Az Alfa Fesztivállal együtt ez a nyár is véget ért

A várpalotai Cseri parkerdő nyüzsgő fesztiválhelyszínné változott augusztus 28-án, és sokkolóan alacsony áraival, folyamatos színvonalas programokkal és a magyar zenei horizont összes kedvencével várta a látogatókat. A napos pázsiton, a sültkolbász hazaias ízében, az együtt eltöltött utolsó nyári hétvégében és a sok-sok jó zenében mindenki megtalálta a maga kedvencét az Alfa Fesztiválon, mindent, ami egy nyárbúcsúztató fergeteges hétvégéhez kell.

fotó: Alfa FB

A zenei programok mellett délutánonként a ragyogó napsütésben kiváló volt a hangulat, sokan próbálták ki a paintball céllövészetet és néztek be egy kis beszélgetésre a Lélekpontba, de a legnagyobb sikert a Sörpingpong aratta, ahol az önfeledt játéké és a hideg söré volt a főszerep.

A Magyar Vöröskereszt a szombati napon tartott Retro Véradást rendkívül sikeresnek értékelte, hiszen közel hetvenen jelentkeztek, a biztonsági személyzettől a hotdog áruson át a fesztiválozókig, hogy segíthessenek a rászorulókon. A véradók a jó cselekedetért járó megelégedés mellett egy finom virslit és sört is elfogyaszthattak. Jó példával járt elöl Goreczki Szabolcs, a fesztivál főszervezője, aki maga is vérét adta. „Motorosként nagyon is tudom, milyen fontos a véradás. Én is kerültem már nehéz helyzetbe, azóta örülök, ha segíthetek” – mondta, míg a sorára várt a véradó sátornál.

A Nagyszínpad programját szombaton Deák Bill Gyula indította, és kétség kívül a blues koronázatlan királya még mindig libabőrt varázsol a közönségre, amikor kiereszti a hangját. Bár a Kapitányt követő Hooligans más stílust képvisel, a nézők nem kevésbé igyekeztek a színpadon tartani őket, többször visszatapsolták a fiúkat, hogy a ráadást még együtt énekelhessék velük.

Péterfy Bori ahogy már sok helyszínt, most az Alfa Fesztivál színpadát is betöltötte hangjával, a nézőteret pedig rajongókkal – és persze nem-rajongókkal is! Bori zenéje könnyedén rabul ejt mindenkit, azokat is, akik először hallják a számokat. Megjelenésével és hangjával az énekesnő „egy másik világba repíti a hallgatóságot, túl a mindennapokon, túl a nyáron, de még túl a fesztiválon is”, ahogy ő fogalmazott a számok között.

Az Auróra is népes közönségnek adott koncertet, és lendületükön egyáltalán nem érződött, hogy – ahogy szinte minden fellépő az Alfán – egy hosszú és fárasztó fesztiválszezon áll a hátuk mögött.

A Nagyszínpad műsorát a hétvége legnagyobb rock-eseménye zárta, ha lehet így fogalmazni. A rajongók már a kezdés előtt skandálták a Depresszió zenekar nevét, lelkesedésükért cserébe pedig felejthetetlen koncertet kaptak. A banda egyedisége, hogy a kemény akkordok mellett szövegeik igazi érzelmekről szólnak, és pont olyan fontosak, mint maga a zene. Egy rajongó úgy nyilatkozott a koncert előtt, hogy „azért kedveli annyira a Depressziót, mert teljesen azonosulni tud a szövegekkel, a magánéletének történetére sok számuk tökéletesen ráillik, így lesz igazi élmény, amikor a zenekarral együtt énekelhet.”

fotó: Alfa FB

Mondhatjuk, hogy a Belga zárta az egész idei Alfa Fesztivál programját, amikor megszokott színpompás show-jukkal és őrült szövegeikkel színpadra álltak a Sátorban. A rajongók szerénytelenül követelték a „magyar nemzeti hiphop-ot”, kedvenc nótáikat, amiket az elmúlt évek alatt már rongyosra hallgattak a házibulikon, és még mindig nagyon jók… A tomboló közönség és Belgáék még egyszer ellenőrizték a Sátor padlójának masszívságát, aminek immár sokadik koncertközönség brutális ritmusos ugrálását kellett kiállnia.

Biztos sokan érezték már, milyen is az „utolsó este”: ha nem is szomorú, akkor sem akarja senki, hogy véget érjen, így a buli a végtelenségig tart. Nem volt ez másként az Alfa záró estéjén sem; az Animal Canibals és Juhász Laci elképesztő retro hangulatot varázsoltak a Jäger Arénában, és a tombolásnak még az első reggeli napsugarak sem nagyon akartak véget vetni.

Az Alfa Fesztivállal sikerült méltó módon búcsúztatni a nyarat, egy óriásit bulizni, még utoljára élményekkel feltöltődni az őszi hónapokra. A színes műsorban mindenki megtalálta a maga szenvedélyét, a saját zenéjét, és közben a legkülönbözőbb emberek is együtt élvezhették a fesztiválhangulatot.

Alfa, ahol a fesztivál kezdődik.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Nincsen más ebben a dalban Vannak koncertek, amire vár az ember, nagyon vár, de aztán mégsem ihletik meg különösebben, az átélt „élményekből” lehetetlen koncertnovellát, hát még verset írni. Mert gépek azért nem vagyunk. Ez sajnos akkor is igaz, ha igazán jó bandák és tehetség...
Péterfi Bori szerint az EFOTT-osok mindig 1000%-on pörögnek Lehetek én is, Gigerli, Vámpír, Elhagytam magam - egyszóval idén is felcsendülnek a SKA és alternatív zenék legnépszerűbbjei. Június 25-30. között az EFOTT színpadán tiszteletüket teszik azok az előadók is, akik underground zenekarként indultak, néps...
Ha én lennék a rajongód – Vélemény a Kiscsillag zenekar ünnepi konce... Eltelt ez a tíz év és nem is szépen csöndben, mert a hazai klubélet egyik legmeghatározóbb zenekarává nőtte ki magát. Hobbi társulatnak indult, riffelgetős garázsbandának, ős-Kispál tagokkal, Kispi nélkül. Aztán szövegvilága és zenéje szépen elkezdet...