jó borhoz jó fesztivál dukál

mitől fesztivál egy fesztivál? több napig tart, van zene, kaja is akad, inni is lehet, van belépő, meg karszalag, toitoi hegyek, ha pedig 2014-es fesztivál, akkor esik és sár is van. lesz idén egy fesztivál, amelyen garantálni tudom, hogy ha lesz is eső, sár akkor sem lesz. hogy melyik? a 23. Budavári Borfesztivál, szeptember 10-14 között. ha esik csúszós macskakő az lesz, de ez csak bizonyos mennyiségű boron túl szokott feltűnni az embereknek, akkor sem mindenkinek, mert a bornak megvan az az áldásos hatása, hogy csökkenti az apró dolgokon való bosszankodás hajlamát.

bor_720x320

az mindenki számára közismert, hogy napi egy, két pohár bor akár még jót is tesz az egészségnek, különösen nagy kedvencem, a vörösbor. az idei Borfesztivál témája ráadásul a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények? hogy akkor lesz-e ügyességi pálya fejünkön borospalackot egyensúlyozva? vagy közös tánc dekantáló üveggel a fejünkön? erről, egyelőre, nem szólnak a programismertetők, de tudtatok arról, hogy nem csak BorÁsz Válogatottunk van, hanem van néhány komoly sportmúlttal rendelkező, vagy a mai napig aktívan sportoló borászunk? idén mindegyiket megismerheted, őket is, meg a boraikat is, a Budavári Borfesztiválon.

idén, ha akarod, akkor vége lehet a borbódék közti véletlenszerű kószálásnak, mert Taste of Hungary néven tematikusan kialakított kóstoló útvonalak várnak, melyek segítségével könnyebben eligazodhatsz a zavarba ejtően bő választékon. ha nem vagy gyakorlott borozó, akkor egy-egy ilyen tematikus összeállítás különösen izgalmas tud lenni, sőt, hosszabb szerelmet is megalapozhat. bár nem fesztiválon, de egy tudatosan összeállított kóstolás alkalmával szerettem én is bele a szekszárdi, Szekszárd környéki borokba.

ha pedig fesztivál, akkor a fesztblog igazán nem hagyhatja ki ajánlatából a zenéket. szóval a borok, és a nagyszerű kaják mellett (évek óta van, remélem most is lesz a sajtos, aki sajtjait mindenféle finomságokkal süti össze. feltétlenül próbáljátok ki!), lehet rázni, rögtön az első napon az Irie Maffiára, a második, csütörtöki napon, a Csík zenekarra, pénteken pedig a 30 éves Makám húzza majd a talpalávalót, akit Rúzsa Magdi követ majd a színpadon. Szombaton a Fool Moon, és a mindig nagyszerű bulit garantáló Benkó Dixieland Band csinálja majd a bulit. Vasárnap aztán jön a népzene, az estét pedig nem kisebb név zárja, mint a Ghymes, akik „best of Ghymes” válogatásukkal érkeznek. szó, mi szó, jó bulinak ígérkezik.

akinek ez nem elég, annak ott lesz még a Törley Lovagrendi avatás, a Szüreti felvonulás és a Népzenei és Néptánc Gála.

a külföldi borok kedvelői idén Olaszországot ismerhetik meg részletesebben. lesz Prosecco, Chianti, Brunello, Asti, meg még sok más, finomabbnál finomabb szőlőlé.

ha pedig szétszelfiznéd a fesztivált, megosztanád boldog, boldogtalannal, hogy mit ittál, mit ettél, akkor nyugi, a szervezők rád is gondoltak, lesz a fesztiválon ingyenwifi. reméljük, itt tényleg működni is fog.

minden infó, árak és nyitva tartás a rendezvény oldalán.