Mindenhol jó, de legjobb Sopron! – látni-, enni-, innivalók a Volt Fesztivál alatt

Hamarosan kezdetét veszi az idei Volt Fesztivál, amit mi már legalább annyira várunk, mint tüzelő kutya, hogy a drótkerítés megadja magát. Szóval nagyon. Ennek apropóján sűrűn emlegettük az idei koncerteket a szezon legizgalmasabbnak ígérkező fesztiválkoncertjeit összegyűjtő listáinkon (itt és itt), illetve nagyjából a bejelentés óta folyamatosan csorgatjuk a nyálunkat a zárónapon esedékes első magyarországi Arctic Monkeys koncertre. Azonban, mint immár lassan veterán szintre lépő Voltozók tudjuk nagyon jól, hogy hiába a sok remek program a fesztiválon belül, azért Sopron megér egy misét, és érdemes napközben lelátogatni a városba, ha másért nem, hát hogy költséghatékonyan megtöltse az ember a hasát és csobbanjon egyet és kicsit lehűtse a testét, mely olyan kellemetlen helyzetbe kerül, hogy egyszerre kell megbirkóznia az előző éjjel elfogyasztott irdatlan mennyiségű alkohollal és a nap perzselő sugaraival. Így egy cikkbe igyekeztünk összeszedni „első bálozóknak” és öreg rókáknak minden olyan helyet és programot, amit érdemes felkeresni kedvenc hazai fesztiválunk alatt.

Ebben a gyűjtésben pedig ki nyújthatott volna nagyobb segítséget, mint egy sporoni egyetemista, aki nem csak a bulihorda támadása idején tartózkodik a városban, hanem a dolgos hétköznapokon is?

Látnivalók:

Strand: A fesztiváltól kábé 15 perc sétára (de milyen hosszú tud az lenni nettő 40 fokban) találjuk a városi strandot, ami a Volt idején átalakul buliközponttá és bikiniközponttá. Minket mondjuk már zavartak ki, mert túlságosan feldobtuk a hangulatot a gyerekmedencében, de egyébként mindenki happy és nice szokott lenni a büfés nénitől a kabinos bácsiig. A bejáratnál kisebb, a büfében nagyobb sorra tessék számítani, de amúgy kötelező program, tíz háziorvosból kilenc a másnapos test felébresztésére a medencében csobbanást ajánlja (illetve a zuhanyzás is egyel komfortosabb értelemszerűen itt). Cím: Lővér körút 82.

Lővérek: Azon kívül, hogy itt találjuk magát a fesztivált, még számos látnivalót kínál ez a terület. Van például egy remek futópálya (ha valaki ilyenre vetemedne), illetve tornapálya, ahol lehet húzódzkodni meg gyurmázni, hogy este a legtökéletesebb állapotban mutathassuk tricepszünket a Steve Aoki alatt megismert partyragadozónak. Szintén itt találunk egy vicces KRESZ parkot és játszóteret kisgyerekek számára, aminek ugyan nem a fesztivál népe a célközönsége, de két feles a tűző napon és életed legjobb élménye egy jó csúszdázás. Aztán a második legjobb élmény, ahogy a haverok próbálnak kiszedni belőle, mert beleszorultál.

Tesco: Nem látványos, de hasznos. Több buszjárat is megy oda, illetve van speckó Tesco-s kisbusz is (és állítólag külön élmény az utazás utóbbival, már aki szereti a Forma 1-et). Cím: Ipari körút 30.

Tűztorony: Sopron jelképe, illik az öreget személyesen is felkeresni. Bátrabbak fel is mehetnek. Az 58 méter magas építménybe a diák belépő 580 Ft, a felnőtt 1150. Pontosan annyit tud, mint egy torony: fel lehet menni és szép a kilátás.

Szalamandra-tó: A tavat a szalamandrák nemzetsége alapította a XVI. század második felében. Érdekessége a tónak, hogy víz van benne és körbe lehet járni. Térkép

Szalamandra-tó

Erzsébet és Deák tér: A város központjai, szökőkutakkal, előreláthatólag fetrengő fesztiválozókkal és olyan hangulattal, ami legutóbb Woodstockban volt.

Sörházdombi kilátó: Ha még/már nem vagytok részegek, mindenképp érdekes felkeresni ezt a remek kis kilátót az erdőben. Testünk edzéseként is felfogható (bár mi lehet jobb edzés, mint egy kis pogó a Volbeat alatt?) és pompás kilátás nyílik innen a városra. Szóval semmiképp nem érdemes kihagyni Sopron Eiffel-tornyát, ami már nevében is kellemes asszociációkra adhat okot az arra járó fesztiválszökevények számára. Térkép

Ausztria: Igen, ha minden igaz, akkor van egy ilyen nevű ország mellettünk. Na de komolyan, rövid vonatúttal ki lehet ruccanni a sógorokhoz és osztrák kisfalvakban ingerelni az osztrák tehenészlányokat/ Milka bocikat. Meg hát az a NYUGAT, nehogy visszagyertek Boney M kazetta és Gorenje hűtő nélkül!

