FEZEN nagyértékelés

A hétvégén első ízben tettük tiszteletünket a Fezen fesztiválon, amitől nem vártunk sokat (pedig az elmúlt évben többen is dicsérték nekünk a rendezvényt), csak hogy egy hangulatos vidéki kisfesztivál legyen, néhány izgalmasabb koncerttel. Nos, nem lett. Két beszámolónk mellé most következik az értékelés, talán még sohasem „fogott ilyen erősen a ceruzánk”.

210856

Helyszín (megközelíthetőség, fekvés, körülmények) – 1

Az a probléma, hogy ez a lepukkant focipálya nem fesztiválnak való helyszín. Falunapnak elmegy egy ilyen terület, a kapu tövében még lehet bográcsozni is, illetve a helyi Libakergető FC büféje megcsinálhatja az éves bevételét. De ez egy 4 napos fesztivál, neves fellépőkkel! Sokan kénytelenek voltak a parkolóban, a bejáraton kívül sátrazni, mert bent összesen 5 négyzetméter árnyék volt. A pályát körülvevő töltésen egy 2 méter átmérőjű, már rég szétolvadt betonrámpa (valaha lépcső) állt a rendelkezésünkre, csoda, hogy nem törte ki a bokáját senki, ahogy kaptatott fel a dombra. És az, hogy állandóan kerülgetni kell a vasutat, húszasával engedik át a 10.000 embert a felüljárón egy koncert után… Nos, erről nem tehetnek a szervezők, de baromi bosszantó.

Kaja, pia – 1

Vizezett fesztiválsör, persze nincs rendes áron dobozos, csak 550-ért Heineken, amiből van húgymeleg, meg húgymeleg. Ez nem túlzás, 20 perces sorban állás után, 1100 forintért sikerült a kezünkbe nyomni két doboz testmeleg (mit testmeleg, lázas!) sört. A csapos lány tízszer elnézést kért, de hát attól még ez is vicc… Kajából ettünk finomat és borzasztót is, de utolsó este ezekért is 15-20 méteres sor kígyózott.

Árfekvés (belépő, belső árak) – 3

A belépőt én kicsit sokallom (5900 forint) mondjuk az első napért, ahol a fő fellépő a Kiscsillag volt a nagyszínpadon. Amúgy bent a 380-as csapolt sör rendben volt, mármint az ára, nem az íze. 1200-ért olyan plejskavicás lepényt kaptunk, hogy nem bírtuk megenni. És még fincsi is volt.

Környék népe (barátságosság) – 5

A Restiben nagyon kedvesek voltak, inkább ott időztünk, mint a fesztiválon.

Biztonság (személyzet, előírások) – 5

Kedvesek aranyosak,már-már cukik.

Hangulat – 3

A miénket már tudjátok… Ennek ellenére azt vettük észre, hogy a jelenlévők nagy része jól elvolt a Fezenen. Teszem hozzá, nem tipikus fesztivállatokról van szó, inkább az idősebb korosztály, akik egyébként nem járnak el hasonló rendezvényre. Persze sok volt a környékbeli, de ez így rendben is van. És végre láttunk punkokat pénteken!!!

Zenei felhozatal – 3

A Deep Purple sokakat mozgatott meg, nagy húzás volt az elhívásuk. A magyar headlinerek közül Ákos 100%-ig kiszolgálta a közönségét, a többi napi nagyszínpadi buliról nem tudunk nyilatkozni. A PICSA mellé elfért volna még pár punk zenekar, meg az sem volt teljesen világos, mi alapján lettek összeválogatva a Media Markt színpad fellépői.

Színpadok (száma, sátrak állapota, hangosítás) – 2

A hangosítással nem volt baj. De a színpadok… A Fezen klub nevű hőkamra erre a hétvégére „csarnokká” vált, legalábbis így szerepelt a programfüzetben. Tényleg poén, hoyg egy nyári fesztiválon van egy klubszínpad, de olyan kegyetlen meleg volt benne, hogy 20 percnél tovább csak a Bear Grylls követők bírták ki. A fezen klub kertszínpada hangulatos volt, több táncolós zenét kívánt volna egy igazi kerti partyhoz. A kisebb színpadok programja meg olyan érdektelen volt, hogy volt olyan, amit meg sem kerestünk.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Gyakorlatilag kész a 2013-as fesztiválnaptár – időpontok, hely... Már jelentkeztünk novemberben egy összegző cikkel, amelyben beszámoltunk az addig bejelentett fesztiválidőpontokról, viszont az azóta eltelt másfél hónapban annyi minden történt, hogy ismét klaviatúrát ragadtunk. Az akkor bekönyvelt programok mellé c...
Sziget 2012 – összefoglaló értékelés Na, és jó volt? Mit lehet erre a kérdésre mondani? Naná, hogy jó volt! Mert egy Sziget összességében nem igazán lehet rossz. Akkor miért van, hogy egy jó Sziget végén valami hiányérzet van bennem? Ez volt a 20. Sziget. Ebben a Szigetben nem volt ...
Magyarok külföldi fesztiválokon – 1.rész Ha egy magyar előadót vagy zenekart meghívnak külföldre játszani, az mindenkinek jó. Nekik az elismerés miatt, nekünk pedig a büszkeség miatt, hogy ott kandikál a fellépősorban a „(HU)”. Cikksorozatunk első részében 3 különböző zenei stílusból válog...