Újra Budapesten koncertezik a Special Providence

Pályafutása során első alkalommal veszi be a Zöld Pardon színpadát az instrumentális zenét játszó Special Providence. A progresszív rock, a metal, a jazz és a chillout műfajok fúziójával operáló csapat harmadik lemezével nagy sikernek örvend világszerte, itthon emiatt elenyészve zenélnek. Július 6-án a ZP-ben zúznak, hogy utána újra nyugat felé kanyarodjanak.

400575_10152772861885006_1661712298_n

Bár a Special Providence zenekar közel 10 éve létezik, a banda csak most látta elérkezettnek az időt, hogy a legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelyen is megmérettesse magát, ráadásul egy önálló koncerten. Vendégként csatlakozik hozzájuk Tanka Balázs énekes a Turbo zenekarból, aki a Fences Of Reality című dalban fogja kisegíteni a csapatot, ahogyan tette azt a banda Soul Alert névre keresztelt, Japánban is terjesztett harmadik albumán. De két vadonatúj dallal is készülnek erre az estére Markó Ádámék, melyekhez videóklipeket is forgatnak majd a közeljövőben. És ha mindez még nem volna elég, a srácok feldolgozták a KFT „Balatoni nyár” c. slágerét is, amit természetesen sajátos, zúzos stílusukban fognak tálalni a ZP közönségnek. Mindeközben pedig lázasan készülnek a franciaországi székhelyű, 15. jubileumi Crescendo Fesztiválra, amit Európa legrangosabb progresszív zenei ünnepeként tartanak számon. Három évvel ezelőtt, 2010-ben már sikerrel mutatkoztak be a rendezvényen, idén augusztus 16-án azonban már az egyik headliner szerepét tölthetik be Saint-Palais-sur-Mer-ben, Magyarországot képviselve 9 másik külföldi banda mellett. Az együttes ritkán lép fel Magyarországon, jellemzően Nyugat-Európában és távoli országokban koncerteznek. A nemzetközi érdeklődés egyre nagyobb irántuk, legutóbbi lemezükből Indiából, Uruguayból, Chiléből és Kanadából is rendeltek.

Július 6-án, szombat este 20 órától készen állnak lenyűgözni a magyar közönséget is technikás, egyedi muzsikájukkal a Zöld Pardon színpadán. A koncertre a belépő 400 Ft lesz, az estét az Angertea nyitja majd.

Részletek:

https://www.specialprovidence.hu

http://www.zp.hu/

https://www.facebook.com/SpecialProvidence

https://www.facebook.com/zoldpardon