Kezdésként őrület – VOLT 1-2. nap, beszámoló

Idén már a sokadik VOLT fesztiválunkat töltjük a Lővér-kempingben, így ismerősként érkeztünk meg a helyszínre. Voltak tavaly is fantasztikus koncertek (elég csak Iggyre vagy a Faith No More-ra gondolni), így nagy elvárásokkal vetettük bele magunkat az idei VOLTba. 1-2. napi beszámolónk következik.

29622_10151156254224227_689538250_n

Elsőként Radics Gigi fellépését néztük meg a Heti Válasz borfaluban, hiszen ez tűnt az első értékelhető produkciónak előzetesen. A csajszinak nagyon jó hangja van, ez kétségtelen, de a zenéje inkább mondható lakossági-tucatnak, mint egyedinek. Ettől függetlenül szépen megtelt a borfalu, nagy számban érkeztek a délutáni fröccsözők a színpad előtti árnyékba.

Utána a Random Trip következett a programunkban, ugyanis nagyon kíváncsiak voltunk, mire is izgul a nép minden kedden este az A38-on. A Kiss Tibi-Walkó Csaba-Tóth Vera-Eckü fémjelezte alkalmi banda nem volt egy nagy durranás, talán a kevesebb néha több elvet követve hatásosabb lett volna a produkció. Nem mellesleg itt, a Port.hu színpadon kritikán aluli a hangosítás, zörög-csattog az egész, bármilyen koncertre is megy az ember.

A nagyszínpadon hatkor kezdődő Brains végét sikerült még elcsípnünk a lemenő nap fényében. A korai időpont ellenére egészen szép számban gyűlt a nép a placcon (ránézésre többen voltak ekkor, mint nem sokkal később a Tankcsapdán). A buli nem is tűnt rossznak, azonban egy kérdés felmerült bennünk: vajon mikor jön el az az idő, hogy kinövi ez a csapat a saját Ha az életben-jét és Mennyország Tourist-ját, a Blazing-et? Jó szám persze, de simán elvinné a bulit a többi track is.

Az este (és eddig a fesztivál) legjobb koncertjét egyértelműen a Queens of the Stone Age adta. Külön koncertbeszámoló készül majd, így elöljáróban csak annyit: így kell tökös zenét játszani!

Körülbelül dupla annyian voltak kíváncsiak az este fő fellépőjének, a Thirty Seconds to Mars koncertjére, mint a QOTSA zenéjére, bár az okát nem igazán értjük. A srácok már szinte hazajárnak hozzánk, ám nekünk mégis ez volt az első találkozásunk velük, és be kell vallani, nem nyűgöztek le minket egyáltalán. A koncert baromi unalmas volt, tele hatásvadász elemekkel, de ha egyszer ez kell a népnek…

Az estét Borgore atom-bulijával fejeztük be, sok szót nem érdemel, hajnali háromkor is megeszi az agyadat.

A csütörtöki napunk Rúzsa Magdival kezdődött. Róla ugyanazt tudjuk mondani, mint egy nappal azelőtt Gigiről. Csodás hangja van, de ezek a számok sajnos nem jók. Reméljük, azért sikerül nekik valami egyedibbet is alkotni, nagy kár lenne, ha a hangjuk ilyen tucatzenére menne el. 

Időben álltunk be a nagyszínpad elé a Hurts koncertjére, mint utóbb kiderült: feleslegesen. Egy jó húsz perc késés után állt színpadra a (már bocsánat) szegény ember Depeche Mode-ja, és ez azt hiszem, mindent el is mond a produkcióról.

Az Emil.Rulez! öt és fél év után adott koncertet csütörtökön este fél tizenegytől. Mi vevők vagyunk erre a zenére, így nem kicsit elfogultan mondjuk: eddig a legjobb magyar produkciót láttuk a színpadon. Igaz, nem voltak sokan a nézőtéren, de remek kis seggrázás alakult ki a GDF-Suez színpad előtt. 

A nagyszínpad aznapi utolsó fellépője a Knife Party volt, agyeldobós atombulival. Sokan itt sem voltak, de legalább az emberek nagy része teljesen szét volt szedve (mondjuk erre a zenére csak így lehet mulatni). Bonoboval és DJ Freshhel zárult az este, bár már sok épületeset nem tudunk róluk mondani, aki vevő ezekre a dolgokra, tuti jól mulatott. 

A fesztiválról összességében elmondható, hogy rengetegen vannak, de legalább a hangulatra nem lehet panasz. A mai napot ByeAlexxel kezdjük, de sokat várunk a Papa Roach és a Billy Talent koncerttől is. Meglátjuk.

Képeink erre!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Az év 18 pillanata a fesztblog szerint – 2.rész Hosszú év volt 2014. Mondjuk annyira nem, mint 2012, de ezt most hagyjuk. Volt idén is rengeteg dolog, amire érdemes emlékezni, legyenek azok jók vagy rosszak. Összeszedtük nektek, hogy nekünk mik voltak idén a meghatározó dolgok, hogy esetleg legköz...
Csak szabadon… Az eddigi szezon legjobb, és egyben leghosszabb, sajtótájékoztatóját tartotta ma az EFOTT gárdája. Láttunk egy fura új játékot, kaptunk kis Intim Tornát, slam poetry-t, palacsintát és nyakkendőt, úttörősre hajazót. Ha ilyen lesz a fesztivál, akkor té...
Április 30-án Tender a Dürerben! A New Beat, az Ígéretes titánok és a Dürer Kert jóvoltából április 30-án hazánkba is ellátogat a brit elektro-pop egyik nagy reménysége, hogy chilles gitár- és szintidallamaik feledtessék a hosszúhétvége befejeztének gondolatát. Tender Egy kor...