A Skindred újra Budapesten koncertezik!

Nem kis dolog, ha egy bandát a világ egyik legjobb koncertzenekaraként emlegetnek. A Skindred esetében ez azonban inkább puszta tényközlés, mintsem költői túlzás. Az őrületes élő fellépéseiről elhíresült walesi banda több nagysikerű fesztivál- és klubkoncert után november 14-én az Akvárium Klubban ismét igényt tart a magyar rajongók minden csepp energiájára.

A zenekar egyszerre földbe döngölő, zúzós, de mégis táncolható dalaiban megtaláljuk az olyan, látszólag teljesen ellentétes stílusok elemeit is, mint a reggae, a nu metal vagy éppen a funky, és ez párosul különösen szuggesztív előadásmódjukkal. Tavaly megjelent, Kill the Power című albumuk óriási siker lett, ami nem véletlen: visszatértek a gyökerekhez, és míg megmaradtak immár védjegyüknek számító ragga-metalnál, Benji Webbe frontember szövegei az eddigieknél is mélyebben ástak le a társadalmi problémák mélyére. Ez a kettősség a kezdetek óta jellemző a Skindredre, mely szerint tökéletes energiabombaként működő dalaikat komoly mondanivalóval töltik meg. A frontember szerint a leglényegesebb, hogy sikerüljön megtalálni az egyensúlyt: „Sohase félj fontos témákat és ügyeket felkarolni, miközben ne felejtsd el, hogy a zenekar feladata az, hogy szórakoztasson!” De vajon nem nehéz ezt a látszólagos ellentmondást egy őrült koncerten feloldani? Benji a következőt válaszolja erre a kérdésre: Ezeket a dolgokat ott és akkor amúgy sem tudod irányítani, és hát ahogy Freddie Mercury is mondta: the show must go on!

A Skindred mindent a felejthetetlen koncertélménynek rendel alá, és fellépései során kifordítja a világot a négy sarkából, legyen szó több tízezer nézős fesztiválkoncertekről vagy egy mostanihoz hasonló masszív klubturnéról, amely során Budapest legnagyobb és legkorszerűbb klubját, az Akváriumot ejtik útba. Azzal kapcsolatban pedig, hogy a magyar rajongók mire számíthatnak november 14-én, a frontember nem sokat kertel: „Megmozgatunk mindenkit, kerüljön ez bármibe is. Békével érkezünk, de darabokban hagyunk magunk után mindent és mindenkit. Senki sem csinálja ezt így, csak a Skindred. Annyit mondok: nem fogjátok megbánni, ha eljöttök a bulira!”

Facebook event: https://www.facebook.com/events/875102935852971/