Folk’n Roll a Billboard ajánlásával – Kongos az Akváriumban

A világ egyik legaktuálisabb folk-rock bandája, Dél-Afrika büszkesége az Akvárium Klubba érkezik november 4-én! A négy testvér alkotta Kongos első koncertjét adja a magyar fővárosban, ahol egészen biztosan elhangzik majd az idei nyár nagy slágere, a Come With Me Now is.

Először koncertezik Magyarországon az utóbbi időkben világszerte egyre népszerűbb dél-afrikai Kongos zenekar. A Dylan, Daniel, Jesse és Johnny Kongos által alkotott kvartett hét évvel ezelőtti megalakulása után a 2010-es években vált igazán aktívvá, az utóbbi két esztendőben több kislemezt és egy nagylemezt adtak ki, melyek mindegyike nagy siker volt külön-külön is. Többszörös platinalemezek, toplistás helyezések, milliós eladási számok jellemezték a csapat utóbbi éveit a tengeren túl.

A Kongos testvérek Londonban és Dél-Afrikában töltötték gyerekkoruk nagyrészét, majd a ’90-es évek közepétől Arizonában éltek, itt is kezdtek el hivatásként foglalkozni a muzsikával. A gyermekként a világ körül szerzett főleg folk-rockzenei tapasztalatok mellett mind a négyüket kivételes zenei tehetséggel áldotta meg a sors, ami nem is csoda, hiszen már apjuk is sikeres és megbecsült előadó és szövegíró volt hazájában.

A zenekarnak az igazán nagy nemzetközi áttörést az idén nyáron bemutatott film, a Feláldozhatók 3. (The Expendalbles 3) hozta meg, aminek egyik betétdala az azóta már slágerré vált Come With Me Now volt. Dylan Kongos ezt mondta a dalról: „Ez a dal egy lelassított változata a house zenének, ami a harmonikával és az elektronikus ütemekkel együtt adja ki az igazi Afrika ízét”. Nem véletlen a lemezeladások fényében, hogy koncertjeiket szerte a világon hatalmas siker övezi, hiszen az előbb említett szám mellett még számos remek nótájuk van, elég csak az I’m Only Joking-ra vagy a Hey I Don’t Know megkapó riffjeire gondolni.

Az utóbbi idők sikerei ellenére Kongosnak igazán rajongó-közeli zenekar maradt. A nem ritkán több tízezres közönség előtt játszó banda tagjai még mindig két lábbal a földön járnak, egy klub bulit is ugyanolyan lelkesedéssel ugrálnak végig, mint egy hatalmas fesztiválfellépést. Így az is biztos, hogy a hangulatot most sem adják majd alább a tőlük megszokottnál: garantált a fergeteges tánc és szórakozás november 4-én az Akváriumban.

Minden fontos a koncertről: http://akvariumklub.hu/program/543fe7b464412301923f2442