltözik Wiesenbe, a fellépőkről egyelőre semmi hír, de valószínűleg az eddigi évekhez hasonlóan az elektronika jeles képviselői lesznek a frontvonalban.

21-28. Megyer Camp, Megyer (Lineup: Kowalsky meg a Vega, Rómeó Vérzik, Alvin és a Mókusok, Fish!, stb.)

25-28. Budapest Essentials, Budapest (Remélhetőleg kinövi a tavalyi gyerekbetegségeket a fesztivál és tényleg olyan jól fog működni, mint ahogy elsőre hangzott a dolog: összművészeti fesztivál Budapest különböző pontjain)

Július

01-04. Volt Fesztivál, Sopron (Eddig tuti jön: Parov Stelar, Motörhead, Rise Against, John Newman, Parkway Drive, stb.)

09-11. Pohoda, Trencsén (Eddig bejelentve: Young Fathers, Eagles of Death Metal, OFF!, stb.)

09-12. Balaton Sound, Zamárdi (Nem teljesen tökmindegy, ki lép fel?)

09-12. Exit Festival, Újvidék (Motörhead, meg pár no name szerb móka)

13-19. Rockmaraton, ??? (Rokkzene, sok rokkzene. Pl.: Hatebreed, The Exploited, Darkest Hour, stb.)

14-18. Alterába Fesztivál, Körmend (Egyelőre nem tudni, de ha tippelni kéne 30Y, Kiscsillag, PUF… Tudjátok, a szokásos)

14-19. EFOTT, Velence (Nem teljesen mindegy ki lép fel? Korda Gyuri bácsiék tuti jönnek.)

15-20. VeszprémFest, Veszprém (Prémium fesztivál, ahol a zene minősége a prémium kategória. Egyelőre egy bejelentett fellépő, Roger Hodgson.)

16-19. Kingdom of Hegyalja, Tokaj-Rakamaz (Az idei év fekete lova.)

19-26. SUN Festival, Csobánkapuszta (Nem mindegy ki lép fel? – sokadik felvonás)

2015.07.22-07.25: Campus Fesztivál, Debrecen (Még semmi konkrét, de egy TCs-ra tennénk ötszáz forintot)

22-26. LB27 Reggae Camp, Hatvan

24-08.02. Művészetek Völgye, Kapolcs és környéke

29-08.01. East Fest, Mezőtúr

29-08.01. FEZEN, Székesfehérvár

 Augusztus

1-9. OZORA, Dádpuszta

4-8. Ördögkatlan Fesztivál, Nagyharsány és környéke

10-17. Sziget, Budapest (Ide végre tudunk írni pár nevet. Olyanokat, mint a Florence + The Machine, Kadebostany, Jamie Woon, ALT-J, AWOLNATION, Jose Gonzalez, stb.)

13-19. Kaposfest, Kaposvár

19-22. Strand Fesztivál, Zamárdi (Reméljük egy valami nem lesz idén: eső.)

19-22. B My Lake, Zamárdi (Lásd: Strand. Plusz ők idén költöznek)

25-29. SZIN, Szeged

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

VOLT 0.nap: születésnap-dömping! Idén is egy nappal korábban, már június 30-án délben megnyitja kapuit a VOLT, így már korábban kezdődhet idén is a sorbanállás a kapuknál a jobb sátorhelyekért. A 0. napi program ezúttal egy giga szülinap lesz, megannyi hazai zenekarral. Itt ünne...
Két nagyszínpad lesz a VOLT-on! Ma nem csak újabb fellépőket jelentett be a VOLT, de legalább ugyanolyan fontos infó érkezett: idén két nagyszínpad lesz a fesztiválon, egymással szemben, amiken felváltva fog menni a műsor. Kíváncsiak vagyunk mi is, hogy ez hogyan fog elsülni, és re...
Új nevek a VOLTra, ki nem találnád, hogy ki jön idén is hozzánk zené... Az eheti friss Sziget bejelentés után megjöttek az új nevek a soproni VOLTra is. Örülhetnek a népszerű DJ-kre pörgő fiatalok, a vén rockerek és azok is, akik tavaly kihagyták a Szigetet. Lássuk a neveket!   Az első és legfontosabb: SLASH! Sajn...
  • Üveges László

    Májusban lesz Várpalotán Az Alfa Fesztivál
    A Pannónia Fesztivál 2015.06.03-07. elvileg Miskolc