Sikeresen debütált a Nagyon Balaton – vélik a szervezők

Szerda hajnalban ért véget az első Nagyon Balaton ünnepi eseménysorozat. 3 nap alatt 10 városban több száz programon vehettek részt a vendégek és 3 új fesztivál is született. Bár a 20-ára tervezett balatoni tűzijáték a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, a Nagyon Balaton eseményein így is több százezren vettek részt. A szervező VOLT Produkció 2014-ben is folytatni kívánja ezt a turisztikai szempontból kiemelkedő kezdeményezést.

970909_547090095355255_12045812_n

„Az összefogás igazi példájaként éltük meg a Nagyon Balaton rendezvénysorozatot. A célunk az volt, hogy a Balaton Régió vezetőivel és szervezőivel együttműködve egy hagyományteremtő ünnepet hozzunk létre, amely nemcsak vendégeket vonz, de a Balaton arculatát is formálja. A felkeresett partnereink kivétel nélkül örömmel fogadták a kezdeményezésünket, ennek köszönhetően valósulhatott meg ez az igazán színes, minden korosztály számára vonzó programsorozat. Meggyőződésünk, hogy ezek a kulturális események hazai és nemzetközi turisták számára is új tartalommal töltik meg a Balaton Régiót. Az idei tapasztalatok alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Nagyon Balaton ünnepi program 2014-ben is megrendezésre kerül, jóval több helyszínen, nem kizárt, hogy a teljes nyári szezonra kiterjesztve” – mondta el a VOLT Produkció két vezetője, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton főszervezői.

A belépőjeggyel látogatható programok közül a zamárdi STRAND – Nagyon zene fesztivál zajlott a legnagyobb sikerrel. A Petőfi Rádióval közös rendezésben zajló program keretében 60 hazai zenekar mellett többek között az amerikai Fall Out Boy adott nagy sikerű koncertet. Bár a harmadik napot már nem a strandidő jellemezte, a csodás panorámájú fesztiválon így is több mint 40.000-en vettek részt.

Ugyancsak nagy sikerrel debütált Balatonvilágoson a B my LAKE névre hallgató elektronikus zenei fesztivál. A vadregényes környezetben összesen 7, kisebb-nagyobb színpadon száznál is több DJ lépett fel, közel 30.000 vendég részvétele mellett. A VOLT Produkció vezetői mindkét eseményt 2014-ben is folytatni kívánják.

Vasárnap az alsóörsi Európa Kemingben teltházas koncertet adott a Locomotív GT. A helyszínre Budapestről nosztalgia-vonat szállította a vendégeket, akik napközben a strandon és a fesztivál helyszínén az LGT szervezésében zajló programokon vehettek részt.

Hétfő este a Siófoki Szabadtéri Színpad vendége volt a Leslie Mandoki vezette Soulmates produkció. A kétórás koncert utolsó részében a résztvevők állva ünnepelték a Németországban élő zenész-producert, aki elmondása szerint 38 évvel ezelőtt lépett fel utoljára Siófokon.

A megszokottnál is nagyobb élettel telt meg a zánkai Új Nemzedék Központ. Itt 3 napon át a családok vehették birtokba a helyszínt. Az ingyenesen látogatható Nagy Csobbanás családi fesztivál keretében játszóház, kézművesek és sportprogramok várták a résztvevőket, a fesztivál színpadán pedig többek között s Gringó Sztár, az Alma együttes, a Kaláka és Palya Bea adott koncertet.

A Füredi Borhetek a Nagyon Balaton idejére a Nagyon Jazz fesztiválnak adott otthont. A legnagyobb sikerrel Lajkó Félix lépett fel, a néhány nappal ezelőtt elhunyt Vukán Györgytől pedig zenésztársai könnyekkel küzködve vettek búcsút.

Két napon át Veszprém Folk címmel a legnevesebb népzenei produkciók mutatkoztak be Veszprémben, 20-án este Fenyő Miklós Keszthelyen, a Boban Markovic Orkestar pedig Révfülöpön adott koncertet, az ARTplacc kortárs művészeti fesztivál pedig idén a Nagyon Balaton idején verz sátrat Tihanyban.

A szervezők fontosnak tartják kiemelni, hogy a színvonalas programok minden helyszínen a legszigorúbb biztonsági előírások betartása mellett zajlottak. Turisztikai szakemberek a Nagyon Balatont az ország szempontjából egy igazán jelentős kezdeményezésnek tartják, amely a forgalom növekedésén túl a Balaton arculatát is építi.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

nulladik – apa kez-dő-dik! első utunk a rézangyalhoz vezet, nagyon dícséretes, hogy idén már sört is mérnek, elkerülendő a dupla sor állást. pálinkákkal, sörökkel felszerelkezve próbálunk letelepedésre alkalmas füvet találni, ami már a nulladik napon sem egyszerű feladat. a p...
Az agyad eldobod: a 15 legrendkívülibb fesztivál világszerte Azt hitted, hogy a taktaharkányi falunapok a legkirályabb rendezvény a világon? Szerinted a helyi egyetemi napoknál nincs királyabb a Földön? Komolyan gondolod, hogy a vasútállomás restijében Marika néni szülinapján a legjobb a látvány (főleg ha tort...
Már csak kevesebb, mint három hét van a Harley-Davidson Open Road Fe... Régi motorosokkal, zenei fellépőkkel és kaszkadőrshow-val zajlott a 15. jubileumi Harley-Davidson Open Road Fesztivál sajtótájékoztatója 2014. május 21-én, a Harley-Davidson Bázisán. Az eseményen jelen volt Dobai Attila főszervező, Alsóörs polgármest...