FEZEN nagyértékelés

A hétvégén első ízben tettük tiszteletünket a Fezen fesztiválon, amitől nem vártunk sokat (pedig az elmúlt évben többen is dicsérték nekünk a rendezvényt), csak hogy egy hangulatos vidéki kisfesztivál legyen, néhány izgalmasabb koncerttel. Nos, nem lett. Két beszámolónk mellé most következik az értékelés, talán még sohasem „fogott ilyen erősen a ceruzánk”.

210856

Helyszín (megközelíthetőség, fekvés, körülmények) – 1

Az a probléma, hogy ez a lepukkant focipálya nem fesztiválnak való helyszín. Falunapnak elmegy egy ilyen terület, a kapu tövében még lehet bográcsozni is, illetve a helyi Libakergető FC büféje megcsinálhatja az éves bevételét. De ez egy 4 napos fesztivál, neves fellépőkkel! Sokan kénytelenek voltak a parkolóban, a bejáraton kívül sátrazni, mert bent összesen 5 négyzetméter árnyék volt. A pályát körülvevő töltésen egy 2 méter átmérőjű, már rég szétolvadt betonrámpa (valaha lépcső) állt a rendelkezésünkre, csoda, hogy nem törte ki a bokáját senki, ahogy kaptatott fel a dombra. És az, hogy állandóan kerülgetni kell a vasutat, húszasával engedik át a 10.000 embert a felüljárón egy koncert után… Nos, erről nem tehetnek a szervezők, de baromi bosszantó.

Kaja, pia – 1

Vizezett fesztiválsör, persze nincs rendes áron dobozos, csak 550-ért Heineken, amiből van húgymeleg, meg húgymeleg. Ez nem túlzás, 20 perces sorban állás után, 1100 forintért sikerült a kezünkbe nyomni két doboz testmeleg (mit testmeleg, lázas!) sört. A csapos lány tízszer elnézést kért, de hát attól még ez is vicc… Kajából ettünk finomat és borzasztót is, de utolsó este ezekért is 15-20 méteres sor kígyózott.

Árfekvés (belépő, belső árak) – 3

A belépőt én kicsit sokallom (5900 forint) mondjuk az első napért, ahol a fő fellépő a Kiscsillag volt a nagyszínpadon. Amúgy bent a 380-as csapolt sör rendben volt, mármint az ára, nem az íze. 1200-ért olyan plejskavicás lepényt kaptunk, hogy nem bírtuk megenni. És még fincsi is volt.

Környék népe (barátságosság) – 5

A Restiben nagyon kedvesek voltak, inkább ott időztünk, mint a fesztiválon.

Biztonság (személyzet, előírások) – 5

Kedvesek aranyosak,már-már cukik.

Hangulat – 3

A miénket már tudjátok… Ennek ellenére azt vettük észre, hogy a jelenlévők nagy része jól elvolt a Fezenen. Teszem hozzá, nem tipikus fesztivállatokról van szó, inkább az idősebb korosztály, akik egyébként nem járnak el hasonló rendezvényre. Persze sok volt a környékbeli, de ez így rendben is van. És végre láttunk punkokat pénteken!!!

Zenei felhozatal – 3

A Deep Purple sokakat mozgatott meg, nagy húzás volt az elhívásuk. A magyar headlinerek közül Ákos 100%-ig kiszolgálta a közönségét, a többi napi nagyszínpadi buliról nem tudunk nyilatkozni. A PICSA mellé elfért volna még pár punk zenekar, meg az sem volt teljesen világos, mi alapján lettek összeválogatva a Media Markt színpad fellépői.

Színpadok (száma, sátrak állapota, hangosítás) – 2

A hangosítással nem volt baj. De a színpadok… A Fezen klub nevű hőkamra erre a hétvégére „csarnokká” vált, legalábbis így szerepelt a programfüzetben. Tényleg poén, hoyg egy nyári fesztiválon van egy klubszínpad, de olyan kegyetlen meleg volt benne, hogy 20 percnél tovább csak a Bear Grylls követők bírták ki. A fezen klub kertszínpada hangulatos volt, több táncolós zenét kívánt volna egy igazi kerti partyhoz. A kisebb színpadok programja meg olyan érdektelen volt, hogy volt olyan, amit meg sem kerestünk.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Miért megyünk idén az EFOTTra? Bár a mostani időjárás nem ezt mutatja, a naptárra tekintve világosan látszik: hamarosan végre elérkezik az a pillanat június végén, amit minden egyetemista és főiskolás már nagyon régen vár. Persze itt most nem (csak) a vizsgaidőszak végére kell gon...
2013-ban ismét megnyitja kapuit a Reggae Camp! Július 24-28 között várunk Benneteket 5 nap Jamaicával Hatvanban, a Városi Strand területén! Korábbi hitvallásunk változatlan, szeretnénk 5 napra mindenkit összehívni, aki itthon a reggae-vel foglalkozik. Zenekart, sound systemet, DJ-t, szelektort, M...
A megszokások Szigete langyos, amolyan se hal, se hús volt ez a Sziget hét. egy hét lődörgés, hol együtt, hol külön. soha ilyen kevés koncerten még nem voltam. soha ilyen kevés helyszínt még nem látogattam meg. soha ilyen nyugalmas, unalmas Szigetem nem volt még. kezdem ...