Ska-nagypapák, de még véletlenül sem ska-öregek: Bad Manners @ A38

A nyolcvanas évek nagy ska hullámának – a Madness, a Specials és a Selecter mellett – lefgontosabb zenekara, a zseniális frontember, Buster Bloodvessel vezette Bad Manners sok-sok év után újra Budapesten! A közel negyvenéves zenekar régi slágerei, a zakatoló 2 Tone dalok és persze Bloodvessel ikonikus nyelvöltögetései a tél legforróbb klubkoncertjét ígérik.

A Bad Manners a Specials, a Selecter és persze a Madness mellett a nyolcvanas évek nagy ska revivaljének negyedik nagy zenekara. A zseniális frontember, Buster Bloodvessel által alapított soktagú, a műfajtól elválaszthatatlan fúvóskarral dúsított együttes 1976-ban alakult – hol máshol, mint – Londonban, és egészen a nyolcvanas évek közepéig elképesztően népszerű volt a szigetországban. Alapvető 2 Tone slágerei (mint a My Girl Lollipop, a Walking in the Sushine vagy a Lip Up Fatty) hónapokat töltöttek a brit kislemezlistán, rengeteg televíziós fellépése volt – ez utóbbiak aztán Bloodvessel kissé kezelhetetlen színpadi attitűdjének köszönhetően aránylag gyorsan megritkultak.

Ennek ellenére – vagy inkább éppen emiatt – a Bad Manners a korszak egyik legjobb koncertzenekara maradt. És bár a ska mozgalom lassú megszűnésével a Bad Manners körül is megfagyni látszott a levegő, az tény, hogy az együttes kisebb-nagyobb megszakítások és jelentős tagcserék után is – a mai napig működik.

Annál is inkább, mert az utóbbi pár év “ska revival revivalje”, tehát a a Madness fesztiválturnéi, a Selecter és a Specials Coachella-fellépései meglendítették a Bad Mannerst is – idén ki is hirdették a zenekart mint Coachella-fellépőt, ám nem részletezett okok miatt a koncertre végül is nem került sor. Sor került viszont egy történelmi találkozóra: 2012 decemberében a Bad Manners egykori legendás alapítói (köztük Bloodvessel vagy a húsz óta a Selecterrel játszó Martin Stewart) újra találkoztak, sőt mi több, tavaly júliusban közös koncertet is adtak.

Igaz, ami igaz, a Bad Manners több mint tíz éve nem jelentkezett új lemezzel, de a színpadon a mai napig ugyanolyan elképesztő hangulatot képes teremteni. Bloodvessel monumentális nyelvöltögetéseiből, a dübörgő skából és a zseniális slágerekből minden bizonnyal fantasztikus klubkoncert kerekedik majd.

Bad Manners (UK)
2015. február 27., péntek 19h
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft. Kapható: http://www.a38.hu/hu/program/bad-manners-uk

http://www.badmannersonline.com/

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Lévai Balázs + Budapest Voices = ??? Tavasszal egyetlen koncertet ad a fővárosban a Budapest Voices, méghozzá március 12-én az A38 Hajón. Nagykoncerttel indítja az évet a Budapest Voices. Az estnek lesz egy különleges vendége: Lévai Balázs. Hogy a Dob+Basszus című műsor alkotójának mi l...
Újra Budapesten a Kraak & Smaak, és ez jó hír! A kontinens egyik legjobb funk-hiphop-acidjazz együttese, a holland Kraak & Smaak jó pár teltházas A38-vendégeskedés után visszatér, hogy a héttagú zenekar zúzós koncerttel bizonyítsa be: a K&S élő fellépésénél nincs varázslatosabb dolog. A ...
A rettentően népszerű Middlemist Red hajóra száll Teltházas lemezbemutatójuk után a Middlemist Red ismét visszatér az A38 Hajó gyomrába, a lett Carnival Youth társaságában. Míg egy évvel ezelőtt a Middlemist Red neve csak a zenei blogokat figyelők fülében csengett ismerősen, mára az Index „A Szám” ...