„We are Motörhead and we play rock ‘n roll!” – ez már tuti lesz a VOLTon!

Nyolc hónappal a kapunyitás előtt már három világsztárral rukkoltak elő a VOLT szervezői. Érkezik a rock and roll-legenda Motörhead, a világhírnévre született brit szupersztár, John Newman valamint az idei év egyik legnagyobb slágerét jegyző francia Lilly Wood. A jegyárak tavalyhoz képest nem változtak, az első 1000 db bérlethez pedig kedvezményes, “early bird” áron, 19.990 Ft-ért lehet hozzájutni mostantól. “Magyarország legszerethetőbb fesztiválja” jövőre július 1-2-3-4-én várja Sopronba közönségét.

Friss hír, hogy a Gumizsiráf versenyen a közönség Magyarország legjobb fesztiváljának választotta a VOLT Fesztivált, a szervezők pedig nem hálátlanok az elismerésért: több mint fél évvel a 23. VOLT indulása előtt kedvezményes bérletekkel és három világsztárral álltak elő.

„Mi vagyunk a Motörhead, rock and rollt játszunk“ – ez a minden koncerten elhangzó mondat többet elmond bármilyen bonyolult definíciónál. A legszebb az egészben, hogy a Motörhead soha nem is tért el saját filozófiától. Immáron három és fél évtizede tartó pályafutásuk minden korszakában mennydörgő albumokat hoztak létre. A több évtizedes múlttal rendelkező bandát bátran nevezhetjük a rock and roll koronázott királyainak, akik most Sopronba teszik át trónjukat.

 

Az idén 25 éves John Newman nyáron a VOLT testvérfesztiválján, a STRAND-on mutatkozott be a hazai közönségnek. A páratlan hanggal megáldott, világhírnévre született fiatal angol énekes dalait világszerte milliók imádják, hangja pedig nemcsak soulos atmoszférához passzol tökéletesen, hanem az elektronikus élővilágba is képes beleolvadni. Az ő vokálja hallható a Rudimental legnagyobb d’n’b slágereiben, valamint ő jegyzi a kolosszális soul balladát, a Love Me Again-t, pár hete pedig világhóditó útra indult Calvin Harris-szel közös dala, a Blame, amelyet a VOLT-ig sokat fogunk még hallgatni…

Nincs rádió, nincs toplista, amelyet ne hóditott volna meg 2014-ben Lilly Wood. Ketten vannak, párizsiak, szenvtelenül laza, kötetlen, könnyed hangvételű, magával ragadó, folkos elemekkel színezett popslágerekben utaznak és nevükhöz köthető az utóbbi idők egyik legmegnyerőbb dala, a Prayer in C. Először járnak Magyarországon, ahol minden kétséget kizáróan rajongók ezrei várják az élő bemutatkozást…

November 5-én elindult a jegyértékesítés a 2015-ös VOLT Fesztiválra. A jegyárak tavaly óta nem változtak, az első 1000 db bérlethez pedig “early bird” áron, 19.990 Ft-ért juthat hozzá a közönség. A korábbinál is komfortosabb kemping kialakítása érdekében a jövő évtől kempingjegyet bocsátanak ki a VOLT Fesztivál szervezői.