Az A38-on tér vissza a Sexepil

Január 16-án, Budapesten, az A38 Hajón hosszú évek után újra színpadra lép a Sexepil, mely 19 év után új, angol nyelvű lemezt adott ki! A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, a zenekar, mely turnézott Björkkel és számos koncertet adott Amerikában is, most régi, de mégis új felállásban tér vissza. Elkészült a zenekar új klipje is. Megmutatjuk.

A nyolcvanas években alakult Sexepil a kilencvenes évek elejétől angol nyelven énekelt, frontján a holland Mick Ness énekessel. A zenekar egy kazettát és három nagylemezt jelentetett meg ebben a periódusban – bi… (kazetta, 1990), Love Jealousy Hate (1991), Against Nature (1993), Sugar for the Soul (Warner, 1995) -, kilépett a nemzetközi porondra is, a Eroding Europe és Jerusalem című számaihoz készített klipeket játszotta a Music Television, zenéjét a nemzetközi zenei sajtó méltatta, egy kritikus „Beatles turmixgépben” kifejezést használta az együttes dalaira.

A zenekar hosszú szünet után 2008-ban aktivizálta magát, Mick Ness távozása után az énekesi posztot a zenekar dobosa, Vangel Tibor vette át, s hosszú, hat éves munka után elkészült a négytagú, koncerteken Golovics Ferenc vendégdobossal felálló együttes új nagylemeze.

Az A38-on a zenekarral lép fel az ANEZ énekesnője, Szalai Anesz, és a Sexepil 1991-es első angol nyelvű nagylemezén is közreműködő, a Quimby-ből ismert Kárpáti Dódi trombitás. A zenekar az új dalok mellett a teljes Sexepil-életmű legjavából merít a koncerten.

Elkészült a Sexepil legújabb videóklipje is, a Your Scream Is Music lemez nyitódalához, a Rat Kinghez. A videó elkészítésére a zenekar Novák Erik filmrendező/képzőművészt kérte fel, akihez régi ismeretség fűzi a Sexepil több tagját, és aki olyan filmek elkészítésében vett részt íróként, producerként és rendezőként, mint a Nyócker, a Zuhanórepülés, és a Fekete leves.

A teljes album már meghallgatható itt:

Sexepil @ A38
Belépő: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.
http://www.a38.hu/hu/program/sex-e-pil-1
Részletek: https://www.facebook.com/events/1496963773902507/