Ska-nagypapák, de még véletlenül sem ska-öregek: Bad Manners @ A38

A nyolcvanas évek nagy ska hullámának – a Madness, a Specials és a Selecter mellett – lefgontosabb zenekara, a zseniális frontember, Buster Bloodvessel vezette Bad Manners sok-sok év után újra Budapesten! A közel negyvenéves zenekar régi slágerei, a zakatoló 2 Tone dalok és persze Bloodvessel ikonikus nyelvöltögetései a tél legforróbb klubkoncertjét ígérik.

A Bad Manners a Specials, a Selecter és persze a Madness mellett a nyolcvanas évek nagy ska revivaljének negyedik nagy zenekara. A zseniális frontember, Buster Bloodvessel által alapított soktagú, a műfajtól elválaszthatatlan fúvóskarral dúsított együttes 1976-ban alakult – hol máshol, mint – Londonban, és egészen a nyolcvanas évek közepéig elképesztően népszerű volt a szigetországban. Alapvető 2 Tone slágerei (mint a My Girl Lollipop, a Walking in the Sushine vagy a Lip Up Fatty) hónapokat töltöttek a brit kislemezlistán, rengeteg televíziós fellépése volt – ez utóbbiak aztán Bloodvessel kissé kezelhetetlen színpadi attitűdjének köszönhetően aránylag gyorsan megritkultak.

Ennek ellenére – vagy inkább éppen emiatt – a Bad Manners a korszak egyik legjobb koncertzenekara maradt. És bár a ska mozgalom lassú megszűnésével a Bad Manners körül is megfagyni látszott a levegő, az tény, hogy az együttes kisebb-nagyobb megszakítások és jelentős tagcserék után is – a mai napig működik.

Annál is inkább, mert az utóbbi pár év “ska revival revivalje”, tehát a a Madness fesztiválturnéi, a Selecter és a Specials Coachella-fellépései meglendítették a Bad Mannerst is – idén ki is hirdették a zenekart mint Coachella-fellépőt, ám nem részletezett okok miatt a koncertre végül is nem került sor. Sor került viszont egy történelmi találkozóra: 2012 decemberében a Bad Manners egykori legendás alapítói (köztük Bloodvessel vagy a húsz óta a Selecterrel játszó Martin Stewart) újra találkoztak, sőt mi több, tavaly júliusban közös koncertet is adtak.

Igaz, ami igaz, a Bad Manners több mint tíz éve nem jelentkezett új lemezzel, de a színpadon a mai napig ugyanolyan elképesztő hangulatot képes teremteni. Bloodvessel monumentális nyelvöltögetéseiből, a dübörgő skából és a zseniális slágerekből minden bizonnyal fantasztikus klubkoncert kerekedik majd.

Bad Manners (UK)
2015. február 27., péntek 19h
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft. Kapható: http://www.a38.hu/hu/program/bad-manners-uk

http://www.badmannersonline.com/

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Duplán búcsúzik a hétvégén a Subscribe Arról már mi is beszámoltunk korábban, hogy idén számos ismert, nagy múltra visszatekintő hazai zenekar akasztja szögre a gitárokat, ezek egyike a Subscribe is. Nyár végén jön el majd a végleges búcsú ideje, addig még fesztiválokon lehet majd találko...
Péntek esti dilemma – avagy melyik hölgy társaságában töltsem ... Kinéztem magamnak két koncertet már január végén, majd' egy hónapra előre. Mindkettő olyan, amit kihagyni nagy balgaság lenne és önszántamból nem is tennék ilyet semmiképpen, az biztos. Aztán jött a hidegzuhany a hét elején, megláttam a koncertek idő...
Az A38-on tér vissza a Sexepil Január 16-án, Budapesten, az A38 Hajón hosszú évek után újra színpadra lép a Sexepil, mely 19 év után új, angol nyelvű lemezt adott ki! A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a ki...