Ez nem nyugdíjasklub – Peter Gabriel május 6-án az Arénában

Elért már majdnem mindent az életben, amivel a legtöbb ember valószínűleg már bőven jóllakott volna: alapítója volt a Genesisnek, túl van számos világslágeren és sikeres lemezen, négy Grammy díjjal rendelkezik, tagja a Rock And Roll Hall Of Fame-nek (két ízben is), több sikeres filmzenén is túl van már. Aki nem tudná, Peter Gabrielről beszélünk, aki mindezek után nem tud nyugodni, még most is folyamatosan koncertezik (pedig már elmúlt 64 is), mi pedig egy cseppet sem bánjuk ezt. Főleg most, hogy alig több, mint egy hét múlva, 27 év után újra Budapestre érkezik.

Nemrég, április 10-én újra beiktatták a már majdnem nyugdíjas korú (de cseppet sem nyugdíjat tempójú) Peter Gabrielt a Rock And Roll Hall Of Fame-be: ezúttal a több, mint három évtizedes szólókarrierjét ismerték el így. Valljuk be, senkit sem ért meglepetésként ez a dolog: ezalatt a sok év alatt tizenhat lemezt adott ki, köztük 1986-ban a talán legsikeresebbet, a So-t. Most is ez a lemez az apropója és fő irányvonala a budapesti koncertnek – csakúgy, mint 27 évvel ezelőtt, amikor legutóbb fellépett hazánkban – kiegészítve pár slágerrel a többi korokból és néhány friss szerzeménnyel.

Hogy kik állnak majd Peter mögött a színpadon? A gitáros David Rhodes, a basszusfenomén Tony Levin, a billentyűs David Sancious és az elefántcsontparti származású francia dobos, Manu Katché kísérte – ők azok, akikkel most 27 év után ismét visszatér hozzánk, hogy egy felejthetetlen estét szerezzen nekünk.

fotó: LiveNation FB

Egy-két háttérinformációval is szolgálhatunk a koncerthez: A közel 300 négyzetméteres színpad a legmodernebb technikai felszerelésekkel lesz tele, s bár a látvány is fontos része az előadásnak, de főként a vájtfülű zenerajongók dörzsölhetik a kezüket előre, Peter Gabriel közismert tökéletességre való törekvése az egyes hangszerek speciális behangosításában és a hangzás tökéletesítésében különösen megmutatkozik.

A világ legjobb kísérőzenészeiből összeállított csapattal minden helyszínen próbálnak a koncert előtti délutánon, így Budapesten is 16 órára mindennek készen kell állnia már a teremben a zenészek számára. Peter Gabriel mindig is mentes volt a sztárallűröktől, az öltözőjébe is csupán a legegyszerűbb berendezést: két kanapét, egy asztalt és egy tükröt kért. A stáb igyekszik egészségesen étkezni a hosszabb turnékon is, így a kívánságlistában főként saláták, halak, gyümölcsök, és zöldségek találhatók.

A több mint 2 órás koncert előtt, 20 órakor a show két vokalistája, Linnea Olson és Jennie Abrahamson kettősének 15-20 perces saját felvezetőjével fog indulni az este.

A május 6-i, budapesti Peter Gabriel koncertre jegyek még korlátozott számban (tényleg!) kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül, itt pedig az esemény FB eventje található.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A bakancslistám nyomában, 1. rész – Foo Fighters Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ott tudtam lenni több nagy külföldi fellépő magyarországi koncertjén is. De vannak olyan zenekarok a bakancslistámon, akik eddig nem jöttek Magyarországra, és félő volt, hogy nem is nagyon fognak talán, mert...
Az év 18 pillanata a fesztblog szerint – 2.rész Hosszú év volt 2014. Mondjuk annyira nem, mint 2012, de ezt most hagyjuk. Volt idén is rengeteg dolog, amire érdemes emlékezni, legyenek azok jók vagy rosszak. Összeszedtük nektek, hogy nekünk mik voltak idén a meghatározó dolgok, hogy esetleg legköz...
Egy hölgy, akinek még a zenéje is dögös Ha az a kérdés, hogy ki az a sugárzó jelenség, aki előtt Prince és Maceo Parker is földig hajolt, akinek kegyeiért Van Morrison és Dave Stewart versengett, aki jammelt Alicia Keysszel, Erykah Baduval, játszott a Pink Floyddal és Joey DiFrancescóval, ...