Sikeresen debütált a Nagyon Balaton – vélik a szervezők

Szerda hajnalban ért véget az első Nagyon Balaton ünnepi eseménysorozat. 3 nap alatt 10 városban több száz programon vehettek részt a vendégek és 3 új fesztivál is született. Bár a 20-ára tervezett balatoni tűzijáték a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, a Nagyon Balaton eseményein így is több százezren vettek részt. A szervező VOLT Produkció 2014-ben is folytatni kívánja ezt a turisztikai szempontból kiemelkedő kezdeményezést.

970909_547090095355255_12045812_n

„Az összefogás igazi példájaként éltük meg a Nagyon Balaton rendezvénysorozatot. A célunk az volt, hogy a Balaton Régió vezetőivel és szervezőivel együttműködve egy hagyományteremtő ünnepet hozzunk létre, amely nemcsak vendégeket vonz, de a Balaton arculatát is formálja. A felkeresett partnereink kivétel nélkül örömmel fogadták a kezdeményezésünket, ennek köszönhetően valósulhatott meg ez az igazán színes, minden korosztály számára vonzó programsorozat. Meggyőződésünk, hogy ezek a kulturális események hazai és nemzetközi turisták számára is új tartalommal töltik meg a Balaton Régiót. Az idei tapasztalatok alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Nagyon Balaton ünnepi program 2014-ben is megrendezésre kerül, jóval több helyszínen, nem kizárt, hogy a teljes nyári szezonra kiterjesztve” – mondta el a VOLT Produkció két vezetője, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton főszervezői.

A belépőjeggyel látogatható programok közül a zamárdi STRAND – Nagyon zene fesztivál zajlott a legnagyobb sikerrel. A Petőfi Rádióval közös rendezésben zajló program keretében 60 hazai zenekar mellett többek között az amerikai Fall Out Boy adott nagy sikerű koncertet. Bár a harmadik napot már nem a strandidő jellemezte, a csodás panorámájú fesztiválon így is több mint 40.000-en vettek részt.

Ugyancsak nagy sikerrel debütált Balatonvilágoson a B my LAKE névre hallgató elektronikus zenei fesztivál. A vadregényes környezetben összesen 7, kisebb-nagyobb színpadon száznál is több DJ lépett fel, közel 30.000 vendég részvétele mellett. A VOLT Produkció vezetői mindkét eseményt 2014-ben is folytatni kívánják.

Vasárnap az alsóörsi Európa Kemingben teltházas koncertet adott a Locomotív GT. A helyszínre Budapestről nosztalgia-vonat szállította a vendégeket, akik napközben a strandon és a fesztivál helyszínén az LGT szervezésében zajló programokon vehettek részt.

Hétfő este a Siófoki Szabadtéri Színpad vendége volt a Leslie Mandoki vezette Soulmates produkció. A kétórás koncert utolsó részében a résztvevők állva ünnepelték a Németországban élő zenész-producert, aki elmondása szerint 38 évvel ezelőtt lépett fel utoljára Siófokon.

A megszokottnál is nagyobb élettel telt meg a zánkai Új Nemzedék Központ. Itt 3 napon át a családok vehették birtokba a helyszínt. Az ingyenesen látogatható Nagy Csobbanás családi fesztivál keretében játszóház, kézművesek és sportprogramok várták a résztvevőket, a fesztivál színpadán pedig többek között s Gringó Sztár, az Alma együttes, a Kaláka és Palya Bea adott koncertet.

A Füredi Borhetek a Nagyon Balaton idejére a Nagyon Jazz fesztiválnak adott otthont. A legnagyobb sikerrel Lajkó Félix lépett fel, a néhány nappal ezelőtt elhunyt Vukán Györgytől pedig zenésztársai könnyekkel küzködve vettek búcsút.

Két napon át Veszprém Folk címmel a legnevesebb népzenei produkciók mutatkoztak be Veszprémben, 20-án este Fenyő Miklós Keszthelyen, a Boban Markovic Orkestar pedig Révfülöpön adott koncertet, az ARTplacc kortárs művészeti fesztivál pedig idén a Nagyon Balaton idején verz sátrat Tihanyban.

A szervezők fontosnak tartják kiemelni, hogy a színvonalas programok minden helyszínen a legszigorúbb biztonsági előírások betartása mellett zajlottak. Turisztikai szakemberek a Nagyon Balatont az ország szempontjából egy igazán jelentős kezdeményezésnek tartják, amely a forgalom növekedésén túl a Balaton arculatát is építi.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kispál-nappal indul a 2013-as Fishing on Orfű Június 19-én immáron hatodszor nyitja meg kapuit a világ legnagyobb orfűi fesztiválja, a Fishing on Orfű. Az idén négynapossá duzzadó rendezvény nulladik napja a Kispál és a Borz előtt tiszteleg. Vajon visszatér-e valaha a Kispál és a Borz? A Fishing...
Csajozós dumák Sziget fesztiválra Az udvarias közeledés kiszemeltünk felé mindig fontos! Lényeg, ne riasszuk meg első szavainkkal, és ne úgy adjuk tudtára merevedő nemi kivagyiságunkból táplálkozó tetszésünk, mint az az éhbérért güriző egyszerű vendégmunkás, aki leüvölt a tetőről min...
Budapest Essentials: itt a kedvezmények listája   Telefonszexre csábító La Roux, alternatív hangszerekkel operáló Eskmo és friss lemezzel jelentkező Wombats -  a Budapest Essentials nemzetközi sztárfellépők segítségével változtatja óriási fesztiválhelyszínné a fővárost, de a nappali órákra i...