Már csak nyolc nap: LB27 – Reggae Camp

Voltak évek, hogy nem volt kérdés, mit csinálunk július utolsó hetében: lesétálunk a partra és elvegyülünk egy darab Jamaikában. Ezek az évek (2003-2005) már sajnos rég elmúltak és a Ladánybene 27 Reggae Camp kénytelen volt elköltözni otthonunkból, Gárdonyból.

549222_361126840663161_2096811717_n

Tüntetőleg, véletlenek és szerencsétlenségek sorozatának folytán azóta nem sikerült eljutnom egy megrendezett Reggae Campre sem. Az elmúlt két évben, amikor elhatároztam magam, hogy bármi lesz, nekem ott a helyem, két napra rá bejelentették, hogy elmarad.

Idén ennek vége! Már csak alig egy hét és újra belemerülhetünk 5 nap Jamaikába a Hatvani Városi Strandfürdő területén. Vegyük hát kicsit át, mire is számíthatunk.

A Camp hangulata és programjai már-már megszokottak: medencék, pancsolás, vizipipázások, rasztázás illetve reggae- és rasztakultúra körüli elmélkedések jellemzik nagyvonalakban a nappalt. A napközbeni pihenést a különböző chill sarkok, mozizós illetve lazuós, játszós sátor az ELTE Környezettudomániy Klub jóvoltából. Akik pedig nem bírnak az erejükkel és még képesek mozogni miután végigfutottak egy PASO koncertet, levezethetik fölös energiájukat a sportpályák egyikén, vagy válogathatnak az ingyenesen használható sporteszközök közül.

Deadly Hunta, fotó: Kovács Dániel

A szervezők idén is mindent megtettek, hogy a fellépők sokszínűsége minden igényt kielégítsen. Mindjárt az elején említeném a két jamaikai sztárfellépőt Deadly Hunta-t (UK, JAM) illetve Half Pint-t (JAM).
Előbbi nem is olyan rég, a Veszprémi Egyetemi Napokon mozgatta meg a magyar közönséget, akik szép számmal voltak már akkor is kíváncsiak Solo Bantonnal és a Budapest Riddim Banddel közös fellépésére. A Campen a zárónapon lép fel a Camp Allstars Jam keretében, hogy még egyszer utoljára mindenkit megőrítsen a nagyszínpadnál.

Half Pint honfitársával ellentétben a nyitónapon lép fel olyan slágerekkel mint a Freedom Fighter, a Jah Don’t Love That vagy a Greetings. A háttérzenét a Riddim Colony Dubwise biztosítja. Az este nem ér véget a nagyszínpadon, a Sound System Sátorban még találkozhatunk Half Pinttel az Irie Inity társaságában.

A külföldi fellépők nem merülnek ki a két jamaikai személyében. Idén ellátogat a Campre a The Toasters (USA) európai turnéjuk keretében, akiket idén még nem hallhattunk Magyarországon. Az együttes immáron több mint 30 éve a ska első számú képviselője az Államokban.

A magyar együttesek közül mindenki képviselteti magát, ahogy ez már megszokott. Ladánybene, PASO, Irie Maffia, Riddim Colony, valamint fellép a kuriózumnak számító Tigris is.

Mindent egyben nézve nagyon remek kis Reggae Camp elé nézünk és reméljük, azt kapjuk majd tőle, amire a legjobban vágyunk: öt nap Jamaikát.

Szöveg: hOrI

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Nélkülük nincs EFOTT Ősfesztiválozó zenekarok, akik az EFOTT-tal párhuzamosan nőttek nagyra, s akik nélkül az idei, zánkai buli is elképzelhetetlen lenne. Június 25-30. között a húrok közé csap többek között a Beatrice, a Quimby, Kowalsky-ék és az Anima Sound System. A b...
Nem semmi lesz idén a B.my.Lake programja! Az elmúlt éveknél jóval nagyszabásúbb lesz idén a B.my.Lake: jön Richie Hawtin,  Sven Väth , Fritz Kalkbrenner, GusGus (Live), Sam Paganini, Tale of Us, Nicole Moudaber, Matador, Joseph Capriati – és még nagyon sokan mások érkeznek Zamárdiba augusztu...
Kezdésként őrület – VOLT 1-2. nap, beszámoló Idén már a sokadik VOLT fesztiválunkat töltjük a Lővér-kempingben, így ismerősként érkeztünk meg a helyszínre. Voltak tavaly is fantasztikus koncertek (elég csak Iggyre vagy a Faith No More-ra gondolni), így nagy elvárásokkal vetettük bele magunkat a...