A fáradt napokra a hétvége lehet a vigasz, nem igaz? – hétvégi programajánló

„ A hét véget ért végre, nő az élet értéke, a dilemma csupán annyi, hogy melyik helyre térjél be. ”  

Azt hiszem, teljesen aktuális számunkra a Punnany Massif – Hétvégre című számából kiragadott rész főleg, hogy javában dübörög országszerte az őszi-téli klubturné szezon. Nos, igen, november utolsó hétvégéje is bővelkedik a különböző koncertekben. Néhányan lemezt mutatnak be, valaki a már jól bejáratott repertoárt adja elő, és lesznek, akik az ismert számok mellett egy-egy új dallal lepik meg a közönséget. Annak reményében, hogy senki nem marad majd otthon, összeszedegettük az e hét végére eső zenés programokat, a teljesség igénye nélkül.

Lássuk, mi minden jó vár ránk a fővároson innen, és túl!

Csütörtök (november 28.)

Akik már a hét negyedik napján is lazíthatnak egyet, látogassanak el a Gozsdu Manó Klubba, ahol a Takáts Eszter Beat Band mutatja be friss maxi lemezét, emellett élő klipvetítést ígérnek. A december elsején új albummal jelentkező (Kaktuszliget) Quimby egymás után két nap ad koncertet a debreceni Roncsbárban, előttük a The Silver Shine zenél. (A későn ébredőknek üzenjük, hogy csütörtökre és péntekre is elővételben elfogytak a jegyek.)

Péntek (november 29.)

Konzervzenével várja a nagyérdeműt a Fish! a Barba Negra Music Club falai közé. Vendégfellépők társaságában, koncertfelvétel és meglepetések kíséretében, egy nagykoncerttel ünnepelik és ünnepeltetik meg az új lemezt. A budai rakpart kellő hangulatáért az A38-on fellépő Hangmás és a dán Broke felel, majd Keep Nort DJ-szettje zárja az estet. Nem mindennapi, akusztikus koncertre készül az Óriás. Az áthangszerelt műsort néhány vendégként meghívott zenészbaráttal adják elő, a dalokkal így egészen különleges hangulatot teremtve. Szóval, írja mindenki a falra, amekkorával kifér: a Gozsdu Manó Klubban a helyem! Szintén nem érdemes kihagyni a Mary PopKids neon buliját az Ötkertben. A szórakozás mellett igazán nemes célt is szolgál a koncert, hiszen a zenekar (Mikulás alkalmából) a teljes jegybevételt a Heim Pál Gyermekkórháznak és egy budapesti árvaháznak ajánlja fel játékok formájában. Hívjátok el barátaitokat is a koncertre, és járuljatok hozzá ehhez a nagylelkű gesztushoz!

A szénhülyék turnéjának következő állomása Gödöllő. A Trafo Clubban a The Carbonfools (szemrevaló) legénysége lép színpadra. Miskolcon, a Helynekem ad otthont a Beck fivérek új formációja, a Bezzegakurvabeckek lemezbemutatójának. A 30y alapítóinak családi projektje élőben kizárólag néhány városban lesz látható és hallható. Zenekaros felállásban érkezik a Hangár Music Gardenbe Halott Pénz. Sopron, Szólj anyunak, hogy a városban vagyok! Az év végén fennállásának 11. születésnapját ünneplő Anti Fitness Club Nyíregyházán folytatja az őszi turnéját. A zenekart az X Cafe színpadán láthatja majd a közönség. A közel harminc éve működő Európa Kiadó a Pécsi Est Café-ban járul a publikum elé. Kapuváron (Shop-Stop) a Bohemian Betyars húzza a talp alá valót.

Ha már hétvég(r)e, a Punnany Massif két nap, két helyszínen mutatja be a három részes kislemez-sorozatának első korongját (Fel #1). Pénteken Szegeden, mindössze 600 fő élvezheti a koncertet a JATE Klubban. A hétköznapokat a szombat simán üti, a gyöngyösi Sportcsarnokban én azt mondom punnany, te azt mondod, hogy massif!

