Így kell befejezni – Sound 4.nap + nagyértékelés

Utolsó napunkon Zamárdit végül nem szedtük szét, de óriásit tomboltunk búcsúzva az idei MasterCard Balaton Sound-tól. Negyedik napunk a hajtás után.

balaton_sound_random

Hollandia legkeresettebb Dj-producere, Fedde le Grand kezdte a műsort a MasterCard nagyszínpadán. Neki nem kellett extravagáns visual, csak a pult és mehet a buli. Mixeit változatosan keverte, így megunhatatlan volt a folyamatos szeletelés.

Calvin Harris fellépése méltó zárása volt az utolsó napnak. A lemezlovas a Florence and the Machine “Spectrum” című számával nyitott, felcsendültek leghíresebb alkotásai, mint pl. a Feel So Close vagy a Drinking From The Bottle, majd a legújabb slágerével az I Need Your Love-al fejezte be eszméletlen jó szettjét.

A fesztiválról összességében elmondható a kiváló hangulat, a vicces – néha meghökkentő – figurák, akik szimpla jelenlétükkel színesebbé varázsolják a környezetet. Az biztos, hogy ez a négy nap meghatározó volt idei nyarunkban, hiszen semmi panaszunk nem lehet sem a fellépők felhozatalára, sem a helyszínre, mivel imádjuk a Balatont. Részvételünk jövőre sem lesz kérdés, viszlát, Sound!

Legjobb magyar koncert: Ludmilla, mert hatalmas bulit csinált, mint mindig

Leggyengébb magyar koncert: Odett egyszerűen unalmas a lány is és a zenéje is

Legjobb külföldi koncert: Steve Aoki és Alesso, itt nem tudtunk dönteni, mindkét figura őrült droppokat vetett be.

Leggyengébb külföldi koncert: sajnos Avicii-t szavaztuk meg, tavaly sokkal jobb volt, és most ugyanazokat a számokat játszotta, mint mindenki más, unalmas volt.

Következzen a már megszokott szempontrendszer szerinti értékelése az idei Balaton Sound fesztiválnak!

Helyszín (megközelíthetőség, fekvés, körülmények) – 5

szeretjük az olyan fesztiválokat, amik tóparton vannak, hiszen reggelente a víz melletti semmittevés feltölti az embert az éjszakázás után. Zamárdi amúgy a megszokott, bejáratott helyszín, így sok meglepetés nem érte a régóta fesztiválozó népet.

Kaja, pia  4

sokféle étel-ital közül lehetett választani, és rátaláltunk szerencsére rögtön első nap a Lángososra, ahol nem csak nagyon finom lángost lehetett venni, hanem óriási hamburgert is, amihez 3 ember kellett, hogy megegyük. és mind ezt fesztiválléptékkel mérve baráti áron.

Árfekvés (belépő, belső árak) – 3

a Sound az egyik legdrágább fesztivál hazánkban, nincs több magyarázat.

Környék népe (barátságosság) – 5

a kinti és benti árusok is nagyon kedvesek voltak, a helyiek már rég fel vannak készülve a fesztiválozókra, és szívesen fogadnak mindenkit.

Biztonság (személyzet, előírások) – 5

semmi gondunk nem volt a biztonságiakkal, végezték dolgukat, nem kötekedtek feleslegesen.

Hangulat – 5

részben a telt háznak köszönhetően sokféle emberrel találkoztunk, mindenki spanolt a másikkal, de a hangulattal egyébként sem szokott probléma lenni, így volt ez most is.

Zenei felhozatal – 5

szinte mindenki fellépett, aki valamit letett az “electros asztalra”.

Színpadok (száma, sátrak állapota, hangosítás) – 4

az Aréna fedettségévével voltak problémáink, és ott a basszus is túlságosan hangos volt, egyébként meg voltunk elégedve.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Csajozós dumák Sziget fesztiválra Az udvarias közeledés kiszemeltünk felé mindig fontos! Lényeg, ne riasszuk meg első szavainkkal, és ne úgy adjuk tudtára merevedő nemi kivagyiságunkból táplálkozó tetszésünk, mint az az éhbérért güriző egyszerű vendégmunkás, aki leüvölt a tetőről min...
Nem semmi lesz idén a B.my.Lake programja! Az elmúlt éveknél jóval nagyszabásúbb lesz idén a B.my.Lake: jön Richie Hawtin,  Sven Väth , Fritz Kalkbrenner, GusGus (Live), Sam Paganini, Tale of Us, Nicole Moudaber, Matador, Joseph Capriati – és még nagyon sokan mások érkeznek Zamárdiba augusztu...
FEZEN nagyértékelés A hétvégén első ízben tettük tiszteletünket a Fezen fesztiválon, amitől nem vártunk sokat (pedig az elmúlt évben többen is dicsérték nekünk a rendezvényt), csak hogy egy hangulatos vidéki kisfesztivál legyen, néhány izgalmasabb koncerttel. Nos, nem l...