El lesz kenve a szánk – Black Lips az Akvárium Klubban

Nyáron az embernek előbb jut eszébe valamilyen szabadtéri szórakozóhelyen tölteni az estét vagy egy üveg borral egy tó partján átvészelni az izzasztó kánikulát, mint egy zárt koncerthelyiségbe zsúfolódni sokadmagunkkal és megkezdeni egy több órás izzasztókúrát. Kivéve ha az a koncert egy Black Lips buli az Akvárium klubban. Akkor azon tuti, hogy ott van az ember.

Szóval ez lesz a szituáció augusztus 2-án, amikor is a HOT RATS Hungary szervezésében végre eljut hozzánk az Egyesült Államok egyik kedvenc rock and roll bandája, az atlantai Black Lips.

Gyorstalpaló azoknak, akik a banda neve hallatán inkább valami nagyon elferdült pornófilmre asszociálnának, vagy legalábbis egy travipop duóra: a zenekar 1999-ben alakult, első lemezük 2003-ban jelent meg, amelyet azóta hat másik követett, a legutóbbi idén jött ki Underneath the Rainbow címmel. A deszkás szubkultúrának is köszönhetően már a kezdetektől sok rajongóval bírt a banda a Amerikában, a világszerte ismert státuszt a Marc Webb 2009-es zseniális love story-ja, az 500 Days of Summer (magyar forgalmazásban: 500 Nap (Nyár)) hozta el, hiszen a filmzenék közé bekerült a zenekar Bad Kids című slágere.

A Cole Alexander vezette Black Lips híres arról, hogy gyakorlatilag bármire képesek, ha színpadra kerülnek. A lángoló gitároktól kezdve, a random előkapott férfi nemi szerveken át a még váratlanabb időpontban előrántott élő csirkékig sok minden megfordult már a zenekar koncertjein, bár az elmúlt időben már enyhén visszafogták magukat. Saját elmondásuk szerint azért, mert már megtanultak kicsit zenélni, így nem kell ilyesmikkel elvonni a figyelmet. Azért nehogy azt várjuk, hogy ministránsruhában vonulnak majd fel a Nagy Hall színpadára és gregorián énekeket adnak elő ukulele kísérettel. Őrült zúzás várható, váltópólóból legalább 3-at hozzatok, aki nem szeret pogózni az jobban teszi ha megáll a ruhatárnál, mert a Black Lips dalaira nem lehet nem megvadulni. (Lásd például az alábbi videót.)

Király dolog, hogy a környező országok közül csak hozzánk jut el a banda idei turnéja, szóval érdemes ezt a szombat estét a punkzene oltárán feláldozni. Az pedig, hogy a egy remek magyar banda, a The Middlemist Red melegíti majd elő a terepet Cole-éknak, az pedig még egy nyomós ok arra, hogy időben érkezzünk és ne a Sziget Eye tövében iszogassunk a Black Lips színpadra lépéséig.

HOT RATS Hungary pres. The Black Lips (USA) – Middlemist Red (HU) @ Akvárium Klub

Dátum : 02.08.2014
Helyszín : Akvárium Klub (1051, Budapest, Erzsébet tér)
Jegyár : 3000 HUF / helyszínen 3500 HUF
Elővétel : http://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=46461 és az Akvárium Klubban

Facebook esemény erre.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Nem lesz Party Aréna sátor, de újra a szabad ég alatt a magyarok – S... Nem is olyan régen kifejtettük egy bőséges ajánlóban, miért érdemes eljönni az idei legfontosabb magyar zenei expóra, így ebbe most annyira nem is mennék bele. Még a hivatalos Sziget sajtótájékoztató előtt azonban utalnék egy-két domborzati – geodézi...
Ahol a jó zenék várnak – 1. rész Új sorozatunkat a kezdő (esetleg haladó) zenebuzgároknak szánjuk, akik szívesen lépnek túl az MR2 Top30 – Class FM Class40 – A Dal által kijelölt komfortzónán és merülnek el a könnyűzene szebbik és minőségibb régióiban. Persze nem esünk át a ló túlol...
Best of 2014, avagy kedvenc lemezeink idén (I. rész) Nekiültem idén is megírni az idei kedvenc lemezes cikket, és arra lettem figyelmes, hogy 2014 elég foscsi egy év volt albumok terén. Tavaly zokogva húztam ki címeket a 25-ös listáról, hogy helyet szorítsak egy másik kedvencnek. Ehhez képest idén elég...