Duplázik a hétvégén a világhírű Kiscsillag zenekar is. Pénteken Dunaújváros (Galéria Jazz Club) zárhatja örökre szívébe a bandát, és fordítva. Szombaton (a jelenlegi időjárásnak megfelelően) a menetszél a kecskeméti Technika Kávézóba fújja a bandát. Azt hiszem felesleges is megkérdezni, hogy van-e szándék. Aki a veszprémi Expresszóba váltott jegyet péntek estére, nagyon jól döntött, ugyanis a Brains abszolút garancia az elképesztő bulira, hát még hogy tudjuk, szinte azon nyomban elkapkodták az összes jegyet a koncertre. Szombaton Miskolcra utazik a zenekar, ahol az ’egy éves a Helynekem’ születésnapi programsorozat zárásaként lépnek fel.

Szombat (november 30.)

Idén utoljára lép fel Budapesten a Heaven Street Seven. A HS7 legénysége a Tej zenekarral karöltve szállja meg az A38 fedélzetét. A krézi srác és Márta biztosan ott lesznek. A Gozsdu Manó Klubban a Yellow Spots ünnepel születésnapot, méghozzá legalább a tizediket. Egy laza és ütős bulit ígér a Mocsok 1 Kölykök zenekar, helyszín a Fészek Klub. Több szempontból is különlegesnek és kihagyhatatlannak ígérkezik a Magashegyi Underground koncertje. Hosszú idő után lépnek fel újra Budapesten, név szerint a Barba Negra Music Clubban. A nagykoncerten vendégeskedik a zenekar szövegírója, Tariska Szabolcs is. A régi nagy kedvencek mellett természetesen felcsendülnek az idén megjelent Tegnapután című album dalai, ráadásként pedig a közönség által megszavazott dal, az Írott nő is. Az este másik vendége a mai magyar slágereket a capella stílusban előadó Budapest Voices.

Karányi Dani szórakoztatja majd a Kapuváron összegyűlt közönséget, exkluzív dj set a’la Karanyi a Shop-Stop-ban. Sopronban (Hangár Music Garden) mutatja be harmadik stúdióalbumát (The Storm) a Compact Disco. A tavaly az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt elektronikus zenei formáció előzenekara a Cloud 9+ lesz. A veszprémi fehér éjszakában akár az is előfordulhat, hogy oroszlánt találnak a hóban, sőt, vámpírok és zombik jelenléte sem kizárt. Ha egyszer a Péterfy Bori & Love Band veszi be az Expresszót…

Kétségtelenül jó, jó, de jó lesz annak, aki a hét utolsó előtti napján Pécsre látogat, hiszen az Ocho Macho ’10 év 10 város’ turnéjának soron következő állomása a Zsolnay Kulturális Negyed.

Széles a kínálat a koncertek terén, ahogy látjuk, a zenekarok Budapesten kívül számos helyre eljutnak az országban. Talán ezért is szeretjük úgy a klubturnék időszakát. Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő programot a hétvégére. Mulassatok jól, táncoljatok, ugráljatok és énekeljetek sokat, ezután élményekkel telve virradhatunk egy szép december elsejei vasárnap reggelre!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Heti programajánló – július 9.-15. Ebben az elviselhetetlen hőségben valószínűleg a legélhetőbb hely a hátsó kertbe felvert kismedence, amely félig jéggel- félig vízzel töltve megfelelő menedék lehet a 40 fok és a Nap gyilkos sugarai elől. A szerencsésebbek (?) a jövő hét közepétől a ...
Jótékonykodj a Carbonfoolsszal! Egy hét múlva Karácsony. Történetesen most minden és mindenki ekörül forog. Dekorálunk, vásárolunk, sorban állunk, vásárolunk, sütünk, főzünk, vásárolunk. Az ünnepi készülődések szinte minden időnket és energiánkat felemésztik, és még az utolsó pilla...
Hagyjuk már ezt a Valentin-napot a francba! – hétvégi programa... Neked is eleged van a kötelező február végi rózsaszín felhőáradatból? Abból a napból, ami általában csak kínszenvedés (főleg ha nincs kinek rózsát vagy szíves plüssmacit venni) és amúgy is csak az idiótaamerikaiak tartják meg ünnepként? Szóval ha te ...