Így kell befejezni – Sound 4.nap + nagyértékelés

Utolsó napunkon Zamárdit végül nem szedtük szét, de óriásit tomboltunk búcsúzva az idei MasterCard Balaton Sound-tól. Negyedik napunk a hajtás után.

balaton_sound_random

Hollandia legkeresettebb Dj-producere, Fedde le Grand kezdte a műsort a MasterCard nagyszínpadán. Neki nem kellett extravagáns visual, csak a pult és mehet a buli. Mixeit változatosan keverte, így megunhatatlan volt a folyamatos szeletelés.

Calvin Harris fellépése méltó zárása volt az utolsó napnak. A lemezlovas a Florence and the Machine “Spectrum” című számával nyitott, felcsendültek leghíresebb alkotásai, mint pl. a Feel So Close vagy a Drinking From The Bottle, majd a legújabb slágerével az I Need Your Love-al fejezte be eszméletlen jó szettjét.

A fesztiválról összességében elmondható a kiváló hangulat, a vicces – néha meghökkentő – figurák, akik szimpla jelenlétükkel színesebbé varázsolják a környezetet. Az biztos, hogy ez a négy nap meghatározó volt idei nyarunkban, hiszen semmi panaszunk nem lehet sem a fellépők felhozatalára, sem a helyszínre, mivel imádjuk a Balatont. Részvételünk jövőre sem lesz kérdés, viszlát, Sound!

Legjobb magyar koncert: Ludmilla, mert hatalmas bulit csinált, mint mindig

Leggyengébb magyar koncert: Odett egyszerűen unalmas a lány is és a zenéje is

Legjobb külföldi koncert: Steve Aoki és Alesso, itt nem tudtunk dönteni, mindkét figura őrült droppokat vetett be.

Leggyengébb külföldi koncert: sajnos Avicii-t szavaztuk meg, tavaly sokkal jobb volt, és most ugyanazokat a számokat játszotta, mint mindenki más, unalmas volt.

Következzen a már megszokott szempontrendszer szerinti értékelése az idei Balaton Sound fesztiválnak!

Helyszín (megközelíthetőség, fekvés, körülmények) – 5

szeretjük az olyan fesztiválokat, amik tóparton vannak, hiszen reggelente a víz melletti semmittevés feltölti az embert az éjszakázás után. Zamárdi amúgy a megszokott, bejáratott helyszín, így sok meglepetés nem érte a régóta fesztiválozó népet.

Kaja, pia  4

sokféle étel-ital közül lehetett választani, és rátaláltunk szerencsére rögtön első nap a Lángososra, ahol nem csak nagyon finom lángost lehetett venni, hanem óriási hamburgert is, amihez 3 ember kellett, hogy megegyük. és mind ezt fesztiválléptékkel mérve baráti áron.

Árfekvés (belépő, belső árak) – 3

a Sound az egyik legdrágább fesztivál hazánkban, nincs több magyarázat.

Környék népe (barátságosság) – 5

a kinti és benti árusok is nagyon kedvesek voltak, a helyiek már rég fel vannak készülve a fesztiválozókra, és szívesen fogadnak mindenkit.

Biztonság (személyzet, előírások) – 5

semmi gondunk nem volt a biztonságiakkal, végezték dolgukat, nem kötekedtek feleslegesen.

Hangulat – 5

részben a telt háznak köszönhetően sokféle emberrel találkoztunk, mindenki spanolt a másikkal, de a hangulattal egyébként sem szokott probléma lenni, így volt ez most is.

Zenei felhozatal – 5

szinte mindenki fellépett, aki valamit letett az “electros asztalra”.

Színpadok (száma, sátrak állapota, hangosítás) – 4

az Aréna fedettségévével voltak problémáink, és ott a basszus is túlságosan hangos volt, egyébként meg voltunk elégedve.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Sziget értékelő első rész + pár szubjektív toplista Számtalan cikket írtunk az idei Szigetről, gyakorlatilag minden nap eseményeit kiveséztük, így az értékelőmben előtt most nem kezdenék hegyibeszédbe arról, milyen szar volt Tudjukki fellépése, meg hogy miért nem jött az Arctic Monkeys, illetve köcsög...
PAFE – felemás szombat Azt hiszem, a szombati PaFés esténkre, mely már a harmadik volt az idei fesztiválon (az első kettőről  itt olvashattok) a legjobb szó talán a felemás. Voltak kellemes csalódások és igencsak ciki koncertek is, nézzük is őket szépen, sorban. Érkezésün...
Breaking: CeeLo Green megy, Afrojack jön CeeLo Green lemondta júliusi koncertjeit, köztük a Zamárdiba tervezett fellépését is. A fesztiválszervezők felkérésére az egyik legnépszerűbb holland DJ, Afrojack tölti be a keletkezett űrt. A Gnarls Barkley jobbik fele, CeeLo Green beül az amerikai...