Beköltözünk az Akváriumba: a Klaxons és George Ezra egymás után!

A 2000-es évek közepén, a semmiből feltörő nu-rave szcéna alfája és omegája, a brit Klaxons november 23-án az Akváriumban adja története első magyarországi klubkoncertjét. Duplán különlegesnek ígérkezik az alkalom, ugyanis a hírek szerint aktuális turnéjuk után a zenekar tagjai külön utakon folytatják. Így a magyar rajongók számára ez lesz az utolsó lehetőség, hogy élőben hallhassák a Golden Skans-t, a Gravity’s Rainbow-t és a banda többi világslágerét.

Nem túl gyakori az az eset, mikor egy zenekar bemutatkozó lemezével új zenei stílust teremt, és egyben meg is alkotja a műfaj csúcsteljesítményét. A Klaxons esetében mégis valami hasonló történt 2007-ben. Myths of the Near Future című hibátlan debütálásukkal felültek az általuk létrehozott nu-rave trónjára. A közönség és a kritika együttes elismerése nem volt véletlen: dalaik mára klasszikussá váltak, köszönhetően annak, hogy egyszerre szólítják meg az elszállós, pszichedelikus zene kedvelőit, a keményebb roczenét preferálókat, és az elektro partik állandó résztvevőit.

Míg a nu-rave többi zenekara feloszlott vagy stílust váltott, a Klaxons nem állt meg. Két további lemezen csiszolták tovább egyedi hangzásvilágukat és tágították saját zenei határukat. Szerencsénkre a Surfing the Void és az idén nyáron megjelent Love Frequency turnéjával is érintették a hazai fesztiválokat, november 23-án pedig végre klubkoncerten is láthatjuk őket Budapest legnagyobb és legkorszerűbb klubjában, az Erzsébet téri Akvárium Klubban.

Külön érdekessége a budapesti koncertnek, hogy a zenekar néhány hete Twitter csatornáján jelentette be, aktuális turnéjuk az utolsó ebben a formában. Így a „kötelező program” státuszból a „ki-hagy-ha-tat-lan” kategóriába lépett elő az esemény minden rajongó és műélvező számára, hiszen valóban egy világsztár zenekarról van szó, akiket több emlékezetes hazai fesztiválkoncert után méltó környezetben búcsúztathatunk. Soha rosszabb leköszönést!

A tétet azonban még tovább tudja emelni az Akvárium november végén! Egy nappal a Klaxons után, 24-én érkezik a Budapest díszpolgári címére pályázó George Ezra, aki tavalyi, fővárosunkról elnevezett slágerével azonnal belopta magát a szívünkbe, ezúttal pedig – májusi mini koncertje után – remek bemutatkozó lemezének dalait hozza el nekünk.

Facebook Event Klaxons
Facebook Event George Ezra