Így kell befejezni – Sound 4.nap + nagyértékelés

Utolsó napunkon Zamárdit végül nem szedtük szét, de óriásit tomboltunk búcsúzva az idei MasterCard Balaton Sound-tól. Negyedik napunk a hajtás után.

balaton_sound_random

Hollandia legkeresettebb Dj-producere, Fedde le Grand kezdte a műsort a MasterCard nagyszínpadán. Neki nem kellett extravagáns visual, csak a pult és mehet a buli. Mixeit változatosan keverte, így megunhatatlan volt a folyamatos szeletelés.

Calvin Harris fellépése méltó zárása volt az utolsó napnak. A lemezlovas a Florence and the Machine “Spectrum” című számával nyitott, felcsendültek leghíresebb alkotásai, mint pl. a Feel So Close vagy a Drinking From The Bottle, majd a legújabb slágerével az I Need Your Love-al fejezte be eszméletlen jó szettjét.

A fesztiválról összességében elmondható a kiváló hangulat, a vicces – néha meghökkentő – figurák, akik szimpla jelenlétükkel színesebbé varázsolják a környezetet. Az biztos, hogy ez a négy nap meghatározó volt idei nyarunkban, hiszen semmi panaszunk nem lehet sem a fellépők felhozatalára, sem a helyszínre, mivel imádjuk a Balatont. Részvételünk jövőre sem lesz kérdés, viszlát, Sound!

Legjobb magyar koncert: Ludmilla, mert hatalmas bulit csinált, mint mindig

Leggyengébb magyar koncert: Odett egyszerűen unalmas a lány is és a zenéje is

Legjobb külföldi koncert: Steve Aoki és Alesso, itt nem tudtunk dönteni, mindkét figura őrült droppokat vetett be.

Leggyengébb külföldi koncert: sajnos Avicii-t szavaztuk meg, tavaly sokkal jobb volt, és most ugyanazokat a számokat játszotta, mint mindenki más, unalmas volt.

Következzen a már megszokott szempontrendszer szerinti értékelése az idei Balaton Sound fesztiválnak!

Helyszín (megközelíthetőség, fekvés, körülmények) – 5

szeretjük az olyan fesztiválokat, amik tóparton vannak, hiszen reggelente a víz melletti semmittevés feltölti az embert az éjszakázás után. Zamárdi amúgy a megszokott, bejáratott helyszín, így sok meglepetés nem érte a régóta fesztiválozó népet.

Kaja, pia  4

sokféle étel-ital közül lehetett választani, és rátaláltunk szerencsére rögtön első nap a Lángososra, ahol nem csak nagyon finom lángost lehetett venni, hanem óriási hamburgert is, amihez 3 ember kellett, hogy megegyük. és mind ezt fesztiválléptékkel mérve baráti áron.

Árfekvés (belépő, belső árak) – 3

a Sound az egyik legdrágább fesztivál hazánkban, nincs több magyarázat.

Környék népe (barátságosság) – 5

a kinti és benti árusok is nagyon kedvesek voltak, a helyiek már rég fel vannak készülve a fesztiválozókra, és szívesen fogadnak mindenkit.

Biztonság (személyzet, előírások) – 5

semmi gondunk nem volt a biztonságiakkal, végezték dolgukat, nem kötekedtek feleslegesen.

Hangulat – 5

részben a telt háznak köszönhetően sokféle emberrel találkoztunk, mindenki spanolt a másikkal, de a hangulattal egyébként sem szokott probléma lenni, így volt ez most is.

Zenei felhozatal – 5

szinte mindenki fellépett, aki valamit letett az “electros asztalra”.

Színpadok (száma, sátrak állapota, hangosítás) – 4

az Aréna fedettségévével voltak problémáink, és ott a basszus is túlságosan hangos volt, egyébként meg voltunk elégedve.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

konklúzió 2007re ennyi volt a sziget, tegnaptól már a 2008ast várjuk, de mielőtt teljesen átadnánk magunkat az érzésnek még emlékezzünk, készítsünk összefoglalást, vonjuk le a tanulságot, szóval tegyünk meg mindent amit összegzés címén megtenni szokás. vegyük...
Nevezzék el Rólad a Fishing on Orfű nagyszínpadát! Akár Rólad is elnevezhetik idén a Fishing on Orfű nagyszínpadát. A fesztivál első számú helyszínének neve azé lesz, aki a legnagyobbat licitálja rá. A befolyt összeget természetesen jótékony célra fordítják a szervezők. Melyik fesztiválon történhet ...
Feszt!Eger: még egy új fesztivál itthon, ki nem találnátok, hogy hol... Új könnyűzenei fesztivállal bővül a hazai paletta, melyet Eger mellett, a festői szépségű Losonczy völgyben tartanak május 16-18. között. A fesztiválszezon nyitórendezvényén felvonul a hazai zenei élet krémje, de családi programokkal, piknikhangulatt...