Kaja:

Dömötöri Cukrászda: a leghíresebb cuki, isteni a fagyi! Cím: Szécsényi tér 30.

Niki pékség: közvetlenül a vasútállomással szemben. Informátorunk szerint a legjobb pékség Sopronban, és így a neve alapján ezt el is tudjuk hinni. Cím: Mátyás király utca 30.

Ő is egy Niki.

Fórum Pizzeria: A várkerületben, egy kis utcában találjátok. A pizza öt csillagos és ami a többi fölé emeli a helyet: a fesztivál alatt kitesznek egy elosztót (!!!!) telefontöltés céljára. Kémeink tavaly Lovasi Andrást látták itt pizzát falni, idénre egy hot doggal birkózó Alex Turnert vizionálunk a kerthelyiségbe. Cím: Szent György utca 3.

Alcatraz Salátabár: Jó, viccelni is lehet, nem?

Pia:

Ceasar söröző: informátorunk kedvenc helye, a várkerület egy kis utcájában található. Meg nem erősített információink szerint sör kapható.

András pince: A személyzetet a pocakos tulaj bácsi és tüneményes felesége alkotja, az italok isteniek és (majdnem) 100%-ig biók, ami házi pálinka esetében kifejezetten fontos szempont. A kancsós bor 1000 forint körül és világbajnok! Cím: Kitaibel Pál u. 15.

Gázfröccs: Tipikus budapesi romkocsma, csak Sopronban. Cím: Deák tér 28.

Búgócsiga: Viszonylag friss egység, volt már itt Cseh Tamás idézés is, szóval kulthely. A vasútállomás közelében találjátok, pontosabban a Csengery utca 11-ben.

Bugócsiga.

Schmauser Söröző: Olcsó, jó. Kossuth Lajos utca 49.

LUK kollégium: Nem röhög, ez a neve! Amúgy hivatalos Volt szállás is, de a lényeg az aljában lévő bár. A vodkaszóda remek, erről tavaly szerkesztőségileg meg is győződtünk, napjában többször. Van bowling is, és ami a legfontosabb : kaja! Életünk legjobb porból készült bolognaiját ettük ott, és most tényleg nem viccelek. Baross u. 6.

Green Cafe: útba esik jövet-menet. Van menüs kaja és fincsi italok. Év közben olyan nagynevű előadóművészek és lemezlovasok szórakoztatják a nagyérdeműt, mint DJ Szatmáry és Judy. Sőt, ki tudja, lehet, hogy Avicii is leugrik egy kis underground szettre a Volt alatt, annak ellenére, hogy amúgy nem lép fel a fesztiválon. A betérőknek kötelező kipróbálniuk a hely specialitását, az EPRES LÓFASZ nevű italt. Cím: Ady Endre út 5.

Ezek csak az általunk már látogatott és megkedvelt helyek, a legjobb módszer persze elindulni az orrotok után, Sopron olyan szuper város, hogy nehéz rossz helyre betérni. De persze mindenki vigyázzom és az esti koncertek előtti létszámellenőrzésre ott legyen ám a Nagyszínpad előtt!

A cikk nem jöhetett volna létre Zsuzsi nélkül, köszönjük a segítséget!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Zene-zene, igénytelen, ha nem ittál eleget Apró simítások voltak már csak hátra. Nyolcadikban, a biosztanár is úgy tanította: fontos, hogy a végéből kinyomjuk levegőt. Ők még csomót is kötöztek rá. Aztán kitűzték a Sziget idei zászlaját, jelképezvén a programok sokszínűségét és az antidiszkr...
Könyörgünk, csak ezt ne… Mindannyian mást érzünk rossznak, jónak. Van, akinek belefér a tolakodás, van aki infarktust kap, ha befurakszanak elé. Tarhálás, kötekedés, a sorban mások elé bepofátlankodás, koncert /színház /stb. közben fejhangon üvöltözés a telefonba, hogy "nao...
A 2014-es fesztiválszezon legizgalmasabb koncertjei – második ... Folytatjuk az idei fesztiválszezon legizgalmasabbnak ígérkező koncertjeinek összegyűjtését! Az első rész sikere után (oldallátogatottsági rekordok, olvasói levelek százai) íme a második eresztés. Az egyszerűség kedvéért a Budapest Park eddigi brutál ...