„Addig mulatunk míg bírjuk szusszal” – Programajánló

Úgy látszik a zenekarok többsége még mindig téli álmot alszik. A január egyébként is mindig holt időszak, ilyenkor a dobosok, a gitárosok, az énekesek és a többiek kipihenik az előző évi turnét, vagy épp gőzerővel dolgoznak az új lemezen meg a visszatérésen. Azért, főleg a budapestiek, így sem maradnak koncert nélkül, elég, ha a havon át a belvárosba harcolja magát mindenki.

TGIF! – január 31.

Hogy ne azonnal fővárosunk lehetőségeivel kezdjük, itt van mindjárt egy (egyébként kétnapos) rendezvény, melynek fellépői a Vad Fruttik és a Heaven Street Seven. Hogy mindez hol? Dunaújvárosban a Galéria Jazz Klubban, és akinek egy este nem lenne elég, az megnézheti őket szombaton is, de vigyázat, a kétnapos bérlet csak elővételben kapható!

Székesfehérváron, azaz otthon játszik pénteken az alig több mint egy éve alakult Blahalouisiana a pszichedelikus rockot játszó Middlemist Reddel és a Néhai Bárány zenekarral. Mindezt a Petőfi kultúrtérben tekintheti meg a nagyérdemű. A rajongók készüljenek, mert ez a Blahalouisiana utolsó koncertje azelőtt, hogy stúdióba vonulnának, és elkezdenék az új korongot készíteni.

Lassan szokásosnak mondható, hogy a budapesti Gozsdu Manó Klub jó koncerttel szolgál a hétvégi bulizóknak. Január harmincegyedikén sem lesz ez másképp, ugyanis a Carbovaris lép fel a The Immigrants-szel karöltve. Hogy kikről van szó? A „szénvarjak” 2009-ben alakult, az indie vonalat népszerűsítve. Egyre ismertebbé válásukban közrejátszott az is, hogy olyan magyar alternatív zenekarok előtt léptek fel, mint a már fentebb említett Vad Fruttik, vagy a 30Y. A The Immigrants is hasonló vonalat követ, 2012-ben tűntek fel egy tévés tehetségkutatóban, majd később a 30Y előzenekaraként játszottak, hamarosan pedig új EP-t jelentetnek meg.

Az estén a Gödörben farsangozik az Anna and the Barbies! Beöltözni nem kötelező, de erősen ajánlott. Ahogy Pásztor Annát ismerjük, a jelmezekre majd bármilyen jelző ráaggatható, kivétel az „unalmas”, a „hétköznapi”, az „átlagos” és a „semmilyen”.

Aki azonban inkább elektronikus zenére rázná a hétvége első napján, az megteheti a Corvin tetőn, ahol Jon Hopkins lép fel negyedik, tavaly nyáron megjelent albumával. A londoni zenész-producer nem kisebb nevekkel dolgozott együtt, mint a Coldplay, a The XX vagy a Röyksopp.

Mindjárt vasárnap – február 1.

A Mátraszentistváni síparkban egész hétvégén Hófesztivált tartanak. Az idén harmadszor megrendezésre kerülő eseményen a havas programok mellett ingyenesen látogatható koncertek is lesznek, a szombati nap fő fellépője a Compact Disco.

Lassan beindul a farsangi szezon, amelyet a Maszkura és a Tücsökraj saját részéről február elsején meg is nyit. A Muzikum Klubban megrendezésre kerülő beöltözős buliból senki sem marad ki, a közönség mellett a zenekar is maskarát húz, az első ötven érkező pedig dedikált Maszkura-cilindert kap farsangra.

A Gozsdu Manó Klubban szombaton is buli van, ebben pedig a Mystery Gang koncertje segít. Hogy az amerikai rock and roll magyar nagyköveteinek koncertje mit tartogat? Nos, a láb magától járni kezd, a kéz ütemesen üti a combot, a száj mosolyra áll, a fejünk pedig bólogat. Az előrejelzések szerint elég jó kis banzáj várható!

Szintén szombaton rendezik az Iskolában a We Are Rockstars koncertjét. Az elektronikus rockot játszó zenekarra olyan bandák voltak hatással, mint a Beatles, a Depeche Mode, a Doors vagy a Killers (Bár ők kire nem?!). A srácok legújabb lemeze tavaly novemberben jelent meg. Előttük az Isten Háta Mögött alapítójának, Pálinkás Tamásnak a kísérleti projektje, a Tej lép fel. Egyébként szintén ezen az estén tér vissza a Kegyelemkettes tumblr-zenekar. A „butapunkot” játszó fiúk a Beat on the Bratben játszik, a kezdés pontosan 20:30!

Akkor már tényleg vasárnap – február 2.

Hogy mit csináljatok? Pihenjétek ki a másnapot, ugorjatok át a nagyihoz ebédre forró húslevesért, menjetek korizni, nézzetek a moziban Oscar-díjra jelölt filmeket, építsetek hóembert, legyetek jók. Ha tudtok.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

csak tempósan! – aranyhétvégi ajánló rohanós hétvégén - mert ki az, aki nem rohan karácsony előtt, vagy épp a vizsgaidőszak kezdetén? - rohanós ajánló, csak tempósan jeligére. zene mézeskalácshoz, program csomagoláshoz, buli az utolsó ajándékok beszerzése előtt és után. december 20, pé...
Ide nézz, körbevezetlek; kiválasztod, oda mész, tartok veled –... Ezen a héten is folytatódik hétvégi programajánló sorozatunk, igyekeztünk megint összeszedni a legjobb bulikat nektek. Természetesen megint túlnyomó többségben vannak a fővárosi partyk, azonban most igyekeztünk a vidékieknek is kedvében járni, összes...
Nemzeti Kasza Tibit mindenkinek! – hétvégi programajánló Végre itt a jó idő, csiripelnek a madarak, előbújtak az első dekoltázsok is téli álmukból és egyre kevesebb hókotrót látni az utakon, szóval talán nem is lehetne szebb az idő mostanában. Ezért különösen nagy szemétség, hogy hétvégére érkezik egy komo...