El lesz kenve a szánk – Black Lips az Akvárium Klubban

Nyáron az embernek előbb jut eszébe valamilyen szabadtéri szórakozóhelyen tölteni az estét vagy egy üveg borral egy tó partján átvészelni az izzasztó kánikulát, mint egy zárt koncerthelyiségbe zsúfolódni sokadmagunkkal és megkezdeni egy több órás izzasztókúrát. Kivéve ha az a koncert egy Black Lips buli az Akvárium klubban. Akkor azon tuti, hogy ott van az ember.

Szóval ez lesz a szituáció augusztus 2-án, amikor is a HOT RATS Hungary szervezésében végre eljut hozzánk az Egyesült Államok egyik kedvenc rock and roll bandája, az atlantai Black Lips.

Gyorstalpaló azoknak, akik a banda neve hallatán inkább valami nagyon elferdült pornófilmre asszociálnának, vagy legalábbis egy travipop duóra: a zenekar 1999-ben alakult, első lemezük 2003-ban jelent meg, amelyet azóta hat másik követett, a legutóbbi idén jött ki Underneath the Rainbow címmel. A deszkás szubkultúrának is köszönhetően már a kezdetektől sok rajongóval bírt a banda a Amerikában, a világszerte ismert státuszt a Marc Webb 2009-es zseniális love story-ja, az 500 Days of Summer (magyar forgalmazásban: 500 Nap (Nyár)) hozta el, hiszen a filmzenék közé bekerült a zenekar Bad Kids című slágere.

A Cole Alexander vezette Black Lips híres arról, hogy gyakorlatilag bármire képesek, ha színpadra kerülnek. A lángoló gitároktól kezdve, a random előkapott férfi nemi szerveken át a még váratlanabb időpontban előrántott élő csirkékig sok minden megfordult már a zenekar koncertjein, bár az elmúlt időben már enyhén visszafogták magukat. Saját elmondásuk szerint azért, mert már megtanultak kicsit zenélni, így nem kell ilyesmikkel elvonni a figyelmet. Azért nehogy azt várjuk, hogy ministránsruhában vonulnak majd fel a Nagy Hall színpadára és gregorián énekeket adnak elő ukulele kísérettel. Őrült zúzás várható, váltópólóból legalább 3-at hozzatok, aki nem szeret pogózni az jobban teszi ha megáll a ruhatárnál, mert a Black Lips dalaira nem lehet nem megvadulni. (Lásd például az alábbi videót.)

Király dolog, hogy a környező országok közül csak hozzánk jut el a banda idei turnéja, szóval érdemes ezt a szombat estét a punkzene oltárán feláldozni. Az pedig, hogy a egy remek magyar banda, a The Middlemist Red melegíti majd elő a terepet Cole-éknak, az pedig még egy nyomós ok arra, hogy időben érkezzünk és ne a Sziget Eye tövében iszogassunk a Black Lips színpadra lépéséig.

HOT RATS Hungary pres. The Black Lips (USA) – Middlemist Red (HU) @ Akvárium Klub

Dátum : 02.08.2014
Helyszín : Akvárium Klub (1051, Budapest, Erzsébet tér)
Jegyár : 3000 HUF / helyszínen 3500 HUF
Elővétel : http://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=46461 és az Akvárium Klubban

Facebook esemény erre.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Egyre közelebb a Budapest Essentials – négy nap tömény Budapes... Május végén, négy napon keresztül olyan élményben lehet részünk, amelyre korábban még nem volt példa Budapesten. 2014. május 29-e és június 1-e között a Budapest Essentials fesztivál keretében olyan világsztárok lépnek fel fővárosunkban, mint például...
Nem lesz Party Aréna sátor, de újra a szabad ég alatt a magyarok – S... Nem is olyan régen kifejtettük egy bőséges ajánlóban, miért érdemes eljönni az idei legfontosabb magyar zenei expóra, így ebbe most annyira nem is mennék bele. Még a hivatalos Sziget sajtótájékoztató előtt azonban utalnék egy-két domborzati – geodézi...
Rocksztárok, vagány srácok, csinos lányok garantálva, avagy Ivan &#... Talán még alig szoktuk meg, hogy itt van az ősz (itt van újra), az időjárást elnézve lassan nyakunkon a tél. Az esős, szeles, hideg idő beköszöntével egyenesen arányosan a hangulatunk is a zordabb oldalát mutatja meg. Ilyenkor valahogy még szürkébbek...