Gyermekmegőrző és faházak a Szigeten

A Sziget Fesztiválköztársaság minőségi szolgáltatásai közt idén már a kisgyermekes családok fogadására felkészült kemping is várja a fesztiválozó szülőket és csemetéiket. Sziget egy másik területén Ability kemping is felépül majd. Lesz továbbá Karaván kemping, VIP kemping és Sziget Home – egyedi építésű, magyar designerek által tervezett faházakkal illetve telepített lakókocsikkal. Friss hír, hogy a Sziget csatlakozott a nemzetközi Love Your Tent mozgalomhoz.

A Sziget idén húsz éves s az elmúlt időben felnőtt és családot alapított egy nemzedék, mely korábban lelkes látogatója volt a fesztiválnak. Az idén kikiáltott Fesztiválköztársaság javarészt rájuk is gondolt, amikor létrehozta a fesztivál területén „családi” kempinget, mely szolgáltatások sorával áll az érdeklődők rendelkezésére. A családok részére – mintegy 50-60 család fogadására felkészült – elkülönített kempingben napi 24 órában, több nyelven beszélő animátorok állnak szolgálatba s várják a gyerekeket, míg a szülőknek koncertekre támad kedve. A 10 év alatti csemetéket játszóház várja és lesz „szundi motel”, ahol délutáni és esti pihenésre vonulhatnak vissza a legkisebbek. A kempingben lesz pelenkázó és etető is, ahol nyugodtabb körülmények között lehet szoptatni illetve lehetőség van a bébi ételek melegítésére. Természetesen a területhez tartoznak – folyamatosan takarított – tusolók és wc-k is.

Új szolgáltatás idén az a Sziget Home a fesztiválköztársaság lakónegyede, ahol akár faházakat vagy lakókocsikat bérelhetnek az „emigránsok”. A Hello Wood designerei által tervezett faházak egyenként 4 személy számára nyújtanak szálláslehetőséget, míg a lakókocsikban 3-3 ember elszállásolása lehetséges.

így néznek majd ki a faházak

A Szigeten természetesen működik a már korábban is nagyon népszerű Karaván Kemping, ahol a lakókocsival érkezők vásárolhatnak maguknak helyet.

És továbbra is van VIP kemping, egy őrzött terület, ahol egy helyen található csomag-, és értékmegőrző, WIFI, büfé, fedett társalgó, mindez állandó őrzéssel, takarítással és információval. A VIP Kemping a Szigeten lévő strand-medence szomszédságában épül fel, tehát az itt kempingezők strandolással, vagy akár medenceparti koktélozással is elüthetik az időt A medencét csak a VIP Kemping lakói használhatják.

A szervezők gondoltak a mozgásukban korlátozott fesztivál-látogatók igényeire is, ezért az Ability Park, azaz a fogyatékos emberek élethelyzeteit szórakoztató és játékos formában bemutató interaktív élménypark. közelében felállítanak akadálymentes Ability kempinget is, speciális zuhanyzókkal és wc-kel.

Love Your Tent Sátorgyűjtő Pontok

A Love Your Tent-kampány az Egyesült Királyságból indult, ahol egy-egy fesztivál után több tonnányi sátrat és szemetet szedtek össze a szervezők. 2013-ra a sátrak gyűjtése és újrahasznosításának szándéka nemzetközi kezdeményezéssé nőtte ki magát, amelyhez a környezettudatos és szemléletformáló ötletek mellé szívesen álló Sziget is csatlakozott. „Ha fontos számodra a környezet, ha tudni szeretnéd, mi történik a használt sátrakkal, akkor csatlakozz a Love Your Tent kampányhoz azzal, hogy a fesztivál végén bontsd le a sátradat és vidd haza, fesztiválozz, kirándulj vele újra vagy add le a kijelölt sátorgyűjtő pontokon és mi megtaláljuk a módját az újrahasznosításának. Love Your Tent!” – áll a Sziget szervezőinek felhívásában.

A szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban a sziget.hu oldalon lehet bővebb információkat szerezni.