Guinnes-rekordkísérlet: 300 kocsma 1 nap alatt!

Rendhagyó csúcsot állított fel tavaly nyáron 13 fiatal Budapesten, ám egy formai hiba miatt abból mégsem lett Guinness-rekord. Idén újra nekivágnak! A második Non-stop Sörmaraton során 24 óra alatt nem kevesebb, mint 300 vendéglátóhelyen söröznek a megadott szabályok alapján, hogy egyszer és mindenkorra megmutassák a világnak, hogy melyik városba érdemes ellátogatni, ha valaki bulizni akar.

2014. október 11-én ismét összeáll a csapat, hogy megdöntsék a 24 óra leforgása alatt a legtöbb vendéglátóhelyen sörözés Guinness-világrekordját, amit harmadik éve nem sikerült senkinek túlszárnyalnia.

A tavaly megszerzett rutin a fő fegyverük. A veterán kocsmatúrázók egyszer már bizonyították, hogy 18 óra alatt is képesek ráverni a jelenleg érvényben lévő 24 órás rekordra, de most az ígérik, kitöltik a rendelkezésre álló teljes időt, mert a hitelesítéskor kizárólag ebbe kötött bele a Guinness World Records bizottsága.

A jelenlegi csúcstartó még most is egy amerikai fiatalember és 12 társa, a Szomjas 13. A társaság 2011. szeptember 3-án egyetlen nap leforgása alatt 250 New York-i pubot látogatott meg, és a rekord szabályainak megfelelően a csapat egy-egy tagja mindenhol ivott fél pint sört (2,365 dl).

A magyar csapat ennél többet vállal. 2014. október 11-én, szombaton reggel 9-kor indulnak el, és a tervek szerint 24 óra alatt, vagyis másnap reggel 9 óráig több mint 300 vendéglátóhelyre térnek be. A szabályok szerint a társaságból legalább egy ember minden kocsmában iszik egy pohár sört (3 dl). Budapest öt-hat kerületét érintik, autót vagy tömegközlekedési eszközöket nem használnak, kizárólag gyalogolnak. Ha túl akarják szárnyalni az aktuális Guinness-világrekordot, és megdönteni a saját nem hivatalos csúcsukat, akkor óránként 12,5 kocsmát kell felkeresniük, 4,8 percenként kell elérniük egy-egy újabb helyre, miközben ebbe az időbe bele kell férnie a gyaloglásnak, az étel-ital elfogyasztásának és a hajnali holtidőknek is. A 24 óra alatt legalább 90 liter sört gurítanak le a torkukon, és egy személy legalább 21 pohárral iszik. A Non-stop Sörmaraton arra is kiváló lehetőséget teremt a szakavatott szervezőknek, hogy a folyamatosan változó piacról mutassanak egy izgalmas pillanatképet, ami alapján Budapest egyes részeinek vendéglátóegységei statisztikailag jellemezhetőek.

Az előzetes bejárás és az útvonal pontos meghatározása javában tart. A Sörtúra és a Kocsmablog Facebook oldalán az indulás pillanatától a célba érkezésig nyomon követhető lesz a csapat mozgása, így bárki bármikor találkozhat velük, elkísérheti egy darabon őket, betársulhat melléjük néhány sörre.

Amíg kocsmák vannak, nem állnak le. Ezek ilyenek.

Esemény: https://www.facebook.com/events/691516340916441

2013-as beszámoló: http://sortura.hu/hu/sorozni-jo/item/1224-guinness-rekord-dontes-a-sortura-szervezeseben

Rekord: http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/3000/most-pubs-visited-in-24-hours-by-a-team

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Hétvégén irány a Budavári Sörfesztivál! Sör meg fesztivál? Van ennél szebb párosítás? Aligha! Hétvégén már ötödjére lehet bitang jót sörözni a Várban, ugyanis (félig) jubileumi alkalom keretében rendezik az ötödik Budavári Sörfesztivált. Az esemény az évek során szépen kiforrta magát, így...
Itt az első budapesti téli sörfesztivál! Elérkezett az idő, hogy nem kell télen Csehországba zarándokolni egy jó sörfesztiválért: idén először a hideg napokban már itthon is belevethetjük magunkat a sörkavalkádba, méghozzá az első Indoor Sörfesztiválon, a Gellért Hotel összes termében, febr...
Megnyílik az ország legnagyobb sörkocsmája! A Danubius Hotel Gellért majd’ 100 éves történetének legnagyobb átváltozására készül február 19-21 között. Budapest egyik legszebb szállóépülete az ország legnagyobb sörkocsmájává avanzsál, benne eszem-iszom, dínom-dánom, ahogy ez egy sörfesztiválkor...