DJ Jokó for President! – Volt Fesztivál második és harmadik napi beszámoló

Szevasztok, éltek még?

Szürreális élmény 2#: mi még igen.

Rendhagyó módon egy cikkben fogok beszámolni a Volt fesztivál második és harmadik napjáról. Nézzük, hogy mi volt király az elmúlt 48 órában.

A Foals. Készültünk eléggé a koncertre, a kérdés az volt, hogy ezek a lebegős, gitáron pötyögős számok mennyire fognak működni élőben (mert ugye a Morcheebával eléggé megjártuk). Működtek, egyelőre az idei Volt legjobb koncertjét adták Yannisék (Arctic Monkeys, tessék felkötni a gatyát). Bele sem merek gondolni, milyen buli lett volna, ha nem a Törti előtt lépnek fel, hanem éjszaka. Így is voltak egészen remek pillanatai a koncertnek, pont annyi pötyögés volt, amennyi kellett és emelett pont annyi zúzás, amit még nem szégyelltek a srácok. Szóval Foals ötös, leülhet.

No aztán egy Törti. Ide egy rajongói beszámolóval készültünk, de beszervezett bértollnokunk még mindig révületben van az élménytől. Ha igazak a hírek, a soproni vasútállomáson látták tegnap éjjel, Jared Leto nevét mormolja és minden szembejövőre pingál egy 30STM szimbólumot.

Steve Aoki a legnagyobb király a világon. Egy PLAY gomb lenyomással és néhány torta eldobásával szerintem ember még nem keresett ennyi pénzt, de igazából mindenki teljes áhitatban bulizott, szóval neki van igaza.

A csütörtöki napot DJ Jokó bulijával zártuk a Borfaluban és valószínűleg ez ma is így fog történni. Ha valaki szeretne Emergency House és Groovehouse dalokat üvölteni a soproni éjszakába, akkor keresse a Heti Válasz Borfesztivált minden este éjféltől.

És a péntek. Erre szoktuk mi egymás között azt mondani, hogy jó,jó de gyenge. A nap csúcspontja Fluor Tomiék bulija volt (és ebben semmi irónia, de komolyan) nagyon kis profi produkciót rakott össze Tamás, hát ha még a két gitáros kislány hangszere is be lett volna dugva, akkor mekkora lehetett volna az elégedettség… Az este további részét címszavakban elég körülírni, mert zeneileg tényleg nem volt egy nagy durranás (de még egy halk pukkanás se) a tegnapi lineup.

Esti Kornél: szokás szerint remek volt, és idén az Origo Terasz végre nem úgy szól, mintha az ember fejére húztak volna egy májkrémes konzervdobozt és egy japán tam-tam zenekar verné dinoszauruszcsontokkal kívülről (asszem kicsit túlgondoltam ezt a mondatot). Aztán Milky Chance, akikre ha vicces lennék azt mondanám, hogy kaptak egy esélyt, de eljátszották. Ugyanez a helyzet a Tankcsapdával, akik minden elkövettek a szórakoztatásért (értsd: hanyagolták az új dalokat), de igazából azon se lepődtem volna meg, ha Lukács állva elaludt volna.

Técsé után némi 30Y érintéssel visszatértünk a kályhához, vagyis jött DJ Jokó és a What is love, baby don’t hurt me, don’t hurt me, no more. Ti-ti-tiritittí…

Képeink hamarosan érkeznek, amint visszaszereztük a kártyaolvasónkat.

Szevasztok!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Harmadszor is megkaptuk – Foals a Gasometerben Nem történik meg minden héten az emberrel, hogy 72 órán belül kétszer is azon kapja magát, hogy Bécsben tartózkodik, de nem éppen egy A4-es méretű wiener schnitzel elfogyasztása, vagy a Schönbrunn Zoo cuki pandáinak megfigyelése céljából, hanem konce...
Már csak alig több, mint két hét és indul a VOLT – íme pár új ... Az Arctic Monkeys várva várt, július 6-i koncertjével együtt összesen 6 éjszakát tölthetnek idén Sopronban a VOLT Fesztivál rajongói. A “legjobb zenekar” címmel kitüntetett brit banda mellett világsztárok sora és majd’ 150 hazai előadó lép fel a Lővé...
Szavazz Európa legjobb fesztiváljaira! Az elmúlt években jó sok babér termett a magyar fesztiváloknak az European Festival Awards díjátadókon. A minden év januárjában tartott ünnepségen az utóbbi időkben díjazott hazai indulókon kívül (B My Lake, Sziget, Balaton Sound) a nevezettek közt i...