Megjelent az első Middlemist Red nagylemez

Alig egy évvel bemutatkozó kislemezük után, máris itt a Middlemist Red első nagylemeze, a Supersonic Overdrive. A négytagú neo-psych rock formációt már az As If You Could Mess This Up című debütálásukkor is jó szívvel fogadta a zenei sajtó, az elmúlt év sikereinek tükrében pedig hatalmas várakozások előzték meg a mérföldkőnek számító nagylemezt.

„Egyikünk sem készített még életében igazi nagylemezt, mindannyiunk nagy vágya volt, hogy ez az anyag megszülethessen. Az inspirált bennünket, hogy most végre itt az alkalom, hogy megcsináljuk és szerettük volna, hogy az első nagylemez, amit valaha készítünk, tényleg nagyon-nagyon jó legyen.” – Meséli Nóvé Soma, a zenekar énekes-gitárosa.

A zenekar februárban megnyerte az Index A Szám című alternatív dalversenyét, de a kivételes lendületre nemzetközi szinten is felfigyeltek, így kerültek be a Deezer Young Guns versenyébe is, amit toronymagas pontszámmal újból a Middlemist Red nyert. A sikereknek köszönhetően nyáron felléptek a legfontosabb hazai fesztiválokon, az elmúlt három hónapban pedig minden energiájukat a lemez készítésére fordították: „A szigetes koncertünk után kezdődtek el az előkészületek. Az összes lehetőségünk megvolt arra, hogy megcsináljuk a lemezt, semmi másra nem kellett koncentrálunk, csak arra, hogy egy jó anyagot készítsünk. Emiatt ez az egész egy nagy nyomássá nőtte ki magát rajtam, de szerencsére pozitívan hatott rám, hogy ezt muszáj jól megcsinálni. Talán, ha nem lett volna rajtam ekkora nyomás, nem biztos, hogy ennyire jól sikerülnek a dalok.– Idézi fel Deli Soma, a banda basszusgitárosa az elmúlt időszakot.– Volt, amikor egy próba alatt meg tudtunk írni egy dalt az elejétől a végéig, mert volt egy olyan kiindulópont, ami annyira megfogott bennünket, hogy egyből megszületett a szám. De volt olyan is, hogy rengeteget agyaltunk egy dalon és a végén az is úgy állt össze, hogy egyszer csak jött egy löket, egy ihlet és utána már azt is össze tudtuk rakni egy-két próba alatt.”

A lemez felvételei ezúttal is Beke István közreműködésével zajlottak Solymáron, ott, ahol már az előző kislemez munkálatai is folytak: „Az autentikus hangzás most is megmaradt, de teljesen más volt a felvétel metódusa. Most nagyon sok szám alapját együtt játszottuk fel, ezzel sokkal élőbb hatást tudtunk elérni.”- meséli a zenekar gitárosa, Papp Dávid.

A nagylemez tíz felvételt tartalmaz, köztük a lemezfelvezető Multicoloured Drive, a Black Lips-es fellépésük kapcsán született zúzós, Black Lips című szerzemény vagy a közönséget és a rádiót egyaránt meghódító Single Switcheroo. A számok megírása és a lemez arculatának kialakítása párhuzamosan futott, minden vizuális anyag Nóvé Soma munkája: „Az arculatnál is meg akartam ragadni a kicsit vintázsabb hangulatot, illetve a sivatagos kép is hozzáköthető ahhoz a zenei hangulathoz, ami az albumot jellemzi.”

A Mamazone gondozásában megjelent Supersonic Overdrive teljes egészében meghallgatható a Deezeren, jövő héttől kezdve pedig az összes zenei platformon elérhető lesz, de CD formátumban péntektől és év végétől bakeliten is megvásárolható lesz. A lemezbemutató koncert november 7-én, az A38 Hajón lesz, ahol a brit Disreali Gears fűti fel előttük a terepet.

A lemez meghallgatható itt: http://www.deezer.com/album/9021277 (Deezer regisztráció nélkül a lejátszó csak fél percet enged meghallgatni a számokból, de a regisztráció ingyenes és Facebookal is lehet csatlakozni.)

https://www.facebook.com/middlemistredofficial

Lemezbemutató koncert: https://www.facebook.com/events/1475133002747530

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Tartható-e farkas akváriumban? Naná, csak ne tegyél rá vizet és legalább az anyjának adj egy gitárt a kezébe. Már csak fél hónap és az Akváriumban lép fel Andrew Stockdale és bandája a Wolfmother! Wolfmother Ha valaki nem ismerné őket: az együttes 2000-ben alakult és már 2...
Dream Theater: Budapesten is eljátsszák a teljes Images and Words al... Monumentális turnén tér vissza Európába a Dream Theater. Az amerikai progresszív metal zenekar munkásságának egyik igazi mérföldkövét ünnepli idén: 25 évvel ezelőtt jelent meg Images and Words című albumuk, melyet minden turnéállomáson teljes egészéb...
Most szombaton a Dürer Kertben érhetünk össze A 2012 nyarán alakult székesfehérvári Blahalouisiana a gyönyörű hangú Schoblocher Barbara vezetésével már első kislemezdalával, a The Wandererrel három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. https://www.youtube.com/wa...